صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، سهل‌ترین دوره در 42 سال گذشته است+فایل صوتی

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینكه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، سهل‌ترین دوره در 42 سال گذشته است گفت: نامزدهای انتخابات از قول‌هایی كه واقعا قابل اجرا نیست، پرهیز كنند.

1400/03/10
|
10:27
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و نامزد احراز صلاحیت نشده سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگو با مصطفی امامی مجری برنامه صحنه درباره اینكه آیا از احراز نشدن صلاحیتش ناراحت است یا نه؟، بیان كرد: خیر. وقتی كسی صلاحیتش احراز نشده باشد، رسم است كه همه می‌گویند باری از دوش‌شان برداشته شده است.

ثبت نام برای انتخابات، بحثی فردی نیست
امامی به آخرین گفتگویش در برنامه صحنه با هاشمی رفسنجانی اشاره كرد كه از او موكد پرسیده بود آیا برای انتخابات نامزد می شود و او گفته بود كه نه و در پاسخ به این سوال كه اگر بگویند احساس تكلیف كنید چه؟ و او پاسخ داده بود اصلاً و ابدا من ثبت نام نمی‌كنم. امامی پرسید چه شد كه این اصلا و ابداً به حضور شما در ستاد انتخابات انجامید و محسن هاشمی رفسنجانی گفت: من اینطور نگفتم كه اصلا و ابدا. گفتم اصولاً شركت در انتخابات یك بحث فردی نیست كه فرد خودش تصمیم بگیرد، یك خرد جمعی است. اگر یادتان باشد، گفتم كه اصولاً سعی من بر این است كه در هنگام فشار به من برای حضور در انتخابات، گول نخورم و نیایم. وقتی گروه های هم سوی اصلاح طلبان تصمیم گرفتند كه احزاب مختلف اصلاح‌طلب كه حدود سی حزب است، نامزدهای خودشان را به جبهه اصلاحات ایران یا همان نهاد اجماع‌ساز اصلاحات(كه به ناسا معروف شد) معرفی كنند، حزب كارگزاران سازندگی كه من هم رئیس شورای عالی كارگزاران هستم، قرار بر این شد كه اعضا پیشنهاد دهند، افرادی را نامزد كنند و نامشان را برای جبهه ارسال كنند. در آنجا تصمیم گرفته شد كه یك كاندیدا از داخل و یك كاندیدا از خارج حزب برای اجماع معرفی شود.
وی ادامه داد: در حزب اكثریت رای دادند و به من فشار آوردند. من را به عنوان كاندیدای حزب معرفی كردند و كاندیدای خارج از حزب را ابتدا آقای ظریف و بعد هم آقای جهانگیری را معرفی كردند. این به نهاد اجماع‌ساز رفت. آنجا هم باید رای می‌دادند و رای من حدود 20 تا بود. همان نهاد تصمیم گرفت كه این افراد برنامه‌هایشان را ارائه دهد و بعد همه ثبت نام كنند تا بعد از تایید صلاحیت ها نسبت به كاندیدای اصلح خودشان اقدام كنند. لذا این تصمیم در چارچوب خرد جمعی اخذ شد. اگر به شخص خودم بود، قطعاً ثبت نام نمی‌كردم.

آرایشگر سیاسی، سر همه مان را كچل كرد!
وی افزود: وقتی شما عضو یك حزب می شوید یا از مدیران آن هستید، باید به تصمیمات جمعی حزب احترام بگذارید. ما هم در قالب یك حركت جمعی ورود پیدا كردیم. هر چند كسی كه آرایش سیاسی را عمل می‌كرد و آرایشگر موضوع بود، سر همه‌مان را كچل كرد.

اعضای اصلاح طلب، شوكه شده اند
مصطفی امامی به واكنش منطقی هاشمی درباره رد صلاحیتش اشاره كرد و هاشمی رفسنجانی عنوان كرد: فعالیت سیاسی مخصوصاً در چارچوب قوانین كشور باید یك فعالیت منسجم باشد. همیشه می تواند پیش بیاید كه در فعالیت سیاسی بعضی از تصمیمات به مذاق گروه‌های سیاسی خوش نیاید. در این حالت‌ها می‌شود چند نوع برخورد كرد. یكی خیلی افراطی می گوید كه رد صلاحیت همه ما، مثل این است كه پاهای یك آدمی را قطع كردند و بعد می‌گویند كه وقتی من پا ندارم چگونه بیایم در انتخابات شركت كنم. یكی دیگر می گوید كه روزنه ای را باید دید و حتی اگر می‌شود باید از پای مصنوعی استفاده كرد و باید رفت و فعالیت های سیاسی را دنبال كرد تا اگر با تصمیمی غافلگیر شدید با یك حركت دیگر طرف مقابل را غافلگیر كنید.
هاشمی در پاسخ به این كه حركت بعدی برای غافلگیری طرف مقابل از طرف شما چیست؟، اظهار كرد: این هم یك تصمیم‌گیری جمعی است. اعضای اصلاح طلب عمدتاً دچار یك شوك هستند. چون اصلاً فرض نمی‌كردند كه از مجموع 17 نفری كه به عنوان كاندیدای اصلاح طلب در انتخابات شركت كرده بودند، همه رد صلاحیت شوند. اینطور فرض كردند مانند یك كودكی كه عمری از شیر مادر استفاده می‌كنند و یك دفعه شما بیایید شیر مادر را از او قطع كنید. این هم یك بحث خرد جمعی است كه حالا كه یكدفعه كاندیداهایی كه از نهاد اجماع ساز رفته بودند و هیچ كدام تایید صلاحیت نشدند، باید دور هم جمع شوند و از كاندیداهای موجود به عنوان یك پای مصنوعی استفاده كنند. این امر چون یك بار اتفاق افتاده، اكثر گروه‌های اصلاح طلب در حال رایزنی هستند تا تصمیم بگیرند از كدام یك از كاندیداهایی كه تایید صلاحیت شدند، دفاع و حمایت كنند و به میدان بیایند.
وی اضافه كرد: همین امروز ما، هم اصلاح‌طلبان و هم ما در حزب كارگزاران چند جلسه داشتیم. مجموعاً به این سمت رفته ایم كه با انتخابات قهر نكنیم و ان‌شاءالله به میدان بیاییم. ولی اینكه چگونه حمایت كنیم؟ و چگونه فعالیتهای سیاسی مان را سازماندهی كنیم، چون با یك وضعیت كاملاً جدید مواجه هستیم ، ان‌شاءالله به زودی تصمیم‌ می‌گیریم و این تصمیمات را عملیاتی می‌كنیم.
وی درباره قطعی بودن احتمال اینكه احزاب اصلاح‌طلب، پشت یك كاندیدا می‌آیند گفت: من درباره حزب كارگزاران سازندگی گفتم.

