رییس انجمن انبوهسازان كشور با تاكید بر اینكه رشد اقتصادی هر كشوری در گروی احیای صنعت مسكن است گفت: تنها درخواست انبوهسازان از دولت این است كه در مقوله دیوانسالاری اداری انبوهسازان را حمایت كند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران، مجتبی بیگدلی رییس انجمن انبوهسازان كشور در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران گفت: صنعت مسكن حول محور هر اقتصادی است و هزار و دویست گروه شغلی در گروی احیای این صنعت است. متاسفانه در دولت قبل حتی یك مورد از طرحهایی كه در این حوزه تصویبشده بود عملیاتی نشد و سیستم بانكی هیچ تخصیصی برای حوزه مسكن نداشت.
وی با تاكید بر اینكه سالانه بین 1 تا 1.5 میلیون مسكن نیاز داریم گفت: سالانه 900 هزار ازدواج در كشور صورت می گیرد و 250 هزار هكتار بافت فرسوده داریم بعلاوه اینكه حوادث غیرمترقبه مثل سیل و زلزله هم در كمین است. این نیاز از سویی تهدید و از سوی دیگر فرصتی برای اشتغالزایی است. دولت فعلی چند ماهی است كه بر سركار آمده و تمام تاكیدش در شكلگیری نهضت ملی مسكن است.
رییس انجمن انبوهسازان كشور تصریح كرد: ساخت مسكن ضمن اینكه سرپناهی برای مردم ایجاد میكند مشكل اشتغال كشور را نیز حل میكند. طرحهای خوبی در این حوزه آغاز شده است ولی به نظر بنده دولت باید كمی جدیتر در این حوزه عمل كند.
بیگدلی با تاكید بر اینكه وزارت راه و شهرسازی به تنهایی نمیتواند این هدف بزرگ را عملی كند گفت: باید شورای مسكن هر دو هفته یكبار با مسئولیت رییس جمهور تشكیل شود در این صورت است كه میتوانیم بگوییم شكلگیری نهضت ملی مسكن میتواند شروع خوبی داشته باشد و به نتیجه برسد. هم اكنون اقدامات اولیهای انجام شده است ولی هنوز پروژهای كه بتواند تاثیر مطلوبی بر بازار مسكن بگذارد شروع نشده است.
وی اذعان داشت: وضعیت مذاكرات هسته ای چشم انداز اقتصاد كشور را مثبت كرده است و میتواند به احیای نهضت ملی مسكن نیز كمك به سزایی بكند.
بیگدلی در پاسخ به این پرسش كه هزینههای ساختوساز در سال آینده را چگونه پیشبینی میكنید؟ آیا شاهد كاهش قیمت مسكن خواهیم بود؟ تصریح كرد: قسمت اعظم هزینههای ساخت مسكن قلم و كاغذی است كه در دست ادارهها و سازمانها است. آب، برق، فاضلاب، ثبتاسناد و مهمتر از همه اینها شهرداری و نظاممهندسی یكباره قیام میكنند و 200 الی300 درصد هزینهها را افزایش میدهند كه اینها مانعی در روند ساخت و كاهش قیمت مسكن است.انشعاب آب برای هر مغازه 90 میلیون تومان هزینه دارد. در دنیا هرساله 20 درصد از بودجه كشور را برای حمایت از كارآفرینی و ایجاد اشتغال انقباضی میكنند و به كارآفرینان یارانه میدهد.
وی گفت: به عنوان مثال بیمه تامین اجتماعی پیش از این برای هر متر مربع ایجاد مسكن 250 تومان میگرفت كه هماكنون این رقم را به بهانه بیمه كارگران ساختمانی به 200 هزار تومان افزایش داده است این در حالی است كه حتی 2 درصد این كارگران هم از این خدمات بیمه استفاده نمیكنند و این ظلم مضاعف به كارآفرینانی است كه میخواهند ایجاد شغل كنند.
رییس انجمن انبوهسازان كشور با تاكید بر اینكه 80 درصد رشد اقتصادی هر كشوری در گروی احیای صنعت مسكن است گفت: انبوهسازان مسكن میتوانند سالی 2 میلیون واحد مسكونی تحویل دهند. آنها از دولت بودجه نمیخواهند تنها درخواست ما از دولت این است كه در مقوله دیوانسالاری اداری و تسهیلات بانكی انبوهسازان را حمایت كند.
در تمام دنیا از كارآفرینان حمایت میكنند چون ایجاد شغل میكنند. دولت برای ایجاد شغل باید 30 تا 40 میلیارد تومان هزینه كند درصورتیكه كارآفرینها بدون هزینه در كشور اشتغال ایجاد میكنند و صنعت مسكن در این بین بالاترین جایگاه را دارد. تركیب جمعیتی ما بر خلاف اروپا جوان است و نیاز به مسكن دارد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.