بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

مرغداران به دنبال تداوم ارز ترجیحی هستند+فایل صوتی

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: تداوم عرضه مرغ به قیمت مصوب 31 هزار تومان در بازار، نشان دهنده این است كه سیاست‌گذاری دولت در خصوص اختصاص ارز ترجیحی در این حوزه به نتیجه رسیده است.

1401/01/18
|
08:48
|

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران، حبیب اسداله نژاد مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران درخصوص نرخ مرغ دربازار گفت: واحدهای مرغداری از نهاده‌های دامی با نرخ ارز ترجیحی استفاده می‌كنند و هم‌اكنون هر كیلوگرم مرغ گرم به قیمت مصوب 31 هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

وی گفت: اگرچه دولت در تامین به‌موقع نهاده‌ها بدعهدی كرده و نتوانسته نهاده‌ها را با نرخ مصوب برای واحدهای مرغداری تامین كند و این مشكل همچنان هم ادامه دارد؛ تولیدكنندگان مرغ را متناسب با نیاز كشور كه روزانه بیش از 8 هزار تن بوده است تولید كرده و به بازار عرضه كردند. و قیمت مرغ امروز همان 31 هزار تومان مصوب است و برخی از استان‌ها كه مازاد تولید دارند قیمت مرغ از 31 هزار تومان هم كمتر است.

اسداله نژاد گفت: تولیدكنندگان در این دوماه گذشته به دلیل عدم تامین به‌موقع نهاده‌ها از طریق سامانه بازارگاه جهاد كشاورزی زیان‌های سنگینی را متحمل شدند. مضاف بر اینكه از مصوبه قبلی نرخ مرغ تاكنون تولید هر كیلوگرم مرغ برای تولیدكنندگان حدود 20 درصد افزایش پیدا كرده است ولی نرخ مصوب هنوز اصلاح‌نشده است و تولیدكنندگان همچنان مرغ را باقیمت قبلی عرضه می‌كنند.
این افزایش قیمت باید اعمال شود تا جلوی ضرر و زیان تولیدكنندگان گرفته شود و ما همچنان شاهد پایداری تولید و اشتغال باشیم. ضمن اینكه افزایش 20 درصدی قیمت گوشت مرغ در صورتی است كه تغییری در نرخ نهاده‌های دامی و یا حذف ارز ترجیحی اتفاق نیفتد كه اگر شاهد این تغییرات باشیم باید قیمت مرغ را بر اساس تغییرات جدید ازجمله نرخ نهاده‌های دامی تعیین كنیم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در پاسخ به این پرسش كه آیا ممكن است ارز ترجیحی نهاده‌های دامی تداوم داشته باشد؟ تصریح كرد: مجلس این اختیار را به دولت داده است كه در خصوص تداوم یا حذف ارز ترجیحی تصمیم بگیرد. قطعا تولیدكنندگان به دنبال تداوم ارز ترجیحی هستند. در بحث تولید مرغ حداقل انحرافات مالی وجود داشته است. وقتی دولت قیمت مرغ مصوب مرغ را 31 هزار تومان اعلام می‌كند و تاكنون مرغ به همین قیمت عرضه شده است به این معنی است كه سیاست‌گذاری دولت در خصوص اختصاص ارز ترجیحی در این حوزه به نتیجه رسیده است.

وی در پاسخ به پیامك یكی از شنوندگان كه مرغ را به قیمت 45 هزار تومان خریداری كرده‌ام چرا می‌گویید قیمت مرغ گران نشده است، گفت: این نرخ احتمالا برای مرغ قطعه‌بندی شده باشد.قیمت مرغ در میدان بهمن كه به‌عنوان مرجع است حدود 28 هزار تومان است كه این مبلغ در فروشگاه‌های خرد حدود 30 هزار تومان عرضه می‌شود. البته ممكن است یك واحد صنفی تخلف كند كه رسیدگی به این مساله بر عهده دستگاه‌های نظارتی است.

این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه آیا قطعه‌بندی مرغ مجاز است یا خیر؟ گفت: تصمیم‌گیری در خصوص این مساله كه قطعه‌بندی مرغ مجاز است یا خیر بر عهده سازمان دامپزشكی كشور است. ولی مساله واضح این است كه در قطعه‌بندی مرغ حاشیه سود بالایی وجود دارد كه این حاشیه سود انگیزه را برای قطعه‌بندی افزایش می‌دهد و در حق مصرف‌كننده اجحاف می‌شود.

چرا حاشیه سود كنترل نمی‌شود؟ گفت: دستگاه‌هایی كه مجری و مسئول تعیین قیمت هستند باید به این مساله نظارت كنند من بیشتر در حوزه تولید اظهارنظر می‌كنم. تنظیم قیمت بازار مرغ بر عهده وزارت جهاد كشاورزی است. امیدواریم این حاشیه سود كنترل شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در پایان خاطر نشان كرد: تولیدكنندگان هر كیلو مرغ را به قیمت 19 هزار و 700 و یا كمتر از این مبلغ می‌فروشند و بر اساس این قیمت هر كیلوگرم مرغ در خرده‌فروش‌ها نباید بیشتر از 31 هزار تومان باشد.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران