بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

سوریه به دنبال مشاركت و سرمایه‌گذاری در حوزه تولید است+فایل صوتی

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوریه با تاكید بر اینكه تجار ایرانی دیدگاه اشتباهی در خصوص كشور سوریه دارند، گفت: سوریه به دنبال مشاركت و سرمایه‌گذاری در حوزه تولید است و تمایلی به واردات كالا ندارد.

1401/02/22
|
08:48
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، كیوان كاشفی رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوریه در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران به افزایش 60 درصدی مبادلات تجاری ایران با كشور سوریه در سال 1400 اشاره كرد و گفت: طی 40 سال گذشته با توجه به سطح روابط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی كه بین ایران و سوریه وجود داشت نتوانستیم روابط اقتصادی گسترده و محكمی با این كشور داشته باشیم و این میزان تبادلات اقتصادی رقم ناچیزی است و باید سطح روابط اقتصادی خودمان با این كشور را گسترش بدهیم.

وی تصریح كرد: در سه سال گذشته پس از پایان جنگ و تحولات سوریه و تثبیت جایگاه بشار اسد به‌ عنوان رئیس‌جمهوری آن، گسترش روابط اقتصادی از سوی هر دو كشور مورد تاكید قرار گرفت و در همین مدت اتاق مشترك ایران و سوریه تاسیس شد ضمن اینكه مركز تجارت ایرانیان در دمشق نیز خریداری و افتتاح شد كه ماحصل این اقدامات را در افزایش 60 رصدی مبادلات تجاری با این كشور در سال 1400 مشاهده كردیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوریه افزود: افق دید و برنامه‌ریزی ما برای مبادلات تجاری با سوریه در سال 1401 مبلغ 500 میلیون دلار است كه امیدواریم با رفع برخی از مشكلات این امر محقق شود.

وی در خصوص برخی از مشكلات موجود در حوزه مبادلات تجاری با كشور سوریه گفت: به دلیل اینكه كشور عراق عضو كنوانسیون تیر (TIR) نیست مسیر ترانزیت زمینی از ایران به عراق و سپس سوریه كه كوتاه‌ترین مسیر حمل‌ونقل به كشور سوریه است امكان‌پذیر نیست؛ البته عراق به‌تازگی عضو این كنوانسیون شده است و امیدواریم بتوانیم از این مسیر كه ارزان‌ترین راه برای مبادلات با كشور سوریه و لبنان است استفاده كنیم. درصورت راه‌اندازی ترانزیت زمینی می‌توانیم كمتر از دو روز از تهران به دریای مدیترانه دسترسی پیدا كنیم كه عمده تبادلات با كشورهای اروپایی نیز از این مسیر محقق خواهد شد.

كیوان كاشفی تصریح كرد: با توجه به خلاء ترانزیت زمینی هم‌اكنون صادرات از دو مسیر گمرك بندرعباس به‌وسیله كشتیرانی و بخش دیگر از كشور تركیه انجام می‌شود كه به دلیل طولانی بودن مسیر هزینه زیادی به تجار تحمیل می‌شود.

وی در ادامه در خصوص تبادلات مالی و بانكی با كشور سوریه گفت: ایران و سوریه هردو توسط آمریكا تحریم شده‌اند ضمن اینكه قانون تحریم‌های سزار آمریكا علیه سوریه باعث شده است كه كشورهای دیگر با نگرانی با سوریه ارتباط اقتصادی برقرار كنند.این تحریم برای ما یك فرصت تلقی می‌شود و شركت‌های گسترده‌ای از ایران در این كشور مستقرشده و فعالیت می‌كنند. همچنین تفاهم‌نامه مشتركی با سوریه منعقدشده است تا بانك مشترك و شعبه‌های بانكی و صرافی‌های ایرانی در سوریه تاسیس شود تا تجار ما نگرانی در این خصوص نداشته باشند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوریه افزود: خیلی از تولیدكنندگان و صادركنندگان ما سوریه را همانند كشور عراق می‌دانند كه دیدگاه اشتباهی است؛ سوریه جزو كشورهای تولیدكننده است و تمایلی به واردات كالا ندارد و به دنبال مشاركت و سرمایه‌گذاری در حوزه تولید است. باید در برخی از حوزه‌های مختلف ازجمله مواد اولیه پتروشیمی در این كشور سرمایه‌گذاری كرد كه می‌تواند یك وابستگی طولانی‌مدت ایجاد كند. همچنین در سوریه امكان بازسازی، ساخت سد و نیروگاه فراهم است كه فرصت بسیار خوبی برای شركت‌های خدمات فنی و عمرانی است.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران