دبیر كانون سراسری انبوهسازان گفت: مردم برای خرید مسكن از دو راه حقوق و دستمزد و تسهیلات بانكی اقدام میكردند؛ اما امروز نه تنها حقوق و دستمزد با قیمت مسكن همخوانی ندارد بلكه مسیر دریافت تسهیلات بانكی هم پر پیچ و خم است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، فرشید پورحاجت دبیر كانون سراسری انبوهسازان در گفت و گو با «بازار تهران» اظهار داشت: طی دو دهه گذشته قوانین خوبی برای توسعه بازار مسكن تصویب شد؛ ولی متاسفانه این قوانین به فراموشی سپرده شده است.
وی افزود: قوانین كه طی این سالها با نگاه دولتی و بدون در نظر گرفتن شرایط بخش خصوصی كشور تدوین شده است نه تنها موجب توسعه ساخت و ساز مسكن در كشور نشده بلكه مانع رشد توسعه این بازار شده است.
پورحاجت یادآور شد: پیش از سال 1390 بخش خصوصی بدون مداخله دولت سالانه 800 تا 850 واحد مسكن با كیفیت تولید میكرد و دولت فقط نقش تسهیلگری را ایفا میكرد.
دبیر كانون سراسری انبوهسازان تاكید كرد: امسال نرخ عوارض و اخذ مجوز ساخت مسكن، افزایش قیمت لجام گسیختهای داشت؛ قوانین به گونهای وضع شده است كه هزینههای تولید مسكن افزایش پیدا كرده است؛ غافل از اینكه افزایش این هزینهها منجر به گرانی مسكن میشود.
بخش خصوصی مشكلات بازار مسكن را مطرح كرده ولی دستگاههای اجرایی توجهی به اظهارات و خواستههای آنها نمیكند.
وی افزود: بخش صنعت و ساختمان یكی از بخشهای پیشران كشور است؛ اما سطح دسترسی مردم به مسكن فراهم نیست.
پورحاجت گفت: مردم برای خرید مسكن از دو راه نقدینگی مورد نیاز خود را تأمین میكردند؛ مسیر اول حقوق و دستمزد است؛ اما آیا حقوق و دستمزد كارمندان و كارگران با قیمت مسكن همخوانی دارد؟ خیر همخوانی ندارد!
مسیر دوم تسهیلات بانكی بود؛ كه امروز این مسیر هم متاسفانه پر از پیج و خم و موانع است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.