نعیمه نظام دوست، بازیگر مطرح سینمای ایران در خصوص فوت ماهچهره خلیلی با صحنه رادیو تهران گفتگو كرد.
نعیمه نظام دوست در گفتگو با مصطفی امامی مجری صحنه گفت: دوستی من و ماه چهره به 13 سال پیش و پروژه نردبام آسمان باز می گردد. حدود 10 ماه پیش متوجه بیماری ماهچهره شدیم و تصمیم بر شروع درمان در خارج از كشور گرفته شد. ماهچهره در ابتدا تنها معده درد داشت. دكتر معالج ماهچهره در انگلیس قادر به تشخیص این بیماری نبود و ماهچهره بعد از بازگشت به ایران دچار معده درد شدید شد و به بیمارستان امام خمینی مراجعه كرد. سنگ صفرا، تشخیص اولیه علت این درد بود كه البته پس 10 روز بستری در بیمارستان، ماهچهره عمل نشد. با ادامه دار شدن این درد، مدارك بیماری ماه چهره را برای دكتر روحالله میری، عضو هیئت علمی بیمارستان امام خمینی ارسال كردم و پس از معاینه ماهچهره، متوجه شدیم كه علت این درد، سرطان لوزالمعده یكی از خطرناك ترین سرطان ها است. طبق آمار از هر 10 نفر تنها 2 نفر از این بیماری نجات پیدا میكنند.
وی درباره عشق ماه چهره خلیلی نسبت به ایران و دفن وی در شهر لندن اظهار داشت : ماهچهره ایران را به شدت دوست داشت؛ اما به دلیل سكونت همه افراد خانواده در انگلیس، مجبور به شروع درمان در انگلیس شد و قرار بر بازگشت ماهچهره پس از تمام شدن دوره درمان بود. به دلیل شیوع ویروس كرونا و اعمال محدودیت هایی در بیمارستان های انگلیس، دوره درمان ماهچهره طولانی تر شد و عمل این غده به تعویق افتاد. تشخیص پزشكان در ایران عمل سریع ماه چهره بود ولی او طبق تشخیص دكتر ها در انگلیس، شیمی درمانی را آغاز كرد؛ البته چند عمل كوچك نیز برای خارج سازی سنگ كلیه انجام داد اما هرگز عمل خارج سازی غده سرطانی صورت نگرفت.
نظام دوست با اشاره به خصوصیات اخلاقی خوب و منش والای او اظهار داشت: ماه چهره خوب، مهربان، بی ریا و بی كینه بود . بسیار به معنویات اهمیت می داد به طوریكه با آن حال بد از دكترش تقاضا كرد تا در واپسین روزهای عمرش روزه بگیرد.
نعیمه نظام دوست در انتهای این گفتگو با اشاره به اینكه مرگ ماه چهره خلیلی فقط به دلیل سرطان لوزالمعده بود از مردم درخواست كرد تا با شایعه پراكنی درباره مرگ این هنرمند، خاطر خانواده اش را مكدر نكنند.
بیشتر بدانیم:
حضور در «مختارنامه» به كارگردانی داوود میرباقری اولین تجربه بازی زندهیاد ماهچهره خلیلی در یك مجموعه تلویزیونی محسوب میشود. او در این سریال نقش جاریه، خواهر ناتنی مختار ثقفی و همسر عمربن سعد را برعهده داشت.
ایفای نقش در سریال تاریخی «در چشم باد» دومین تجربه تلویزیونی زنده یاد خلیلی محسوب می شود. او در این سریال نقش مادر شخصیت اول سریال یعنی بیژن ایرانی با بازی پارسا پیروزفر را برعهده داشت. ماه چهره خلیلی در این سریال ایفای نقش «گلسنا» را از جوانی تا پیری برعهده داشت.
وندی سیمسون (كارمند سفارت انگلیس در ایران)، نقشی بود كه زنده یاد ماه چهره خلیلی در سریال «كلاه پهلوی» به كارگردانی ضیاءالدین دری برعهده داشت. این مجموعه تلویزیونی از سال 83 تا 89 ساخته و از شبكه یك سیما پخش شد.
«گذر از رنجها» دیگر سریال تاریخی است كه ماه چهره خلیلی در آن حضور داشته است. این درام تلویزیونی به كارگردانی فریدون حسن پور است كه در سال 93 خورشیدی در 36 قسمت از شبكه یك سیما پخش شد.
پس از حضور در سریال «دختر گمشده» به كارگردانی احمد كاوری، سریال «مرضیه» به كاگردانی فلورا سام، آخرین حضور او در یك سریال تلویزیونی محسوب می شود. نقشی كه این بار او را با پوششی متفاوت به بینندگان تلویزیون معرفی می كرد.
او در فیلم های سینمایی - اشنوگل (1395)،قرارمون پارك شهر (1395)، یادم تو را فراموش (1395)، صله سحر (1394)، سوت دل (1393)، قلب سفید قاصدكها (1393)، رنج و سرمستی (1392)، فصل انار (1392)، سلام بر فرشتگان (1391)، شبكه (فیلم 1389) (1389)،پرنده باز (1389)،مرگ كسبوكار من است (1389)، شور شیرین (1388)،سایه وحشت (1387)، موش (1387)،پرونده هاوانا (1384)،تله (1384)،نقاب (1383)،چشمان سیاه (1381) و عشق و خیانت ایفای نقش كرد.
زنده یاد ماه چهره خلیلی جمعه 17 مرداد به دلیل ابتلا به سرطان لوزالمعده در كشور انگلیس به سوی معبود ابدی شتافت.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360