نایب رئیس دوم كمیسیون كشاورزی گفت:پایان مردادماه سال 1401 فرصت 3 ماهه دولت برای ایجاد زیرساختهای توزیع كالابرگ الكترونیك به اتمام میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا عباسی نایب رئیس دوم كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با بازار تهران رادیو تهران درخصوص افزایش نرخ لبنیات گفت: طبق برنامه چشم انداز 1404 سرانه مصرف لبنیات در كشور باید به 150 تا 160 كیلوگرم می رسید ولی متاسفانه این رقم طی این سالها حداكثر به 90 كیلوگرم رسید و با توجه به هدفمندی یارانهها در سال 89-90 میزان مصرف لبنبات كاهش و به رقم 75 تا 80 كیلوگرم در سال رسید.
عباسی:مصرف لبنیات پس از اصلاحات ارزی 20 تا 25 درصد كاهش مییابد
وی افزود: با توجه به اصلاحات ارزی كه در بخش ارز ترجیحی اتفاق افتاد پیشبینی میشود به دلیل گرانی، شاهد كاهش مصرف 20 تا 25 درصدی لبنیات باشیم.
عباسی: مجلس به جد دنبال تخصیص كالابرگ به لبنیات است
نایب رئیس دوم كمیسیون كشاورزی افزود: وقتی دولت لایحه اصلاح ارز ترجیحی را به مجلس ارائه كرد تاكید داشتیم سرانه مصرف لبنیات را مد نظر قرار دهد و بر اساس آن كالابرگ به مصرفكنندگان بدهد؛ اگر دولت اهتمامی برای اینكار نداشته باشد مصرف سالانه 75 تا 80 كیلوگرم لبنیات به 60 كیلوگرم در سال خواهد رسید. مجلس به جد دنبال تخصیص این كالابرگ به لبنیات و گوشت سفید و قرمز است تا هم تولید را حمایت كند و هم سلامت جسمی مردم به خطر نیفتد.
عباسی تصریح كرد: مجلس طی مصوبهای به دولت این اجازه را داد تا همزمان با اصلاحات ارزی، قیمت كالاها را بر اساس شهریور 1400 تعیین و همزمان با آن كالابرگ به مردم اختصاص دهد. ولی چون زیرساختهای لازم برای تخصیص كالابرگ فراهم نبود دولت از مجلس 3 ماه فرصت خواسته تا این زیرساختها را فراهم كند.
عباسی: پایان مرداد؛ آخرین فرصت ایجاد زیرساختهای توزیع كالابرگ الكترونیك است
این نماینده مجلس با تاكید بر اینكه وظیفه مجلس نظارت بر اجرای مصوبات است، تصریح كرد:مجلس پس از به اتمام رسیدم مهلت 3 ماهه از سوی دولت بر اجرای این مصوبه كه تخصیص كالابرگ و تعیین قیمتها مطابق با شهریور 1400 نظارت جدی خواهد داشت.امیدواریم تا آخر مرداد ماه كه فرصت 3 ماهه دولت به اتمام میرسد دولت موفق به ایجاد زیرساختهای لازم برای تخصیص كالابرگ باشد.
بنی طبا: افزایش قیمت لبنیات ناشی از افزایش هزینههای تولید است نه طمع تولید كننده!
در ادامه این گفتوگو محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: افزایش قیمتها حاصل تورم و تورم حاصل اجرای سیاستهای پولی و مالی دولت است. تولیدكنندگان در زمینه افزایش قیمت و تورم مقصر نیستند تولیدكنندگان مسئول تامین كالا هستند. در بازار رقابتی كه 400 تولیدكننده لبنی با یكدیگر رقابت میكنند اگر افزایش قیمت رخ داد ناشی از طمع تولید كننده نیست بلكه ناشی از افزایش هزینههای تولید است.
دولت تمام یارانه ناشی از حذف ارز ترجیحی را به مصرفكننده اختصاص دهد
وی با تاكید بر اینكه با كاهش مصرف لبنیات مواجه هستیم، گفت: دولت باید یارانههایی كه از محل آزادسازی ارز تریجی به دست آوره است را به صورت كامل به مصرف كننده اختصاص بدهد نه یك سوم آن را.
بنیطبا:مسائل فرهنگی یكی از دلایل كاهش مصرف لبنیات است
بنی طبا در ادامه اظهار داشت: آیا همه مسائل مرتبط با كاهش مصرف لبنیات وابسته به قیمت است؟ خیر تمام دلیل كاهش مصرف گرانی نیست بلكه بخشی از آن به مساله فرهنگی باز میگردد. خانوادهای كه محصولات سلامت محور همچون لبنیات را ولو گرانتر از نوشابه میخرد نشان از توجه به این گروه غذایی دارد. اخذ مالیات از كالاهای زیان آور و تخصیص مالیات حاصل از آن برای فرهنگسازی در زمینه مصرف محصولات لبنی از جمله وظایف جهاد كشاورزی است كه طی 24 سال گذشته این قانون اجرا نشده است.
تولید كنندهها بخشی از مردم هستند، نه مقابل مردم!
سخنگوی انجمن صنایع لبنی تصریح كرد: تولید كنندهها مقابل مردم نیستند تولید كنندهها بخشی از مردم هستند.
بنیطبا:جای افسوس است كه دوباره به نظام ارائه كالا برگ روی آوردهایم
وی افزود: جای افسوس است كه قدرت خرید مردم به قدری كاهش پیدا كرده است كه دوباره به نظام ارائه كالا برگ روی آوردهایم.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی در پایان تاكید كرد: طرحی به دولت ارائه دادیم كه اگر بتوانیم كمتر از یك چهارم یارانه پرداختی در كالابرگ را به محصولات لبنی اختصاص داده شود ركورد مصرف 90 كیلوگرم سالانه برای هر فرد اجرا خواهد شد.
با مراجعه به وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است