بهروزی كارشناس اقتصادی مسائل نفت و پتروشیمی گفت: اگر ایران توان صادرات گاز به كشورهای اروپایی را داشت میتوانست از شرایط سیاسی فعلی جهان استفاده كند و گاز خود را به كشورهای دنیا صادر كند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران، مرتضی بهروزی كارشناس اقتصادی مسائل نفت و پتروشیمی در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه با توجه به تغییر و تحولاتی كه در جهان به ویژه روسیه و اوكراین رخ داده و نیاز مبرم كشورهای جهان به گاز آیا ایران شرایط لازم برای استفاده از این فرصت و تامین گاز جهان را دارد یا خیر؟ گفت: ایران بعد از روسیه دومین ذخایر گاز دنیا را دارد و میتواند دومین تولیدكننده گاز دنیا هم باشد اما متاسفانه در این سالها نتوانستیم آنگونه كه باید تولید گاز را افزایش بدهیم ضمن اینكه نتوانستیم امكاناتی را در اختیار مردم و صنعت قرار بدهیم تا مصرف گاز را بهینه كنیم به همین دلیل مصرف گاز در ایران بسیار زیاد است.
وی به صادرات گاز ایران به كشور عراق و تركیه اشاره كرد و تصریح كرد: در پیك مصرف گاز در كشورمان صادرات گاز به كشورهای تركیه و عراق را كاهش میدهیم تا بتوانیم مصرف خانگی و صنایع كشور را تامین كنیم حتی در برخی از نیروگاههای كشور از سوخت مایع به جای گاز استفاده كردیم تا بتوانیم بین مصرف داخلی و صادرات گاز تعادل برقرار كنیم.
این كارشناس اقتصادی تاكید كرد: اگر ایران توان صادرات گاز به كشورهای اروپایی را داشت میتوانست از شرایط سیاسی فعلی جهان استفاده كند و گاز خود را به كشورهای دنیا صادر كند. باید این مساله را مد نظر قرار داد كه صادرات گاز همانند صادرات نفت نیست. صادرات گاز از طریق خط لوله و تبدیل گاز طبیعی به گاز مایع یا الانجی امكان پذیر است كه در شرایط فعلی این امكان را نداریم.
بهروزی اظهار داشت: چنانچه تحریمهای برداشته شود، تولید گاز متناسب با ذخایر گازی باشد و از سوی دیگر میزان مصرف داخلی گاز مدیریت شود ایران میتواند بازیگر نخست گازی در دنیا شود.
وی تصریح كرد: قطر كشور كوچكی است و ذخایر گازی كمتری نسبت به ایران دارد اما با جذب سرمایه و تكنولوژی روز دنیا توانسته است به یكی از صادركنندگان بزرگ گاز دنیا تبدیل شود.
بهروزی در پاسخ به این پرسش كه آیا ایران میتواند به صادركننده بزرگ گاز دنیا تبدیل شود؟ بیان كرد: ایران به راحتی میتواند این موقعیت را داشته باشد به شرطی كه موارد پیش زمینهای را فراهم كند. ما باید بتوانیم ذخایر زیرزمینی را به ثروت تبدیل كنیم.
این كارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش كه آیا در كوتاه مدت دستیابی به این نقطه شدنی است؟ تصریح كرد: با توجه به شرایط كنونی این مساله در 6 ماه تا 1 سال آینده محقق نخواهد شد. اگر بخواهیم صنعت نفت و گاز را به حد قابل قبولی برسانیم علاوه بر تامین تكنولوژی روز دنیا به 250 تا 300 میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم و تا زمانی كه مشكلات كشور در راستای تامین سرمایه و جذب تكنولوژی و دانش فنی روز دنیا حل نشود عملا ثروت زیرزمینی ما محبوس خواهد ماند و مشكل حل نخواهد شد و امیدواریم زمانی كه این مشكل حل میشود دنیا به گاز كشورمان نیاز داشته باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.