علی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران از برگشت اعتماد سهامداران خرد به بازار سرمایه در راستای اقدامات دولت و مجلس شورای اسلامی خبر داد.
مدیرعامل بورس تهران در گفتگو با محمدحسین هاشمی مجری برنامه بازار تهران اظهار داشت: با توجه به تلاشهای دولت و مجلس شورای اسلامی و دیگر دستگاه های نظارتی در لبیك به صیانت از داراییهای مردم اقدامات كلانی را انجام دادند كه نتیجه آن بازگشت اعتماد سهامداران خرد به بازار سرمایه است.
وی افزود: شاخص بورس تهران 29 هزار واحد مثبت شده است و به عدد 1 میلیون و 607 هزار واحد رسیده و اختیاراتی هم به سازمان بورس و اوراق بهادار داده شده است. بر اساس این اختیارات این سازمان باید نگرانی مردم را با ابزار های مختلف از جمله بیمه سهام برطرف كند و به سهامدار اطمینان بازدهی و برخورداری از مزایای سهام دهد. این اتفاقات منجر به به انجام 81 درصد معاملات توسط افراد حقیقی شده و مازاد خرید حقیقی ها به حقوقی ها، 580 میلیارد تومان در بورس تهران است. بازار معمولا توسط افراد حقیقی اداره می شود.
علی صحرایی با اشاره به دلیل منفی بودن شاخص هموزن گفت: مردم متوجه شده اند كه شركت های بنیادی از پتانسیل بیشتری برای سرمایه گذاری برخوردارند و شاخص كل، مثبت شده است و البته تعداد شركت هایی هستند كه نیاز به اصلاح قیمت دارند به همین دلیل شاخص هم وزن همچنان منفی است.
صحرایی در واكنش به اظهارات مجری بازار تهران درباره نظر كارشناسان اقتصادی مبنی بر حمایت از سهام شاخص و عدم اعتماد مردم گفت: ما نظر متفاوتی داریم زیرا از اطلاعات پشت عملیات خبر داریم و با توجه به آمار، مردم پول جدید را وارد سرمایه گذاری كرده اند. 36 شركت در تهران حدود 75 درصد ارزش بازار را تشكیل میدهند و با استقبال مردم، شاخص سهام بالا میرود و اعداد و ارقام بدست آمده نشان میدهد كه شركت های بزرگ توسط اشخاصی حقیقی و حقوقی با ماهیت حقیقی خریداری شده اند.
وی درباره بنگاهداری بانك ها اظهار داشت: سیاست بلندمدتی در كشور مبتنی بر عدم اجازه بانك ها در بنگاه داری وجود دارد و طبق مواد 16 و 17 قانون رفع موانع تولید، محدودیت های اساسی در قبال افزایش میزان سرمایه گذاری بانك ها در شركت ها از جمله میزان افزایش نرخ مالیاتی عدم دریافت سود و... ایجاد كرده بود. اما در شرایط ویژه بانك ها مجاز شده اند در بورس سرمایه گذاری كنند.
وی افزود: در دنیا هیچ شركت بزرگی بدون وجود بانك ها ایجاد نمیشود. بانك ها صاحبان بنگاه های بزرگ در دنیا هستند به عنوان مثال در كشورهایی مثل كره جنوبی، آلمان و ژاپن هم بانك ها همینگونه كار می كنند. بانك ها واسطه جذب پول خرد مردم و مسئولان كار تخصصی در شركت ها هستند. در شرایط حاضر به بانك ها اجازه ورود به بازار داده شده است و بانك ها نیز به سهام ها و شركت ها به عنوان یك سرمایه گذاری نگاه میكنند. از این بابت تورم بیشتر ایجاد نمیشود.
مدیرعامل بورس تهران با تاكید بر استقبال مردم در بازار سرمایه افزود: در سال جاری با استقبال بی نظیری از حضور مردم در بازار سرمایه مواجه شدیم كه 30 سال منتظرش بودیم . بخش های فرهنگساز، بازار سرمایه و دولت میبایست تدابیر بیشتری در راستای بهینه كردن شرایط بازار می اندیشیدند اما همچنان میتوان شرایط را مدیریت كرد.
وی افزود: در حال حاضر 16 میلیون سهامدار مستقل در بازار وجود دارد كه این رقم در ابتدای سال، 5 میلیون بود این به معنی اعتماد مردم به این بازار است. اما نسبت عرضه نیز باید همزمان با تقاضا فراهم میشد و به دلیل عدم تصمیم گیری مدیران برخی شركت ها بخاطر حاشیه های امنیتی، با كمبود عرضه و قیمت های بالای سهام مواجه شدیم .عرضه سهام زیاد توسط برخی حقوقی ها باعث كم شدن اعتماد مردم شد.
مدیرعامل بورس تهران با اشاره به تقاضای عرضه سهام از اواخر بهمن ماه گفت: برخی مدیران هیچ نقشی در كارها ندارند به همین دلیل به واسطه اینكه عرضه و تقاضا با هم تناسب نداشتند با تلاطم بازار مواجه شدیم.
وی در پایان با اشاره به طولانی شدن ثبت برخی شركت ها در بورس اظهار داشت:غیر از عرضه های اولیه، سهامداران عمده میتوانند با فروش سهام خود در پروژه های مورد نظر سرمایه گذاری كنند. اعتماد مردم در بازار سرمایه بسیار مهم است و نمیتوانیم شركتی كه آماده عرضه نیست را وارد این بازار كنیم چون شركت هایی كه سودآوری ندارند با ورود به چرخه باعث عدم اعتماد مجدد مردم می شوند. در حال حاضر مردم اعتماد بیشتری به بورس دارند و سرمایه ها مجددا به بورس بازگشته است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360