رئیس اتحادیه مواد شوینده با اشاره به اینكه برخی از تولیدكنندگان مواد شوینده عرضه محصولاتشان را كاهش دادهاند، گفت: صحبت از افزایش 30 درصدی قیمت شوینده است ولی سازمان حمایت از مصرفكنندگان و تولیدكنندگان هنوز افزایش قیمت را تایید نكرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مرتضی جعفری رئیس اتحادیه مواد شوینده در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران در خصوص وضعیت تولید مواد شوینده در كشور گفت: اكثر مواد اولیه موردنیاز تولید شویندهها در كشور تولید میشود ولی مشكلی كه در این صنعت داریم این است كه سولفات سدیم كه پایه اصلی ساخت مواد شوینده است بهصورت سهمیهای در بورس عرضه میشود و عرضه و تقاضا در بورس همخوانی ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش كه علاوه بر عرضه مواد اولیه در بورس روش دیگری وجود دارد یا خیر؟ تصریح كرد: مواد پتروشیمی در بورس عرضه میشود و اقدام دیگری نمیتوان كرد ولی اگر مواد اولیه موردنیاز تولیدكنندگان در اختیارشان قرار بگیرد در تامین شوینده مورد نیاز بازار با مشكلی مواجه نمیشویم.
رئیس اتحادیه مواد شوینده در پاسخ به این پرسش كه آخرین افزایش رسمی قیمت مواد شوینده مربوط به چه تاریخی است؟ تصریح كرد: آخرین افزایش مربوط به سال گذشته است و امسال نیز شركتهای تولیدكننده تقاضای افزایش 35 درصدی دارند كه سازمان حمایت از مصرفكنندگان و تولیدكنندگان هنوز موافقت نكرده است اما تعدادی از شركتها عرضه خود را كاهش دادهاند به همین دلیل قیمت مواد شوینده در بازار افزایش پیداكرده است.
جعفری در ادامه افزود: تولیدكنندگان با توجه به افزایش 57 درصدی حقوق پایه و افزایش 30 درصدی ناوگان حملونقل باید افزایش قیمت داشته باشند اما سازمان حمایت افزایش قیمت را هنوز تایید نكرده است و در این شرایط برخی از تولیدكنندگان عرضه محصولاتشان را كاهش دادهاند.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه آیا افزایش قیمت رسمی خواهیم داشت یا خیر؟ اظهار داشت: صحبت از افزایش 30 درصدی قیمت شوینده است ولی این افزایش را باید سازمان حمایت مصرفكنندگان و تولیدكنندگان تایید كند. برای ثبات قیمت در بازار باید میزان عرضه و تقاضا یكسان باشد.
وی در پاسخ به اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه شما بهعنوان رئیس اتحادیه مواد شوینده باید با تولیدكنندگانی كه عرضه محصولاتشان در بازار را كاهش دادهاند برخورد كنید، اظهار داشت: ما بازرسیهای خود را افزاش دادهایم ولی ما موظف هستیم از هر دو گروه مصرفكننده و تولیدكننده حمایت كنیم. اگر ما از تولیدكنندگان حمایت نكنیم تولیدكننده با توجه به افزایش هزینهها نرخ شوینده را افزایش نمیدهد ولی نیروهای كار خود را كاهش میدهد.
جعفری در ادامه افزود: افزایش حقوق نیروی كار یكی از عواملی است كه باعث میشود تولیدكننده قیمت محصولات خود را افزایش دهد. بهتر بود دولت وامهای كمبهره به تولیدكننده میداد و از سوی دیگر حقوق نیروی كار را افزایش میداد باید یك توازنی بین این دو به وجود میآمد.
رئیس اتحادیه مواد شوینده در پاسخ به سوا گوینده مبنی بر اینكه چرا تولیدكنندهها حاشیه سودشان را كاهش نمیدهد؟ گفت: حاشیه سود تولیدكنندهها تعریفشده است و برخی از كالاها قیمت مشخصی دارد و كارشناسهای مربوطه بهای تمام شده یك شوینده را محاسبه میكنند و میزان سود را در نظر میگیرند و در نهایت قیمت نهایی برای مصرفكننده مشخص می شود.
كارگر و تولیدكننده مكمل هم هستند و آسیب به هركدام به دیگری آسیب وارد میكند. ما به تولیدكنندگان تاكید كردیم كه هزینههای تولید را سرشكن كنند چون اگر كالای تولیدی گران شود قدرت خرید نیز كاهش پیدا میكند و درنتیجه مجبور به كاهش تولید میشوند و مجبور میشوند با یكسوم ظرفیت به كار خود ادامه بدهند در نتیجه حاشیه سودشان كاهش پیدا میكند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.