دكتر حسین راغفر، اقتصاددان و پژوهشگر حوزه فقر، فقر را معلول توزیع ناعادلانه ثروت دانست و گفت: خصوصی سازی در كشور ما به صورت اختصاصی سازی منابع عمومی صورت گرفته است.
فقر معلول برنامه گذاری و سیاست گذاریهای غلط
حسین راغفر در گفتگو با محمدحسین هاشمی مجری برنامه بازار تهران رادیو تهران، فقر را معلول سیاست های غلط نظام اجتماعی و سیاست های كلان جامعه دانست و گفت: ما از حیث منابع طبیعی كشور بسیار غنی هستیم؛ اما به لحاظ سیاست های بخش عمومی دچار فقر شدید هستیم. همچنین از نظر جمعیتی در بازهای به نام پنجره جمعیتی قرار داریم كه در این برهه زمانی از شرایط ویژه و فرصت های بسیار زیادی بهره مند است و اكثر افراد جامعه به عنوان نیروی كار در حال فعالیت هستند. در كشورمان منابع و نیروی كار بسیار زیادی وجود دارد و علت وجود فقر در ایران برنامه گذاری و سیاست گذاریهای غلط است.
خصوصی سازی در ایران یعنی اختصاصی سازی منابع عمومی
وی تاكید كرد: توزیع ثروت در كشور ما ناعادلانه است و خصوصی سازی در كشور ما به صورت اختصاصی سازی منابع عمومی صورت گرفته است. تسلط سیستم تجاری و بازرگانی بر نظام تولید و صنعت كشور غلبه كرده و صاحبان سرمایه های تجاری و مالی در تصمیم گیریهای اساسی كشور حضور دارند و نیازهای اساسی مردم در این تصمیم گیریها مغفول مانده است.
پژوهشگر فقر یكی از اصلی ترین راه های اصلاح نظام اقتصادی را اصلاح نظام بانكداری دانست و گفت: یكی از اصلی ترین چالش های پیش روی اقتصاد كشور عملكرد نظام بانكداری، به ویژه بانكداری خصوصی است.
حمایت از تولیدكنندگان در راستای منافع مردمی
وی درباره راهكارهای بهبود نظام اقتصادی كشور گفت: در مرحله اول برای تغییر شرایط، بینشهای سیاستگذاری باید تغییر كند و باید مردم را محور سیاستگذاری ها قرار دهیم. در سیاستگذاری ها بایستی منافع مردم و در نتیجه معیشت جامعه به خصوص قشر ضعیف را در نظر بگیریم و این اتفاق با حمایت از تولید كننده به خصوص تولید كنندگان صنعتی و صنایع اشتغالزا رخ می دهد. با سرمایه گذاری بر روی صنایع اشتغال زا علاوه بر ایجاد كار در كشور میتوانیم از سود كلانی منتفع شویم.
افزایش نرخ دلار؛ كودتای اقتصادی است
راغفر افزایش قیمت نرخ دلار را یك كودتای نرم اقتصادی دانست و گفت: این مسئله تجربه ای است كه در كشورهای آمریكای لاتین هم رخ داده است . هر زمان خواسته اند حكومت های مردمی را زمین بزنند و حكومت های كودتایی را سرپاكنند این اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به اینكه برای روی كار آمدن حكومت های كودتایی مردم باید به شدت ناراضی شوند گفت: تمامی اتفاقات رخ داده از دی ماه سال 96 تا به امروز و البته در سالهای 90 و 91 افزایش شدید قیمت ارز و كاهش شدید قدرت خرید در جهت نارضایتی مردم را شاهد بوده ایم.
حسین راغفر درباره تبعات تاریخی قیمت ارز در كشورمان گفت: طبق مطالعات صورت گرفته از سال 1372 كه اولین شوك اقتصادی را وارد كرده است، مشاهده شده است كه از یك سال پس از آن میزان ناهنجاری های اجتماعی از جمله خشونت، سرقت، كودكان كار، زنهای خیابانی ومهاجرت از كشور افزایش داشته اند و اینها همه جلوه های مختلف نارضایتی است كه به مرور زمان از طریق افزایش قیمت ارز و بی ثبات سازی اقتصاد كلان كشور به جامعه تزریق می شود.
سران سه قوه، مسئول افزایش نرخ ارز در كشور
پژوهشگر فقر در ادامه درباره اظهاراتش در تیرماه 97 مبنی بر افزایش قیمت ارز تا 40 هزار تومان افزود: تمام كسانیكه در خدمت كودتاچیان هستند برای بی ارزش كردن و مسخره كردن من، اظهاراتم را تفسیر كردند اما من در آن جلسه گفتم در صورت روند افزایش نرخ ارز كه از دیماه 96 آغاز شده قیمت آن تا پایان سال 97 به 40 هزار تومان خواهد رسید. اما نكته مهم اینست كه چه كسانی پاسخگوی افزایش نرخ لجام گسیخته ارز هستند؟
حسین راغفر با اشاره به اینكه هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه مسئول افزایش سرسام آور نرخ ارز هستند گفت: وقتی سران سه قوه فعالیت های مخرب را تایید می كنند پس مسئول این شرایط هستند.
درآمد بالا؛ مالیات صفر
وی با اشاره به اینكه مالیات یكی از راهكارهای حكومتها در جهت تامین بودجه است اظهار داشت: در همه جای جهان با مالیات ستانی، منابع عمومی كشور تامین می شود و دست كردن دولت در جیب مردم منجر به گریزان شدن جامعه از پول ملی شده است. در دو ماه اسفند 98 و فروردین 99 حدود 500 هزار میلیارد تومان درآمد از طریق بازار ارز كسب شده است اما مالیات دریافت شده در این حوزه، صفر است. مالیات بر خرید و فروش سكه، ارز، فعالیتهای بورس و مالیات بر زمین و مستغلات باید اعمال شود.
حسین راغفر اقتصاددان كشورمان از مسئولان خواست پاسخگوی عملكرد خود باشند. چرا مسئولان كشوری راه هایی را طی میكنند كه امریكا و دشمنان ما برای بی ثبات سازی كشورمان ارائه می دهند؟
بودجه سال 1400 تحقق نمییابد
پژوهشگر فقر با اشاره به اینكه بودجه انبساطی سال آینده تحقق پیدا نمی كند گفت: بودجه باید متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی كشور تنظیم شود و اگر در غیر اینصورت باشد اصلا تحقق پیدا نمیكند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360