معاون اجرایی انجمن تولید كنندگان فولاد گفت: آمار شش ماهه ابتدای سال نشان از سیر نزولی صادرات فولاد است؛ رفع محدودیتهای صادراتی مقدم بر اعمال مشوقهای صادراتی است كه برای آن باید نقشه استراتژیك داشته باشیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدكنندگان فولاد در گفت و گو با «بازار تهران» اظهار داشت: اینكه باید توسعه صادرات یك اولویت محوری برای دولتهای مختلف باشد، شكی در آن نیست. در حوزه فولاد توانستیم دهمین تولیدكننده فولاد در جهان باشیم و طی سه سال اخیر جایگاه پانزدهم صادركننده فولاد دنیا را از آن خود كردیم.
وی افزود: از نظر جغرافیایی در منطقهای قرار داریم كه چند كشور مهم تولیدكننده و صادركننده فولاد جهان از جمله چین، تركیه، هند و روسیه را در خود جای داده است. در آن واقع شده است.
یعقوبی در ادامه گفت و گو با رادیو تهران گفت: موانع داخلی و بین الملی بر سر راه صادركنندگان است. تفاوت نرخ ارز نیما با بازار آزاد را یكی از مهمترین چالشهای فعلی صنعت فولاد است. الزام بازگشت ارز به نرخ نیمایی برای صادركنندگان چالش ایجاد كرده و انگیزه صادرات را كاهش داده است. در هفتههای اخیر برای اصلاح این قانون تحركاتی ایجاد شده است و امیدواریم با اصلاح این قانون تولیدكنندگان بتوانند ارز حاصل از صادرات را به كشور بازگردانند.
معاون اجرایی انجمن تولید كنندگان فولاد در ادامه گفت و گو با رادیو تهران با تاكید بر اینكه ظرفیت تولید 49 میلیون تُن فولاد داریم، گفت: به دلیل محدودیت در انرژی فقط 32 میلیون تُن تولید فولاد داشتیم و از این مقدار 12 میلیون تُن صادرات فولاد داشتیم؛ درصورتی كه طبق هدفگذاری صادراتی، صادرات فولاد در سال 1404 باید معادل 20 میلیون تُن باشد كه اكنون از این میزان 8 میلیون تُن از هدفگذاری صادراتی عقب هستیم.
وی افزود: متاسفانه طی چند سال اخیر محدودیتهای صادراتی زیادی داشتیم كه به دنبال آن شاهد كاهش صادرات فولاد در شش ماه ابتدای سال جاری بودیم. در صورتی كه كشورهای همسایه به سمت تشویقهای صادراتی حركت كرده است.
این مقام مسئول یادآور شد: یا قوانین فعلی صادرات، سهم بازارهای جهانی فولاد را از دست میدهیم و آن را كشور روسیه و چین واگذار میكنیم. بازار جهانی فولاد بسیار رقابتی است؛ باید سیاستهای دولت برای صادرات فولاد تشویقی باشد. برای بهبود وضعیت صادرات فولاد باید، عوارض صادراتی حذف، نرخ ارز اصلاح و معافیتهای مالیاتی بازگردد؛ همچینین حضور در نمایشگاههای تخصصی صادرات فولاد را تقویت میكند.
یعقوبی تصریح كرد: با روی كار آمدن دولت چهاردهم، قوانین خوبی در این حوزه وضع شده است. ایجاد سامانه مبادله ارز توافقی تا 50 درصد مشكلات صادركنندگان فولاد را حل میكند اما اجرای این قانون همت بیشتر بانك مركزی را میطلبد.
وی در ادامه افزود: رفع محدودیتهای صادراتی مقدم بر اعمال مشوقهای صادراتی است كه برای آن باید نقشه استراتژیك داشته باشیم. مهمترین محدودیتهای صادراتی الزام به بازگشت ارز صادراتی با نرخ نیمایی و عوارض صادراتی است كه باید رفع شود.
یعقوبی یاد آور شد: تا پیش از سال 1400 مشوقهای صادراتی از جمله معافیت مالیاتی داشتیم؛ اما پس از آن دولتها به دلیل كسری بودجه این معافیت خذف شد و اكنون به جایی رسیدیم كه صادرات كاهش پیدا كرده و آمار شش ماهه ابتدای سال نشاندهنده سیر نزولی صادارت فولاد است. این اخبار نگرانكننده است و دولت باید صادرات فولاد را جدی بگیرد.
معاون اجرایی انجمن تولیدكنندگان فولاد در پایان گفت و گو با رادیو تهران خاطر نشان كرد: پس از تشدید تحریمها از سال 1397 صنعت فولاد در كنار صنعت پتروشیمی توانسته است نیمی از ارز صادراتی كشور را تامین كند؛ در نتیجه دولت چهاردهم باید صادرات فولاد را حمایت كند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.