بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس: صادرات گندم به لبنان را تكذیب می‌كنم+فایل صوتی

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ممكن است مقادیر كمی گندم توسط برخی از تجار صادر شود؛ ولی صادرات گندم به‌صورت سازمان‌یافته با تصمیم حكومتی به لبنان را تكذیب می‌كنم.

1401/02/17
|
14:26
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی طغیانی عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران در خصوص گرانی آرد و نان گفت: طبق تصمیم‌گیری مجلس در بودجه سال 1401 دولت با توجه به منابع موجود می‌تواند در خصوص تخصیص ارز ترجیحی تصمیم‌گیری كند و به‌جای اینكه یارانه را در ابتدای زنجیره تولید كند به انتهای این زنجیره و به مصرف‌كنندگان اختصاص دهد زیرا 30 درصد ارز ترجیحی 4200 تومانی در زنجیره از تولید و یا واردات تا رسیدن به دست مصرف هدر می‌رود و دلالان از این یارانه منتفع می‌شوند.

وی با تاكید بر اینكه بیش از 50 درصد نیازمان به گندم را وارد می‌كنیم، افزود: سال گذشته حدود 20 هزار میلیارد تومان برای جبران مابه‌التفاوت خرید تضمینی گندم در نظر گرفته‌شده بود. از فروردین 1400 تا فروردین1401 شاهد افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت جهانی گندم و غلات هستیم. فقط ما دچار مشكل نیستیم و كشورهای دیگر خاورمیانه كه بخش اعظم مصرف خود را وارد می‌كنند نیز دچار مشكل هستند.

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان كرد: خرید تضمینی گندم از 6 هزار و 500 تومان به 11 هزار و 500 تومان رسیده است تا به‌جای اختصاص ارز به واردات گندم تولید داخلی افزایش پیدا كند و وقتی خرید تضمینی گندم 11 هزار و 500 شود قیمت آرد 14 تا 15 هزار تومان خواهد شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: پیش‌ازاین گرانی هر كیلو آرد غیر یارانه‌ای صنف و صنعت با نرخ 1600 تومان به فروش می‌رسید كه باقیمت تمام شده یك‌دهم فاصله داشت و توزیع آرد با این قیمت قابل‌ تداوم نبود. وقتی قیمت تمام شده گندم باقیمت توزیعی در بازار 10 برابر اختلاف داشته باشد طبیعی است كه قاچاق این كالا پرسود خواهد بود و فروش خارج از شبكه نیز قطعا رخ خواهد داد.

طغیانی خاطرنشان كرد: 70 هزار میلیارد تومانی كه برای تامین گندم در بودجه سال جاری پیش‌بینی‌شده است 3.5 برابر مبلغی است كه سال گذشته به آن اختصاص دادیم. مجموع یارانه معیشتی و هدفمندی 73 هزار میلیارد تومان است و این در حالی است كه مبلغ اختصاص داده شده با تامین گندم در بودجه سال جاری معادل 71 هزار میلیارد تومان است و طبق پیش‌بینی‌های انجام شده اگر قاچاق ادامه داشته باشد همین مبلغ برای تامین گندم بازهم جوابگو نخواهد بود.

وی گفت: باید خودمان را برای تامین گسترده كالاهای اساسی آماده كنیم زیرا به راحتی این كالاها از مرزهای كشور خارج می‌شود و شاید مسدود شدن آن به دلیل گستردگی و پهناوری كشورمان و مرزهای مشترك با كشورهای همسایه امكان‌پذیر نباشد.

طغیانی تاكید كرد: باید پرداخت یارانه از حلقه اول به حلقه آخر كه همان مصرف‌كننده است اختصاص پیدا كند. البته این طرح هنوز اجرایی نشده است و در مرحله آزمایشی قرار است در زنجان اجرا خواهد شد تا در صورت موفقیت طرح به‌كل كشور تعمیم داده شود.

این نماینده مجلس افزود: تا اجرای این طرح در سطح كشور نان‌های سنتی با قیمت‌های قبلی عرضه می‌شود و اگر كسی قیمت‌ها را تغییر داده باشد مرتكب تخلف شده است و تنها محصولات صنف و صنعت با قیمت‌های جدید عرضه می‌شود.

وی در پاسخ به پرسش شنوندگان برنام مبنی بر اینكه در سالهای گذشته در تولید گندم خودكفا شدیم، چگونه است كه هم‌اكنون باید واردات گندم داشته باشیم؟ تصریح كرد: تولید گندم و خودكفایی در آن تابع برخی از متغیرها از جمله بارش باران در كشور است زیرا بیش از 60 درصد تولید گندم در كشور به‌صورت دیم است و اگر بارش باران كم شود تولید گندم نیز كاهش پیدا می‌كند و علاوه بر مساله بارش انتخاب كشت‌های جایگزین از سوی كشاورزان است اگر بازار كشت‌های جایگزین فراهم باشد كشاورز آن محصول را جایگزین كشت گندم می‌كند بر همین اساس كاهش تولید گندم باعث شد تا از خودكفایی در این حوزه دور شویم.

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس درباره نرخ نان‌های سنتی گفت: برخی از نانوایی‌ها آزادپز هستند و از آرد با نرخ آزاد استفاده می‌كنند و قیمت آنها تابع آرد با نرخ آزاد است. نانوایی‌هایی كه از آرد یارانه‌ای استفاده می‌كنند نباید قیمت نان را افزایش بدهند.

طغیانی در پاسخ به این پرسش كه برخی از خبرگزاری از صادرات گندم به لبنان خبر داده‌اند؛ آیا این خبر را تایید می‌كنید؟ تصریح كرد: ممكن است مقادیر كمی گندم كه توسط برخی از تجار از كشاورزان خریداری شده است صادر شود ولی اینكه در كشور به‌صورت سازمان یافته و تصمیم حكومتی صادرات گندم صورت گرفته باشد را تكذیب می‌كنم.
برخی از كشورها خاورمیانه وضعیت بسیار بدتری نسبت به ما دارند و افزایش قیمت كالاهای اساسی در كشورهایی ازجمله تركیه و مصر هم اتفاق افتاده است.

این مقام مسئول در پایان تاكید كرد: هیچ‌كسی در دولت و مجلس از افزایش قیمت‌‌‌ها استقبال نمی‌كنند. متاسفانه به دلیل شرایط پیش‌بینی نشده‌ای در كشورمان ازجمله كمبود منابع ارزی تداوم مسیر همچون گذشته امكان‌پذیر نیست.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران