بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

چرا كشاورزان نمی‌توانند زعفرانشان را در بورس عرضه كنند؟+فایل صوتی

عضو اتحادیه صادركنندگان زعفران گفت:از آقایان سوال كنید چند درصد از 60 تُن زعفرانی كه در بورس عرضه می‌شود توسط خود كشاورزان وارد بورس شده است؟ بورسی‌ها غیر از عوامل خودشان از كسی پذیرش نمی‌كنند.

1401/04/25
|
14:23
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، غلامرضا میری عضو اتحادیه صادركنندگان زعفران در گفت‌و‌گو با بازار تهران رادیو تهران گفت: 15 سال قبل تولید زعفران در هر هكتار 6.5 كیلوگرم بود كه این میزان هم اكنون به 3 كیلوگرم در هر هكتار رسیده است. سازمان جهادكشاورزی باید پاسخگو باشد كه چرا هم اكنون با توجه به توسعه تكنولوژی در حوزه كشاورزی تولید زعفران كاهش پیدا كرده است؟ ما پیش از این ركورد تولید 41 كیلوگرم زعفران در یك هكتار را ثبت كرده‌ایم.

میری افزود: ادعای كسانی كه می‌گویند دست‌های پشت پرده موجب افزایش قیمت زعفران شده است را قبول نمی‌كنم. عرضه و تقاضا در بازار است كه قیمت كالا در بازار را تعیین می‌كند.

وی تصریح كرد: سال 1400 اعلام كردیم اگر موانع صادرات حذف شود می‌توانیم صادرات را 40 درصد افزایش دهیم نه تنها صادرات افزایش پیدا نكرد بلكه تاكنون 47 درصد نیز كاهش پیدا كرده است. از سال 1397 بارها به مسئولان گفتیم موانع صادرات منجر به كاهش صادرات می‌شود ولی مسئولان توجهی نكردند.

میری با انتقاد از این سیاست گفت:وقتی ارز حاصل از صادرات وارد كشور می‌شود صادركنندگان باید آن را با قیمت 26 هزار تومان تحویل سامانه نیما بدهند در حالی كه قیمت ارز در بازار آزاد 32 هزار تومان است بنابراین در همین مرحله فقط صادركننده 9 میلیون و 600 هزار تومان زیان می‌كند ضمن اینكه برای آوردن ارز به كشور نیز باید 3 درصد هزینه دهد.

وی ادامه داد: علاوه بر این عنوان شده كه برای صادرات محصولات كشاورزی و در بحث آب مجازی نیز نیم درصد تعرفه برای زعفران اعمال شده است. زعفران آب‌بری ندارد ولی مجلس برای صادرات زعفران تعرفه وضع كرده است كه این هزینه برای صادركنندگان قانونی است و قاچاقچیان چنین هزینه‌ای را پرداخت نمی‌كنند.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به دلایل این اتفاق، تاكید كرد: اگر شرایط به همین شكل ادامه داشته باشد، شاهد كاهش بیش از پیش صادرات طلای سرخ خواهیم بود.

رئیس اتحادیه صادركنندگان زعفران تصریح كرد: قیمت زعفران در بازه زمانی 45 روز 300 درصد افزایش داشته است ولی برخی از مسئولان می‌گویند افزایش قیمتی وجود نداشته است و آن را انكار می‌كنند.

میری افزود: از مسئولان دولتی خواهشمندیم مشكلات مربوط به قوانین صادرات را حل و فصل نمایند زیرا هنگامی كه صادرات صورت نگیرد و عرضه بیش از تقاضا باشد، كشاورز متضرر خواهد شد. همچنین در صورت كاهش قیمت زعفران در بازار داخلی یا بازارهای خارجی صادركنندگان نیز دچار ضرر خواهند شد چون خریداران خارجی به قیمت زعفران اعتراض كرده و صادركنندگان نیز مجبور به مدارا كردن هستند. هم‌اكنون صادرات زعفران به 67 كشور جهان صورت می‌گیرد.

رئیس اتحادیه صادركنندگان زعفران بیان كرد: مصرف داخلی 70 درصد كاهش داشته است زیرا مردم توان خرید ندارند.

این مقام مسئول تاكید كرد: آقایان 60 تن زعفران را در نمادهای بورسی عرضه كردند و از یكدیگر خرید می‌كنند و باعث افزایش قیمت زعفران می‌شوند.

صادركنندگان هركیلو زعفران درجه یك را از كشاورز 38 میلیون تومان می‌خرند، ولی در بورس این مبلغ 42 میلیون تومان است. مسئولان ادعا می‌كنند صادركنندگان زعفران را از بورس نمی‌خرند در شرایطی كه بورس زعفران را گران‌تر از كشاورز می‌فروشد كدام عقل اجازه می‌دهد صادركنندگان زعفران را با قیمت بالاتر از بورس بخرند؟ ضمن اینكه از آقایان سوال كنید چند درصد از 60 تن زعفرانی كه در بورس عرضه می‌شود توسط خود كشاورزان وارد بورس شده است؟بورسی‌ها غیر از عوامل خودشان از كسی پذیرش نمی‌كنند.


با مراجعه به وب‌سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره‌برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران