سخنگوی گمرك گفت: به دنبال افزایش هزینههای تولید و حذف یارانه نهادههای دامی، میزان صادرات فرآوردههای پروتئینی در 5 ماهه ابتدای سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته كاهش پیدا كرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرك در گفتوگو با بازار تهران رادیو تهران در خصوص كاهش صادرات فرآوردههای پروتئینی گفت: در سال جاری 6 میلیون و 21 هزار و 157 كیلوگرم فرآوردههای پروتئینی از نوع گوشت مرغ به ارزش 6 میلیون و 83 هزار و 618 دلار صادرات داشتیم كه نسبت به سال 1399، 31 درصد در وزن و 32 درصد در ارزش شاهد افزایش بودیم.
لطیفی افزود: متاسفانه در 5 ماه نخست امسال صادرات مرغ نسبت به مدت مشابه سال گذشته 46 درصد در وزن و 23 درصد در ارزش با كاهش همراه بوده است.
همچنین محصولات پروتئینی از نوع گوشت گاو هم در این 5 ماه 238 هزار و 148 كیلوگرم به ارزش 866 هزار و 126 دلار به دو كشور صادرات داشتیم كه نسبت به مدت مشابه كاهش 35 درصدی در وزن و 43 درصدی در ارزش داشتیم. این دو كشور هم افغانستان و عراق بودند.
صادرات فرآوردههای گوشت مرغ نیز به آن 8 كشور عراق،امارات،قطر،كویت،عمان،نالزی،یونان و گرجستان بود.
وی افزود: آنچه مسلم است مواد اولیه تولید این محصولات و هزینههای تولید با حذف ارز ترجیحی افزایش پیدا كرده است و به دنبال آن میزان صادرات هم كاهش پیدا كرده است. البته نمیتوانیم زود قضاوت كنیم و امیدواریم این تغییر رویه در حوزه مواد اولیه تولید باعث ارتقاء تولید و كسب بازارهای جهانی باشد.
سخنگوی گمرك در پاسخ به این پرسش كه آیا عضویت ایران در سازمان همكاری شانگهای میتواند تاثیری در افزایش صادرات داشته باشد؟ اظهار داشت: عضویت در پیمانهای بینالمللی میتواند موجب تسهیل در تجارت شود.
سال گذشته كه عضویت ایران در پیمان شانگهای مطرح شد میزان صادرات نسبت به 5 ماهه ابتدای سال جاری 31 درصد افزایش پیدا كرد.
لطیفی تصریح كرد: بیش از 30 درصد جمعیت جهان در سازمان همكارهای شانگهای عضو هستند و ایران با اعضای این سازمان فاصله زیادی ندارد و همین مساله می تواند منجر به رشد تجاری و اقتصادی كشورمان شود.
سخنگوی گمرك در پاسخ به این پرسش كه آیا در انبارهای گمرك كالاهای دپو شده داریم یا خیر؟ تصریح كرد: گمرك انبار ندارد و در قانون مراجع تحویل گیرنده كالا داریم كه عمده این كالاها توسط سازمان بنادر تحویل و در انبارها نگهداری میشوند. حدود 26 دستگاه در ترخیص كالاهای وارداتی نقش دارند. برخی كالاها از جمله مواد غذایی و سلامت محور باید استاندار سلامت بگیرند و بانك مركزی نیز باید منشا ارز را تایید كند و این پروسه حداكثر 2 ماه طول میكشد. تامین ارز از سوی بانك مركزی باید سریعتر انجام شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.