صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

با نامه دكتر كرمانپور مخالفم/ شهاب حسینی كار بدی نكرده است+فایل صوتی

سیدجواد هاشمی با برنامه صحنه رادیو تهران درباره نامه دكتر كرمانپور، سریال دادِستان ده نمكی، تبلیغ اخیرش برای یك شركت و تزریق واكسن كرونا توسط شهاب حسینی در آمریكا گفتگو كرد.

1399/12/03
|
13:12
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدجواد هاشمی بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگوی تلفنی با برنامه صحنه 2 اسفند به همراه دكتر حسین كرمانپور حضور پیدا كرد و به دكتر كرمانپور كه در حال گفتگوی همزمان با برنامه صحنه بود به مزاح گفت: او اولین كسی است كه هوای هنرمندان را داشته و به هر حال ما خیلی خوشحالیم كه یك نفر آمد و یاد هنرمندان افتاد.

سید جواد هاشمی درباره نامه منتشر شده از سوی روابط عمومی سازمان نظام پزشكی، بیان كرد: من از مخالفان این نامه هستم و یك مصاحبه نیز داشتم. ولی فكر كنید الان آقای دكتر كرمانپور یا هر كس دیگری كه متولی انتخاب شرایط برای واكسیناسیون در ایران باشد و اعلام كند كه راننده‌های تاكسی اولین نفرات باشد، هیچكس صدایش در نمی آید. تعداد راننده‌های تاكسی را بشماریم و ببینیم كه از هنرمندان بیشتر هستند یا كمتر بگویند. بعد همه كارگران كشور، تعداد كارگران ده‌ها برابر هنرمندان است و هیچ كس صدایش در نمی آید. من فكر می كنم تنها قشر مظلوم و محروم كه الان شاید حتی بیشتر از كارگران شرایطشان دركرونا خراب است، هنرمندان هستند. یعنی فقط سینماها تعطیل است. چون سینما در سبد خانواده جز ضروریات زندگی نیست. سینما و همه سلبریتی‌های عرصه هنر مخصوصاً آنها كه سوپراستار نیستند سقوط كرده اند. ولی بعضی‌هایشان واقعا پول بیمارستان‌شان را هم ندارند.

امامی به بسیاری از كسب و كارهای مردم كه با ورشكستگی مواجه شده اشاره كرد و هاشمی در پاسخ گفت: باید ببینید كه چه ورشكستگی را می گوییم. اگر كاسبان را می‌گوییم كه وضعشان بهتر از هنرمندان است. هنرمندان جانشان به باز بودن سینما و تئاتر بند است، مخصوصاً بچه‌های تئاتر كه نابود شدند. من دارم می‌بینم مجموعه بازیگرانی كه الان در حال كار و تولید هستند كه واقعاً بیشتر از 400 نفر هستند اما مگر هنرمندها فقط بازیگر هستند؟ فیلمبردارها، تداركاتچی و... بیكار هستند. پروژه ها تعطیل شده و به یك دهم رسیده است. برخی تهیه‌كنندگان فیلم‌ها روی دستشان باد كرده یا كار نمی كنند. یك تعدادی سلبریتی هستند كه سر كارند. فوتبالیست ها كه الحمدالله وضعشان خوب است و پولشان را می‌گیرند. اگر موفق نشوند پولشان را بگیرند، شكایت می‌كنند. اما ما كجا باید شكایت كنیم؟ من اینها را نگفتم كه برای اولویت در واكسیناسیون باشیم. من با این نامه به سه دلیل مخالف بودم. اول اینكه هنرمندان مورد اعتراض مردمی قرار می‌گیرند كه شاید فكر می‌كنند هنرمندان خیلی پولدار هستند. این از روی این است كه اطلاعات ندارند. به همین دلیل شاید بهتر بود كه اصلاً رسانه‌ای شدن این نامه صحیح نبود.

وی ادامه داد: دوم اینكه نوشتن نامه به موقع نبود. شاید بهتر بود كه مثلاً می‌گفتند در اولویت سوم هستند. احساس می‌كنم قاطبه مردم می فهمند كه هنرمندان شاید سلبریتی ها، به هر حال در یك شرایط دوره رقابتی و در یك شرایط سخت قرار دارند. رقابت اینطور است كه علی انصاریان فوت می‌كند و همه دنیا صدایشان در می آید. آن طرف پرویز پورحسینی از همین بیماری فوت می‌كند، سیروس گرجستانی در شرایط كرونایی از دنیا رفت اما كسی صدایش در نمی‌آید. پس می بینیم كه هنرمندان با ورزشكاران تفاوت دارند. اگر علی انصاریان فقط هنرمند بود، این اتفاق برایش نمی‌افتاد. اشتباه نكنید، علی انصاریان چون هم فوتبالیست بود و هم هنرمند، این اتفاق برایش افتاد. در مشاغل دیگر هم این اتفاق افتاده است اما این همه مردم را جریحه‌دار نمی‌كند.
هاشمی در واكنش به اظهارات مصطفی امامی مبنی بر اینكه لری كینگ هم از كرونا فوت كرد ولی نامه ای برای در اولویت قرار گفتن هنرمندان زده نشد عنوان كرد: مردم متوجه شرایط هستند. یك مدیریت كارا و یك اجرای بسیار منضبط لازم است كه مثلا سالمندان، چه سلبریتی و چه كارگر و چه كارمند، كلاً در اولویت قرار بگیرند.اصلا اسمی از هنرمندان به میان نیامده است. به خانواده‌ام گفته بودم كه اگر بگویند از بین هنرمندان، یك نفر برای زدن واكسن داوطلب شود، من این كار را می كنم و داوطلب می‌شوم. اگر مردم می ترسند و سلبریتی ها داوطلب شوند، خیلی‌های دیگر می آیند و واكسن می‌زنند. الان مشكل بعدی هم این است كه مردم شك دارند كه ایا واكسن‌ها كمكشان می‌كند یا نه.

سید جواد هاشمی در بخش دیگری از گفتگو با برنامه صحنه درباره مسائل و حواشی اخیر پیش آمده برای خودش در حوزه تبلیغات اظهار كرد: من اشتباه كردم و آنهایی كه روحشان جریحه دار شد، باید من را ببخشند. راستش را بگویم این را برای اولین بار اینجا می‌گویم كه من هول كردم. قرار شد كه این مبلغ را به حساب یك خیریه ریخته شود كه بچه ها و دختران معلول آن را، چندین بار دیده بودم. همین الان كه درباره‌اش صحبت می‌كنم حالم خوب نیست. من گفتم این تبلیغ را برایشان انجام نمی‌دهم. دوستی به من زنگ زد كه به خیریه بریزیم، چه؟ من گفتم كه اگر برای خیریه مبلغ را پرداخت كنید كه مبلغ دندان گیری هم نبود، اشكالی ندارد. هر چه بگوید، من می‌گویم. من دیگر واقعا نرفتم تحقیق كنم و خبر نداشتم كه این شركت چیست. در واتساپ كارهای خیریه‌ شان و فیلم هایی كه همان شركت كار خیریه می‌كرد را برای من به وفور فرستادند. من بابت این فكر نكردن درباره تبلیغات این شركت در دبی، عذرخواهی كردم اما خدای بالای سرم است. من در مشهد بودم و فكر كردم كه دارم كار خیر می كنم، واقعا اشتباه كردم و مجددا از همین جا هم عذرخواهی می كنم.

هاشمی گفت: قطعا به نفع آنها شد و به بدون شك خودشان می‌دانند اما من در هیچ شرایطی با آنها ارتباطی نخواهم داشت. به من تلفن های خصوصی می‌شد كه ما چطور جبران كنیم. برخی می‌گویند كه هنرمندان نباید تبلیغ كنند. اصلاً چرا نباید تبلیغ كنند؟ من نباید این كار را می‌كردم، این اتفاق برای من به عنوان آدمی كه ادعا می‌كند، همراه مردم است، برای كسی كه ادعا می‌كند شرایط اقتصادی بدی ندارد، برای كسی كه ادعا می‌كند بچه مسلمان است و برای كسی كه (در فیلم‌ها) 31 بار شهید شده است، خوب نبود. باید این را بپذیرم. برای همین هم با بقیه برخورد بدی نشد. اما هنرمندان دیگری كه آمدند تبلیغ كردند، وضعیت مالی بدی دارند. آخر ما باید این را بفهمیم كه چه كار باید كنند؟ چند نفر به من زنگ زدند و گفتند ما عذرخواهی كنیم؟ و گفتم به من ربطی ندارد اما به نظر من نه. یكی اینكه شما چرا عذرخواهی كنید، چون پولش را گرفتید و با همین زندگی تان می گذرد و دوم اینكه عذرخواهی شما دوباره این قصه را از اول رو می‌كند. این به نفع آن شركت است.

