آمارهای بانك مركزی از افزایش 34.7 درصدی مانده سپرده ها و 32.2 درصدی مانده تسهیلات بانكی در پایان خرداد ماه 99 نسبت به مقطع مشابه سال قبل حكایت دارد در همین راستا دكتر كامران ندری، كارشناس امور پولی و بانكی با بازار تهران گفتگو كرد.
دكتر كامران ندری با اشاره به ارتباط افزایش نقدینگی و مانده سپرده ها در بانك ها گفت : افزایش مانده سپرده ها به نوعی به معنای افزایش نقدینگی است. لذا این افزایش در مانده سپرده ها به معنای خلق 34 درصدی نقدینگی توسط بانك ها نسبت به سال گذشته است و این خبر خوبی نیست.
وی افزود: مردم بوسیله نقدینگی به تقاضا مجهز می شوند. افزایش نقدینگی و به دنبال آن افزایش تقاضا به هنگام تولید منفی منجر به بروز مشكلات میشود. اطلاعات اخیر مركز آمار حاكی از رشد منفی 3.7 درصدی اقتصاد كشور است و این درحالی است كه با افزایش نقدینگی، تقاضا رو به افزایش است و این اقدام منجر به ایجاد تورم میشود.
وی در واكنش به سخنان رئیس جمهور مبنی بر رشد منفی 1.4 درصدی در بخش تولیدات غیر نفتی گفت: احتمالا منظور آقای روحانی این بوده كه اوضاع می توانسته بدتر از این هم باشد. به دلیل بحران همه گیری كرونا، خیلی از كشورها در ابتدای سال رشد منفی را تجربه كردند كه در حال حاضر رو به بهبود هستند. اقتصاد ایران به دلیل تحریم ها در سال های گذشته به حداقل توان خود رسیده و قرنطینه ناشی از كرونا تاثیر خاصی در اقتصاد كشور نداشته است.
كارشناس امور پولی و بانكی كشورمان درباره راهكارهای موجود در برابر كاهش رشد نقدینگی گفت: بزرگترین مشكل در رشد نقدینگی، مسئله كسری بودجه دولت و به روز نشدن آمار رشد پایه پولی است. عمده دلیل افزایش پایه پولی طی سال های 98 و 99، افزایش خالص داراییهای خارجی بانك مركزی است و این خالص دارایی های خارجی چیزی جز منابع صندوق های توسعه ملی نبوده كه البته خیلی قابل استفاده نیست.
دكتر ندری در پایان این گفتگوی رادیویی درباره دلایل افزایش تورم حاصل از رشد نقدینگی اظهار داشت: دولت این منابع را در ازای دریافت ریال به بانك مركزی، فروخته است. اگر بانك مركزی می توانست این منابع را در بازار بفروشد به جای چاپ ریال میتوانست اقدام به جمع آوری ریال كند اما چون این منابع قابل فروش نیست میزان داراییهای بانك مركزی بر روی كاغذ به میزان اجازه دولت از مقام معظم رهبری در بهره برداری از منابع، افزایش میابد و بانك مركزی برای جبران بدهی ها، پایه پولی را افزایش میدهد و این عمل منجر به افزایش نقدینگی میشود. مشكل دوم، تراز نبودن درآمد و هزینه بانك ها است كه البته این عامل در حال حاضر قدری فروكش كرده است. همچنین بازار سرمایه به شكلی كه در كشور ما مدیریت میشود علاوه بر كمك نكردن به تورم میتواند باعث افزایش تورم نیز شود.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360