رئیس اتحادیه صنف نانوایان با تاكید بر اینكه دولتها طی 40 سال گذشته همواره حامی مردم بودند گفت: قیمت آرد تنها عامل تعیین كننده قیمت نان نیست و باید هزینههای جانبی تولید نان را نیز مد نظر قرار داد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بیژن نوروز مقدم رئیس اتحادیه صنف نانوایان در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه آیا افزایش 57 درصدی نرخ آرد را تائید میكنید؟ گفت: خیر افزایش 57 درصدی دستمزد كارگران نانوایی است و آرد افزایش قیمت نداشته است.
وی با تاكید بر اینكه قیمت نان از سال 93 تا 98 افزایشی نداشته است گفت: بنا بر اعلام دولت به دلیل اینكه قیمت آرد افزایش نداشت قیمت نان هم نباید افزایش پیدا میكرد درصورتیكه طبق برآوردهای انجامشده تاثیر آرد در قیمت تمامشده نان حدود 20 تا 25 درصد است و 75 تا 80 درصد مابقی قیمت نان را نانوایان پرداخت میكنند. در این شرایط نانوایان دیگر قادر به ادامه كار نبودند و سال 98 مبلغ نان پس از 5 سال افزایش پیدا كرد تا نانوایان بتوانند به كار خود ادامه دهند. مقرر شد كه قیمت نان سال 99 نیز افزایش داشته باشد كه متاسفانه بازهم محقق نشد و تیرماه سال 1400 این افزایش قیمت لحاظ شد و تا پایان همان سال اعتبار داشت.
برای افزایش نرخ نان در سال جاری بررسیهای لازم انجامشده ولی هنوز نرخ جدید نان تصویب نشده است و نانوایان منتظر تصمیمگیری مسئولان در این حوزه هستند.
نوروز مقدم گفت: آرد مورداستفاده در خبازیها به دو قسمت، یارانهای نوع یك و نوع دو تقسیمبندی میشود و درواقع نانوایانی كه از آرد نوع دو استفاده میكنند خبازانی هستند كه در گذشته از آرد با نرخ آزاد استفاده میكردند.
این مقام مسئول در خصوص نرخ نانهای مختلف گفت: نان بربری با آرد یارانهای نوع یك 1800 تومان و با آرد یارانهای نوع دو به قیمت 2500 تومان، نان تافتون سنتی نوع یك 900 تومان و نوع دو 1200تومان، نان لواش نوع یك 500 تومان و نوع دو 650 تومان و نان سنگك نوع یك 2000 هزار تومان و نوع دو به قیمت 3000 هزار تومان به دست مصرفكننده میرسد.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان در پاسخ به این پرسش كه آیا نرخهایی كه اعلام كردید باید اصلاح شود؟ تصریح كرد: بله این قیمتها باید اصلاح شود؛ آیا از نظر شما مبلغ 500 تومان ارزشی دارد؟ وقتی در كشورمان شاهد تورم هستیم چطور یك تولید كننده كه باید اجاره مغازه، دستمزد كارگر، پول آب، برق، گاز، بیمه و مالیات بدهد نباید افزایش قیمت داشته باشد؟ و با توجه به این هزینهها نان را با نرخ 500 تومان بفروشد؟
این مقام مسئول گفت: قیمت آرد تنها عامل تعیین كننده قیمت نان نیست و باید هزینه های جانبی تولید نان را نیز مد نظر قرار داد و نباید گران شدن آرد یا ثبات قیمت آن ملاك افزایش نرخ نان قرار بگیرد. طبق تجزیه و تحلیل های انجامشده قیمت آرد 5 تا 10 درصد نرخ نان را پوشش میدهد و 90 درصد مابقی را نانوا باید هزینه كند از جمله مزد كارگری كه دولت اعلام كرده است باید 56 درصد افزایش داشته باشد.
نوروز مقدم با تاكید بر اینكه نرخهایی كه اعلام كردم نرخ نانهای ساده و بدون كنجد است تصریح كرد: وقتی درخواستی مازاد بر هزینه نان ساه باشد باید هزینه آن درخواست مازاد پرداخت شود. نانوایان هر كیلوگرم كنجد را 60 هزار تومان میخرند و اگر 10 گرم كنجد استفاده كنند 600 تومان قیمت نان فقط قیمت كنجد است.
وی با تاكید بر اینكه طی 40 سال گذشته دولتها همواره حامی مردم بودند گفت: ما بر اساس واقعیتهای موجود و بررسیهای انجامشده نرخ مشخصی را اعلام میكنیم كه درنهایت این نرخ اعلام شده همیشه به نفع مصرفكننده از سوی دولت كنار گذاشته میشود و مبلغ اندكی را همچون مسكن موقتی تعیین میكنند.
نانوایان قشر قانعی هستند اگر بخواهیم نان را كیلویی هم محاسبه كنیم قیمت هر كیلو نا 4500 تا 5000 هزار تومان است. نانوایان هم در این كشور زندگی میكنند و هزینههایی كه سایر مردم پرداخت میكنند را متحمل میشوند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.