وی درباره همكاری با مسعود ده‌نمكی در سریال "دادِستان" بیان كرد: من و آقای ده‌نمكی زیاد دعوا می‌كنیم. من آقای ده نمكی را دوست دارم، به خاطر اینكه رفتار تندروانه ژورنالیستی گذشته‌اش را كنار گذاشته و الان عقایدش را در تولید فیلم ابراز می كند. این اتفاق بزرگی است و به او احترام می گذارم. یك قسمت سریال دادستان را بیشتر ندیدم. یك سری از مردم می‌گویند خوب است و یكسری می گویند بد است. نقشی كه من بازی كردم یك نقش 50-50 و روی لبه تیغ است و صد البته من همیشه نقش‌ها را به كوتاهی و بلندی نمی‌سنجم. به اندازه اثر گذاری روی فیلمنامه می‌سنجم. واقعیتش دیالوگ من و آقای كاسبی كه همراه من بودند اینطور نبود. ما در مسیر داشتیم پیش می رفتیم كه یك چیز های شعاری اضافه شد كه فكر می‌كنم در در فیلمنامه نبود. این نظر كارگردان است و باید از آقای ده‌نمكی بپرسید. من به عنوان بازیگر خودم اصولاً تلاش می كنم كه شعار ندهم. شعار به جایش خوب است.شعار یعنی شعور. ما با شعور زندگی می‌كنیم، اما ما كمی شعار زده شده ایم.

هاشمی اضافه كرد: من از این كه در این سریال بازی كردم، فعلا پشیمان نیستم.خدا بعد آن را بخیر كند. از همه فیلم هایی كه كار كردم، اصولاً دفاع می‌كنم به جز اخراجی های 3 كه همیشه منتقد آن بودم و از آن دفاع نمی‌كنم. من نمی توانم قضاوت روی این فیلم كنم. چون فیلمنامه را خواندم و سه ضلع به نظرم داشت. اول اینكه در مورد بخشی از مردم حرف می‌زد كه كاملاً صادقانه در سناریو باید از آنها دفاع كرد. دوم مسئله ای است كه بهتر است درباره‌اش صحبت نكنم. چون باید سیاسی صحبت كنم و سیاسی نیستم و هنری هستم. سوم اینكه درام جذابی داشت.
هاشمی درباره ضلع دوم اخراجی های 3 ، اظهار كرد: ضلع دوم از ذهنیات كارگردان و سفارش به نویسنده است. این چیزی است كه آنها باید جوابش را بدهد. من معتقدم اصولاً باید با قاطبه مردم پیش رفت نه با یك بخشی از مردم. من بازیگرم و فقط بازی می كنم. ببینید خیلی وقت ها مردم با بازیگران زاویه پیدا می‌كنند كه چرا آن فیلم را بازی كردی. مثل این است كه در تعزیه شمر را كتك می‌زنند اما بالاخره باید در آن مجموعه یكی شمر شود تا آن اثر هنری پیام به مخاطب برساند.

این بازیگر سینما و تلویزیون یاداور شد: هركسی با پذیرفتن یا نپذیرفتن انتقادات، شخصیت هنری و اجتماعی خودش را نشان می‌دهد. آقای ده نمكی خیلی وقت‌ها می‌پذیرد و خیلی وقتها هم نمی پذیرد. وقتی یاد بگیریم بابت چیزی توهین نكنیم، مشكل حل می‌شود. باید یاد بگیریم و بفهمیم كه سلیقه ما ممكن است با سلیقه دیگری تفاوت داشته باشد. اگر چه ممكن است فكر كنیم صد در صد سلیقه ما درست است اما یك درصد درست بود به سلیقه دیگری احترام بگذاریم.

هاشمی درباره مسئله مطرح شده در مورد واكسن زدن شهاب حسینی در امریكا گفت: البته آقای حسینی به خودشان مربوط است و به نظر من كار بدی هم نكردند. اما من اگر بودم، در آمریكا واكسن نمی‌زدم. متاسفانه یا خوشبختانه شرایط من، شرایط خاصی است و شاید این سوال را نباید از من نباید می پرسیدید. من با این شرایط خود می‌گویم، نه. هرگز در آمریكا واكسن نمی‌زدم اما هر جای دنیا كه شما كار خوب كنید، خوب است. ولی بعضی وقت ها تعاریف متفاوت می‌شود. انتظار مردم این است كه یك آدم خوش نام و دوست داشتنی به هر جای دیگری نه فقط آمریكا، احیاناً برای واكسن زدن نرود. اگر برای واكسن زدن رفته باشد كار خوبی نكرده است. اگر آنجا زندگی می كند، چرا باید نقد كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
صحنه