به زودی حزب كارگزاران درباره حمایت از همتی تصمیم گیری می‌كند
محسن هاشمی رفسنجانی درپاسخ به اینكه آیا آقای همتی از حزب كارگزاران سازندگی است یا خیر بیان كرد: آقای همتی جزو لیستی كه به جبهه اصلاحات معرفی شدند، نبود. آقای همتی مدتها پیش عضو شورای مركزی و عضو حزب بود. ولی مدتی بود كه تقریباً رابطه‌‌اش با حزب قطع بود و اگر رابطه ای بود با بعضی از اعضای گفت و گپی داشت. هیچ وقت از حزب استعفا نداد و به عنوان یك عضو همیشه بود. من هیچ وقت از خودش نشنیدم كه بگوید من عضو حزب كارگزاران نیستم اما شاید جایی هم گفته باشد و من خبر نداشته باشم. اما چون این ارتباط قطع بود، به عنوان یك نامزد انتخاباتی حزب كارگزاران به جبهه اصلاحات معرفی نشد.‌ اما الان كه او تایید صلاحیت شد، در حزب كارگزاران سازندگی، حضور او بررسی می‌شود و به زودی در باره حمایت از او تصمیم گیری می شود.

درباره مهرعلیزاده بحثی نداریم
وی درباره اینكه آیا شما(اصلاح‌طلبان) روی دو گزینه آقایان؛همتی و مهرعلیزاده مردد هستید؟ گفت: خیر، فقط بحثمان روی آقای همتی است و درباره اقای مهرعلیزاده بحثی نمی‌كنیم.

همه كاندیداهای رد صلاحیت شده، نجیبانه برخورد كردند
مصطفی امامی به تشكر مقام معظم رهبری از رفتار نجیبانه كاندیداهایی كه احراز صلاحیت نشدند اشاره كرد و در این باره هاشمی گفت: فكر می‌كنم همه نجیبانه برخورد كردند و كسی برخورد بدی نداشت. بعضی ها در ناراحتی صحبت های منفی هم كردند ولی در مجموع كسی برخورد بدی تا به حال نداشته است كه برای نظام اثر بدی بگذارد.

تصمیمی برای ثبت نام در شورای شهر نداشتم
وی درباره اینكه آیا به خاطر انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات شورای شهر ثبت نام نكرده‌اید؟، مطرح كرد: اگر در انتخابات ریاست جمهوری شركت نمی‌كردم، باز هم در انتخابات شورای شهر ثبت نام نمی كردم. تصمیم نداشتم كه دیگر در شورای شهر حضور پیدا كنم و بیشتر دوست داشتم كه كار اجرایی را به عهده بگیرم.

بعید است؛ شهردار تهران شوم
هاشمی در پاسخ به اینكه آیا امكان دارد كه شما را به عنوان شهردار در تهران ببینیم؟، اظهار كرد: بعید است. بستگی دارد كه چه كسی سكان شورای شهر را در این انتخابات به عهده بگیرد. ولی من یك سال دیگر بازنشسته می شوم. 35 سالم پر می شود و فكر نمی كنم كه بتوانم شهردار تهران شوم. من 60 ساله هستم و 34 سال سابقه كار دارم و یك سال دیگر با فوق لیسانس فرصت دارم. ان‌شاءالله من در خدمتتان هستم و بتوانیم همیشه به مردم خدمت كنیم، حالا چه بعد از بازنشستگی، چه در حال بازنشستگی. همیشه فضا برای خدمت است. لازم نیست آدم پُست های بالا داشته باشد.

نامزدهای انتخابات پیشنهادات قابل فهمی برای عموم بدهند
وی درباره پیش‌بینی‌اش از انتخابات گفت: ما الان سهلترین انتخابات در طول 42 سال بعد از انقلاب داریم. البته مقام معظم رهبری فرمودند كه این كاندیداهای تایید صلاحیت شده هستند كه باید با صحبت‌هایشان انتخابات را گرم كنند و پیشنهادات منطقی را با مردم مطرح كنند كه مردم علاقه‌مند شوند كه حتما در انتخابات حضور پیدا كنند و به نامزد مورد نظرشان رأی دهند. لذا من امیدوارم كه نامزدها هرچند كه هنوز فضا، فضای گرمی نشده، این مسئولیتی كه رهبری به عهده‌شان گذاشته را به خوبی به سرانجام برسانند. اولاً از قول‌هایی كه واقعا قابل اجرا نیست، پرهیز كنند. دوم اینكه پیشنهادات قابل فهمی برای عموم بدهند كه عموم احساس امیدواری كند. این امید است كه باعث می‌شود مردم جذب صندوق‌های رأی شوند.



مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
صحنه