پرویز خالقی تحلیلگر بازار سرمایه گفت: با كاهش قیمت دلار ارزش جایگزینی شركت ها هم احتمال كاهش خواهد داشت كه این موضوع از دغدغه های سهامداران بازار سرمایه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، پرویز خالقی تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با برنامه بازار تهران 30 دیماه درباره فراز و نشیب های شاخص سرمایه در بورس و سبزشدن نمادهای پالایشی گفت: بازار سهام در یك لحظه به متغیرها واكنش نشان می دهد البته با توجه به ریزش های روزهای اخیر انتظار می رفت كه ظرف امروز و فردا شاهد حمایت از بازار و جمع آوری صفوف فروش باشیم.
وی درباره نقش دولت و بانك مركزی در افت شاخص ها گفت: قیمت های بازار سرمایه تا ابد صعودی یا نزولی نیست بلكه بعد از مدتی تغییر روند را مشاهده خواهیم كرد. از ابتدای سال جاری با سیاست های متولیان بازار سرمایه از جمله دولت و بانك مركزی شاهد رشد افسارگسیخته سهام به ویژه نمادهای شركت های دولتی در بورس و رشد نمادها تا 2 میلیون واحد بودیم كه بخشی از آن مربوط به نرخ دلار و ارز و بخشی دیگر مربوط به سیاست های دولت و بانك مركزی بود. حتی تا چند مورد شاهد دخالت های رئیس بانك مركزی در روند بازار بودیم. دولت سیاست هایی را هم در قالب فروش بخشی از دارائی های خود برای تامین كسری بودجه انجام داد كه شاهد چندبرابر شدن قیمت برخی شاخص ها در بازه زمانی كوتاه بودیم. در مردادماه عرضه آبشاری برخی سهام های شاخص ساز و سهام عدالت و انتخابات آمریكا باعث شد تا بازار در لاك دفاعی فرو رفته و در مسیر سقوط آزاد قرار گیرد. همه این موارد سیاست های دولت در دخالت، حمایت و یا سركوب بازار سرمایه به شمار می رود.
خالقی با اشاره به كاهش سود بانك ها و تاثیر آن بر بازار سرمایه اظهار داشت: طبیعتا تاثیر كاهش مبلغ سود بانك ها بر سرریز شدن سرمایه ها به سمت بازار سرمایه غیرقابل انكار است.
وی درباره عدم توازن بین حقوقی ها و حقیقی های بورس و حفظ منافع حقیقی ها در این شرایط اظهار داشت: طبیعتا عدم توازن بین حقیقی ها و حقوقی ها باعث می شود سهامداران به حقوقی های منفعل تمایل پیدا كنند. در چنین بازارهایی وقتی حقیقی ها به سمت حقوقی های فعال می روند با اعضاء آبشاری مواجه می شوند و تقاضا به سرعت سركوب می شود.
تحلیلگر بازار سرمایه با رد تئوری ارزنده بودن سهام حال حاضر در بورس گفت: اگر روند رو به افت قیمت دلار همچنان ادامه داشته باشد ممكن است تنوانیم بگوییم سهام در ارزنده ترین زمان خود قرار دارد. ولی درباره سهامداران باید گفت افرادی كه 5 ماه پیش سهام خریدند تا به امروز حداقل 50 درصد ضرر كرده اند اما افرادی كه در بلند مدت در بازار سهام هستند از نظر مالی وضعیت خوبی در بازار سرمایه دارند.
خالقی با اشاره به ارتباط قیمت دلار و محصول نهایی شركت ها گفت: طبیعتا باید با كاهش قیمت دلار نرخ محصول نهایی هم به همان تناسب كاهش یابد ولی در اقتصاد كشور ما با توجه به چسبندگی موجود این امر مصداق ندارد. بحث دیگر این است كه با كاهش قیمت دلار ارزش جایگزینی شركت ها هم احتمال كاهش خواهد داشت كه این موضوع از دغدغه های سهامداران است و همانطور كه شاهد هستیم در روزهای اخیر با افت نرخ سهام هم روبرو بوده ایم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.