تهرانِ تو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 15:00 به مدت 30 دقیقه

رادیو تهران

تهران تو

درمان دردتان در طب سنتی است یا علم پزشكی؟

ترجیح استفاده از شیوه‌های درمانی طب سنتی یا پزشكی نوین، اعتقاد به استفاده داروهای گیاهی در میان مردم و یا ناكارآمد بودن هر كدام از آنها در بهبود درد و ناراحتی های جسمی، موضوع بحث برنامه ی رادیویی تهران تو، بود.

1398/10/12
|
16:36
|

با وجودی كه در پزشكی نوین، تخصص پزشكان، تفكیك شده و هر فردی كه از ناراحتی‌های جسمی رنج می‌برد به طور مشخص می‌داند باید به چه متخصصی مراجعه كند اما درصد قابل توجهی از مردم، مراجعه به اطباء طب سنتی و اسلامی یا طب سنتی ایرانی را اولویت خود قرار داده و سعی در تسكین درد خود با داروهای گیاهی دارند.

در دنیا 750 هزار گونه گیاهان دارویی وجود دارد كه 10 درصد از این میزان خواص درمانی دارد. سازمان جهانی بهداشت طی 30 سال گذشته‌ استفاده از ظرفیت طب سنتی و مكمل را در كنار طب جدید در دستور كار خود قرار داده‌ است، ریشه دار بودن در فرهنگ مردم، كل نگر بودن طب سنتی و سهولت دسترسی و ارزان‌تر بودن خدمات طب سنتی از دلایلی است كه این سازمان در توسعه و ترویج طب سنتی مد نظر دارد.

"وحید رونقی"، مجری برنامه ی رادیویی تهران تو، در چند گفتگو با افرادی كه برای ارائه نظرات خود با این برنامه تماس گرفته بودند دلایل آنان را در ارتباط ترجیحاتشان برای مراجعه به پزشك طب روز یا طبیبان طب سنتی جویا شد.
افرادی كه طب سنتی را ترجیح می‌دادند از این روش های درمانی به دلیل نتیجه گرفتن كامل و بهبود بیماریشان كاملا رضایت داشته و مراجعه به مراكز درمانی طب سنتی را به دیگران نیز توصیه می‌كردند.
با این وجود نیمی دیگر از گفتگوهای تلفنی مجری برنامه تهران تو به افرادی اختصاص داشت كه اعتقادی به طب سنتی نداشته و آن را تنها علم پایه پزشكی یا مكمل درمانهای پزشكی نوین عنوان می‌كردند.

مهمترین دلیل گفتگو كنندگان برای ترجیح پزشكی نوین استفاده از لوازم و ابزارهای پزشكی برای تشخیص قطعی بیماری و درمان حتمی آن بوده و داروهای شیمیایی را بهتر از داروهای گیاهی دانستند.
در این میان برخی از شهروندان در پیامك‌ها یا گفتگوهای تلفنی خود به سوء استفاده افراد سودجو از طب سنتی اشاره كرده و ورود بسیاری از افراد بی‌تجربه و به دور از تحصیلات آكادمیك در این حرفه را سبب بی اعتمادی مردم به اطبا سنتی خواندند.

در حرفه پزشكی، پزشكان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌كنند. در عملكرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیكی، تهیه فهرست مشكلات، مشخص كردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها شامل آزمایش و تصویربرداری و … رسیدن به تشخیص و در انتها درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشكی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشكی و تقسیم آن به رشته‌های مختلف شده‌است.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
تهران تو