عضو كمیسیون عمران مجلس گفت: علت غیر فعال بودن سامانه وام فرزندآوری، مانع تراشی است و بانك مركزی و وزارت اقتصاد باید بر اجرای این قانون ورود كنند و اجازه ندهند ضوابطی فراتر از قانون برای اجرای آن تعیین شود.
در قانون جوانی و جمعیت مصوب مجلس و قانون بودجه 1400 طرحهای متنوعی برای حمایت از فرزندآوری تصویب شد. از جمله این طرحها، اهدای وام با مبالغ مختلف به فرزندان اول تا پنجم است. اما در سال 1400 به این قانون عمل نشد و در سال 1401 با اولویت نخست در متن قانون بودجه مطرح شد.
حالا برخی از متقاضیان موفق به ثبتنام وام فرزندآوری نشدهاند و هنگام ثبتنام پیامی روی صفحه سایت مشخص میشود كه اعلام میكند چون نرخ باروری استان و محل سكونت پدر و محل تولد فرزند از رقم مشخصی بالاتر است، خانواده مشمول وام قرضالحسنه فرزندآوری نمیشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، اقبال شاكری عضو كمیسیون عمران مجلس در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران درخصوص این مشكل و قوانین بانكها در ارائه وام فرزند آوری گفت: این اولین بار نیست كه بانكها با اضافه كردن موارد این چنینی كارشكنی میكنند و مانع اجرا قوانین میشوند. در پرداخت وام ودیعه مسكن و وام كسبوكار هم این مشكلات وجود دارد.
وی اظهار كرد: قانون كاملا واضح و روشن شیوه پرداخت وام را گفته است و نمایندگان مجلس درخصوص اجرا نشدن این قانون تذكرات لازم را دادهاند و استانداران در استانهای مختلف مسئول اجرای این كار هستند. فكر میكنم بانك مركزی و وزارت اقتصاد مجدد باید ورود كنند و این مساله را حل كنند و اجازه ندهند موانع و ضوابطی فراتر از قانون برای اجرای قانون تعیین شود.
شاكری ادامه داد: این قانون یك قانون اقتصادی و خانواده محور است و تمام اركان خانواده در این قانون بررسی شده و متناسب با تعداد فرزندان هر خانواده تسهیلاتی در نظر گرفته است و به دنبال كمك به معیشت خانواده است.
قانون اهدای وام فرزندآوری یكی از مصوبات ارزنده مجلس یازدهم در حوزه اقتصاد، اجتماع، رفاه و كسبوكار خانواده است و مطالبه گری شما در اجرای این قانون اقدام خوبی است و باید ادامه داشته باشد.
مشكل سامانه در ارائه تسهیلات فرزند آوری، مانعتراشی است و با قرارگاه وزارت كشور گفتگو میكنیم و مشكل فعلی را برطرف میكنیم.
این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش كه بانكها مدعی هستند كه مجلس قوانین تصویب میكند كه بار مالی دارد ولی منابع برای آن مشخص نمیكند و ما منابعی برای پرداخت تسهیلات نداریم، آیا دولت منبعی برای ارائه این تسهیلات مشخص كرده است؟ خاطرنشان كرد: كار بانكها این است كه از جمعآوری پول مردم به خودشان تسهیلات ارائه دهند؛ صحبت بانكها این است كه دولت و مجلس برای ما تعیین تكلیف نكنند و هركاری كه خودمان دلمان میخواهد انجام بدهیم.
وی در پاسخ به اینكه آیا در خصوص وجود منابع در بانكها كار كارشناسی صورت گرفته است؟ تصریح كرد: بله بهطور مثال برای تصویب قانون ارائه تسهیلات ساخت مسكن جلسات متعددی با كارشناسان و مسئولان این حوزه برگزار شد تا به نتیجه كلی رسیدیم. اینطور نیست مجلس در كمیسیون جلسه برگزار كند و تصمیم غیر كارشناسی بگیرد به همین دلیل است كه گاهی اعتراض میكنند كه چرا تصویب یك قانون زمانبر است و قوانین حداقل با حضور نماینده دولت تصویب میشود.
شاكری تاكید كرد: با نمایندگان كمیسیون اجتماعی این مشكل را مطرح میكنم و اگر نظارتی بر اجرای این قانون نداشته باشیم قانون بهصورت كامل اجرا نمیشود. متاسفانه بر اساس گزارش دیوان محاسبات كشور از اجرای قوانین 40 درصد قوانین یا اجرا نمیشود یا بهصورت ناقص اجرا میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.