نجف پور رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفكنندگان گفت: تولیدكنندگان باید برای ارتقاء محصولات خودشان، كالاهای تقلبی را در بازار كشف كنند و محصولات خودشان را جایگزین محصولات قاچاق كنند این اتفاق در تمام نقاط دنیا رخ میدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی نجف پور رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفكنندگان در گفتوگو با بازار تهران رادیو تهران گفت: چند ماهی است كه در وزارت صمت، عزم جدی مبنی بر جلوگیری از ورود كالاهای قاچاق به كشور و یا جمعآوری كالاهای تقلبی از بازار ایجاد شده است.
نجف پور:مصرفكنندگان، همچنان به خرید كالای خارجی باكیفیت تمایل دارند
وی تاكید كرد: علیرغم ارتقاء كیفیت تولیدات داخلی، مصرفكنندگان كماكانبه خرید كالای خارجی با كیفیت تمایل دارند اما باید به این مساله توجه كنند كه بسیاری از كالاهایی كه به گمان كالای خارجی با كیفیت میخرند اصلا خارجی نیست و كالای تقلبی است كه در كارگاههای قانونی و غیرقانونی داخل كشور تولید میشوند.
نجف پور:دولت و دستگاههای متولی مقابله با قاچاق پای كار هستند
رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفكنندگان افزود: دولت اخیرا در حوزه شناسایی و مقابله با تولید كالاهای تقلبی در كشور فعالیتهای گستردهای داشته است. تمام دستگاهها از جمله وزارت صمت، نیروی انتظامی، اتاق اصناف و دستگاههایی كه متولی مقابله با قاچاق هستند پای كار هستند.
نجف پور:مردم توجه كنند كالایی را خریداری كنند كه دارای شناسه كالا و كد رهگیری باشد
این مقام مسئول اظهار داشت: هم اكنون شناسه كالا و كد رهگیری بر روی بسیاری از كالاها از جمله لوازم خانگی و لوازم یدكی خودرو درج شده است مردم توجه كنند هنگام خرید، كالایی را خریداری كنند كه دارای شناسه كالا و كد رهگیری باشد تا بتوانند اصالت و گارانتی كالا را رصد كنند.
نجف پور:هیچ مرجعی درخصوص كالاهای قاچاق موجود در بازار، آمار دقیقی ندارد
نجف پور در پاسخ به این پرسش كه آماری درخصوص كالاهای قاچاق وجود دارد یا خیر؟ بیان كرد: هیچ مرجعی درخصوص كالاهای قاچاق موجود در بازار آمار دقیقی ندارد و نمیتواند داشته باشد. به عنوان مثال محدوده بازار امینحضور تهران، مملو از خانههای مسكونی است كه برای انبار كالاهای قاچاق و تقلبی استفاده میشود. دستگاههای قانونگذار و نظارتی باید سازوكاری در نظر بگیرند تا ضابطان تعزیرات بتوانند به خانه های مسكونی كه مملو از كالای قاچاق است ورود كنند. ما در این حوزه خلا قانونی داریم. در بازار لوازم یدكی خودرو نیز همینگونه است و در شعاع بازارهای اصلی سراسر انبار كالاهای تقلبی وجود دارد.
نجفپور:تولیدكنندگان باید كالاهای تقلبی را در بازار كشف و معرفی كنند
این مقام مسئول تاكید كرد: تولیدكنندگان باید در حوزه اطلاع رسانی فعال باشند و خودشان باید برای ارتقاء محصولات خودشان كالاهای تقلبی را در بازار كشف كنند و محصولات خودشان را جایگزین محصولات قاچاق كنند این اتفاق در تمام نقاط دنیا رخ میدهد.
یاسر سوادكوهی مدیركل امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق كالا و ارز در ادامه این گفتوگو اظهار داشت: مقابله با قاچاق در 5 بخش مبادی ورودی به عنوان گلوگاه، مسیر حمل و نقل، محل انبار كالای قاچاق، عرضه كالا در بازار و عرضه كالا در فضای مجازی صورت میگیرد.
سوادكوهی:هركالایی كه عوارض آن پرداخت نشود قاچاق محسوب میشود
وی افزود: هر كالایی كه وارد كشور شود و عوارض و حق و حقوق واردات آن به دولت پرداخت نشود را كالای قاچاق نامگذاری میكنیم.
سوادكوهی: بسیاری از كالاهای تقلبی موجود در بازار تقلبی است
سوادكوهی در ادامه در خصوص كالاهای تقلبی موجود در بازار، اظهار داشت: در خصوص كالاهای تقلبی طرحی با عنوان مبارزه با برندهای محرز پوشاك را اجرا كردیم. پس از برخورد با واردكنندگان و ضبط كالاها و ارسال پرونده به تعزیرات، این پرونده از سوی تعزیرات به دفتر تخصصی وزارت صنعت ارسال شد پس از بررسیهای لازم متوجه شدیم كالا تولید داخلی است ولی نشان خارجی بر روی آن درج شده است. مشابه این اتفاق در بازار لوازم خانگی و دخانیات نیز اتفاق میافتد.
سوادكوهی:متولی مبارزه با كالاهای تقلبی و غیر استاندارد،سازمان تعزیرات حكومتی است
این مقام مسئول در ادامه افزود: مبارزه با كالاهای تقلبی و غیر استاندارد در حوزه مبارزه با قاچاق نیست و متولی آن سازمان تعزیرات حكومتی است. در حوزه قاچاق برخوردهای ما جدی است. در فضای مجازی با حدود 300 وبگاه متخلف برخورد كردیم كه پس از تغییر رفتار، آنها را به چرخه فعالیتشان بازگرداندیم زیرا قصد نداریم مانع كسب و كار فردی بشویم.
مدیركل امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق كالا بیان كرد: قاچاق مكملهای ورزشی بسیار آسیبرسان است، ما شاهد شكایتهای زیادی در این حوزه هستیم و به جد با كسانی كه به سلامت جامعه آسیب میرسانند برخورد میكنیم.
سوادكوهی: اگر شعار ایرانی، ایرانی بخر را اجرایی میكردیم خیلی از مشكلات ما در این حوزه حل میشد
سوادكوهی تاكید كرد: اگر شعار ایرانی، ایرانی بخر را اجرایی میكردیم خیلی از مشكلات ما در این حوزه حل میشد. به عنوان مثال انجمن تولیدكنندگان لوازم صوتی و تصویری در جلسهای عنوان كردند كه مصرف سالانه تلویزیون در كشورمان 2 میلیون و 400 هزار دستگاه است درصورتی كه ما این ظرفیت را داریم كه سالانه 4 میلیون دستگاه تلویزیون تولید داخلی داشته باشیم. ما باید ضمن حمایت از تولید داخلی در برند سازی كالاهای داخلی تلاش بیشتری بكنیم.
وی تاكید كرد: متاسفانه مسئولان از كالای ایرانی حمایت میكنند كه متاسفانه كیفیت و قابلیت مصرف ندارد. ما از حوزه پوشاك حمایت های زیادی كردیم و كیفیت پوشاك ما به قدری ارتقاء یافت كه با كشورهای تركیه رقابت میكند.
سوادكوهی در پاسخ به اظهارات یكی از شنوندگان برنامه مبنی بر اینكه قطعه یدكی خریدند كه با وجود شناسه و كد رهگیری پس از دو هفته مصرف آن قطعه خراب شده است، تصریح كرد: وقتی بر روی كالایی كد شناسایی و كد رهگیری درج میشود تولیدكننده موظف است آن كالا را گارانتی كند؛ مصرفكنندگان میتوانند از گارانتی این محصول استفاده كنند و اگر تولیدكنندهای خسارت ایجاد شده را جبران نكرد افراد میتوانند از طریق سازمان حمایت از تولیدكننده و مصرف كنندگان از تولیدكننده شكایت كنند.
نجف پور رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفكنندگان در پایان این گفتوگو تصریح كرد: باید برای حق انتخاب مصرفكننده احترام قائل شویم. مصرف كننده حق دارد كالای مطلوب و با كیفیت خرید كند. اگر محدودیت و یا توان تولید در بخشی از كالاها را نداریم باید قوانینی وضع شود كه واردات این كالاها آزاد شود.
ممنوعیت واردات برخی كالاها باید تجدید نظر شود
نجف پور تاكید كرد: در حوزه تامین لوازم ورزشی، لوازم خانگی، مودم و قطعات كامپیوتری مورد نیازمان مشكل داریم زیرا واردات آن ممنوع و تولید داخل نیز پاسخگوی نیازهای مصرفكننده نیست.
با مراجعه به وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.