رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و عمان گفت: اگر خود تحریمیها و مشكلات داخلی نباشد صادرات ایران به عمان رشد خواهد كرد و میتوانیم حجم صادرات را از 2.7 به 10 درصد افزایش بدهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محسن ضرابی رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و عمان در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران در خصوص مبادلات تجاری بین ایران و عمان گفت: حجم صادرات ایران به عمان در سال 1400 نسبت به سال 1399 افزایش داشت. حجم صادرات 63.5 درصد و حجم مبادلات 53 درصد بود.
وی با اشاره به اینكه رشد میانگین 75 درصدی حجم مبادلات ایران و عمان در سال 1400، گفت: سال 92 كه اتاق مشترك بازرگانی ایران و عمان شكل گرفت، صادرات به عمان 146 میلیون دلار بود كه در سال 1400 این مبلغ به 716 میلیون دلار رسید و كل حجم مبادلات بین دو كشور در سال 99 مبلغ 221 میلیون دلار بود كه در یك ركورد بیسابقه در سال 1400 این مبلغ به 1 میلیارد و 336 میلیون دلار رسید.
ضرابی با تاكید بر اینكه حجم واردات عمان 24 درصد است، تصریح كرد: سال 99 سهم ما از بازار عمان 1.8 درصد بود كه در سال 1400 این میزان به 2.7 درصد رسید و معتقدیم میتوانیم این حجم را به 10 درصد افزایش بدهیم.
این مقام مسئول گفت: تنها كشوری كه همیشه رابطه سیاسی بسیار خوبی با ایران داشته و همیشه در كنار مردم و دولت ایران بوده دولت عمان است و تغییر حاكمیت در این كشور نیز در تغییر این روند نقشی نداشته است. ولی به دلیل نبود زیرساختهای لازم، حجم مبادلات با این كشور پایین بوده است.اگر به آمار صادرات ایران به عمان طی سالهای 82 تا 92 مراجعه كنیم میبینیم كه كل حجم مبادلات بین 190 تا 220 میلیون دلار متغیر بوده است.
رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و عمان گفت: با تشكیل اتاق مشترك بازرگانی ایران و عمان موانع و مشكلات صادرات را رفع كردیم كه منجر به رشد مبادلات شد. تسهیل روابط، تلاش در ایجاد زیرساختهای لازم و معرفی فعالان اقتصادی دو كشور به یكدیگر ازجمله اقدامات ما بوده است و اگر خود تحریمیها و مشكلات داخلی نباشد صادرات به این كشور رشد خواهد كرد.
ضرابی تصریح كرد: میزان صادرات ایران طی سالهای 97 تا 99 روند كاهشی داشت و دلیل آنهم مشكلات داخلی بود كه بعد از روی كار آمدن دولت سیزدهم، فضای حمایت از بخش خصوصی بهبود پیدا كرده است و وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت، در كنار اتاق بازرگانی است و بیشترین حمایت را از بخش خصوصی برای صادرات به عمان انجام دادهاند.
وی افزود: محصولات كشاورزی، مصنوعات فلزی، مصالح ساختمانی ازجمله اقلام صادراتی است و قابلیت افزودن سایر اقلام نیز وجود دارد بهطور مثال واردات عمان در حوزه شیرینی و شكلات 409 میلیون دلار بوده و سهم ما در این حوزه 1 درصد است كه میتواند این میزان افزایش پیدا كند بهطوركلی پتانسیل صادرات به كشورمان خیلی زیاد است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.