رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران گفت: برای حضور در بازار رقابتی لوازم خانگی در بین كشورهای همسایه و حتی كشورهای اروپایی؛ باید با كاهش قیمت مواد اولیه هزینه تمام شده لوازم خانگی را كاهش دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ اكبر پازوكی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران در گفت و گو با بازار تهران رادیو تهران در روز 23 آبان، گفت: وضعیت بازار لوازم خانگی خوب نیست؛ به دلیل گرانی، مردم قدرت خرید ندارد. هزینههای زندگی سنگین است و مردم بیشتر به تعمیر لوازم خانگی روی آوردهاند.
وی افزود: بعد از ممنوعیت واردات لوازم خانگی از سال 97 تولیدكنندهها به این نتیجه رسیدند برای اینكه بتوانند بازار داخلی و بازار صادرات را در اختیار بگیرند باید كالای باكیفیت و به روز تولید و همچنین خدمات پس از فروش خوبی به مصرف كنندگان ارایه دهند. طی چهار سال گذشته این اتفاق افتاد و در بخش صادرات لوازم خانگی كشورمان جایگاه خوبی در بازار كشورهای همسایه به دست آورد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران تصریح كرد: تولیدكنندهها امروز كالایی تولید میكنند كه با استاندارد روز كشور خودمان و دنیا مطابقت دارد. ما پیش از این تكنولوژی ساخت مایكرو ویو و تلویزیون را نداشتیم ولی اكنون به این تكنولوژی دست پیدا كردیم.
ما باید امروز كالای ایرانی را تبلیغ كنیم و به مردم بگوییم كالاهای خارجی موجود در بازار قاچاق هستند. محصولات ال جی و سامسونگ اگر ضمانت گلد ایران نداشته باشند قاچاق است.
پازوكی در پاسخ به این پرسش كه آیا خبر واردات لوازم خانگی از ژاپن صحت دارد یا خیر؟ تصریح كرد: این خبر صحت ندارد. برخی از شركتهای بزرگ لوازم خانگی ایرانی از نظر تكنولوژی به روز شده اند و شركتهای خارجی به دنبال سرمایه گذاری و تولید لوازم خانگی با نام تجاری خود در این شركتها هستند. اكنون كشور ما لوازم خانگی از جمله پكیج، یخچال، فریزر، بخاری گازی و آبگرمكن گازی به كشورهای دیگر صادر میكند.
پازوكی در پاسخ به این پرسش كه چرا با توجه به رشد كشورمان در صنعت لوازم خانگی با كشورهای دیگر رقابت نمیكنیم؟ تصریح كرد: در تمام دنیا دولت تمام قد پشت تولیدكننده است. امروز در ایران مواد اولیه با دلار قیمت گذاری و در بورس كالا عرضه میشود؛ ضمن اینكه برای صادرات معافیت صادراتی برای تولیدكننده لحاظ نمیشود. به عنوان مثال در كشور تركیه برای صادرات لوازم خانگی علاوه بر اینكه مالیات بر ارزش افزوده از تولیدكننده نمیگیرند بلكه برای افزایش صادرات، تشویقی هم به تولیدكننده میدهند؛ همچنین با نازلترین مواد اولیه تولیدكننده ها تامین میكنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران در ادامه افزود: لوازم خانگی تولید داخل، كیفیت بالایی دارد ولی هزینه تمام شده آن بالاست. اگر میخواهیم در بازار رقابتی كشورهای همسایه، آسیای دور و اروپا حضور داشته باشیم باید با كاهش قیمت مواد اولیه، هزینه تمام شده لوازم خانگی را كاهش دهیم.
پازوكی اینگونه بیان كرد: 70 درصد مواد اولیه تولید یخچال و لباسشویی در كشور تولید میشود؛ اگر این مواد با قیمت قابل قبولی به دست تولید كننده برسد هم مصرف كننده داخلی از آن بهرهمند میشود و هم تولیدكننده برای صادرات دغدغه ای نخواهد داشت. البته تنها مشكل ما گرانی مواد اولیه داخلی نیست؛ ما برای خرید موتور، پمپ و ورق استیل مورد نیاز این صنعت از كشورهای خارجی، باید هزینههای زیادی را متحمل شویم.
این مقام مسئول تاكید كرد: ما بارها به دولت پیشنهاد دادیم، واردات كالایی كه پتانسیل تولید در كشور ندارد را آزاد و هدفمند كند و از سوی دیگر با كمك به تولیدكنندهها دستیابی به فناوری ساخت همان محصول را در دستور كار قرار دهد و پس از بومی سازی واردات همان محصول را نیز ممنوع كند. اگر دولت در این چهار سال این پیشنهاد را اجرا میكرد، حداقل مردم كالایی را در این سالها خریداری میكردند كه خدمات پس از فروش داشت.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.