محمدرضا جمشیدی دبیر كانون بانكها و موسسات خصوصی با اشاره به اینكه نرخ سود سپرده بانك ها باید بیشتر از تورم باشد گفت: با فاصله گرفتن نرخ سود سپرده از نرخ تورم، مردم ترجیح خواهند داد كه سرمایه های خود را از بانك خارج و به بازار تزریق كنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدرضا جمشیدی در گفتگو با برنامه بازار تهران درباره تاثیر نرخ سود بین بانكی بر بورس گفت: نرخ سود بین بانكی در واقع نرخ وجوهی است كه از بانكی به بانك دیگر منتقل می شود. لذا برخلاف نظر برخی افراد من معتقدم كه هیچ ارتباطی با بورس ندارد و در حقیقت كسری منابع مالی بانك برای مدت های كوتاه چند روزه از طریق سود بین بانكی رد و بدل می شود. در حقیقت میزان عرضه و تقاضا باعث تغییر نرخ این سود میشود. بنابراین این نرخ سود كه فقط برای چند روز و كوتاه است نمی تواند تاثیر چندانی بر بورس داشته باشد.
دبیر كانون بانكها و موسسات خصوصی درباره تاثیر نرخ سود سپرده ها بر بورس و بازارهای موازی اظهار داشت: نرخ سود سپرده ها می تواند تاثیر خود را بر روی بازار داشته باشد اما ریسك این نرخ در واقع به صفر نزدیك است؛ زیرا مردم از پول خود و میزان سود آن در بانك مطمئن هستند و این ارقام تضمین شده اند. در حالیكه بورس ریسك بالایی دارد و ممكن است افزایش یا كاهش یابد.
وی با اشاره به اینكه افزایش سود سپرده در حقیقت به نفع تولید نخواهد بود خاطرنشان كرد: هزینه ای كه بانك ها مجبورند بابت تامین منابع صرف كنند به نرخ سود تسهیلات بر نمی گردد. نرخ سود تسهیلات در واقع توسط بانك مركزی و شورای عالی پول و اعتبار تضمین شده و قطعی است. بانكها برای جبران كسری منابع مالی چند روزه خود به پول گرانقیمتی كه از طریق سپردهگذاران متقاضی سود بالا وارد بانك شده است، روی می آورند و این كسری را از طریق منابع سرمایه گذاران خود بانك تامین می كنند كه به سود سپرده گذاران هیچ ربطی ندارد.
جمشیدی در خصوص پیامد خرید اوراق سكوك دولتی با نرخ 20 درصد توسط بانك مركزی گفت: این اتفاق به دلیل كسری منابع سپرده بانك ها و درخواست بانك ها از بانك مركزی است كه بدین صورت مصرف شده است. به همین دلیل نرخ ها افزایش داشتند.
جمشیدی در پاسخ به پرسش محمدحسین هاشمی مجری بازار تهران مبنی بر اینكه اگر تورم با همین شدت افزایش پیدا كند به نظر شما مردم سرمایه ها را در بانك ها نگه می دارند یا به سمت بازار و بورس می روند؟ گفت: نرخ سپرده مردم كه به دلیل نیاز اقتصادی نزد بانك ها سپرده می شود به نرخ سود تسهیلات، نرخ تورم و ریسك انتخاب بین سود سپردهها و سایر بازارها بستگی دارد. بنابراین با فاصله گرفتن نرخ سود سپرده از نرخ تورم، مردم ترجیح خواهند داد كه سرمایه های خود را از بانك خارج و به بازار تزریق كنند. در حال حاضر نرخ سود سپرده از نرخ تورم بسیار كمتر است و تنها علت عدم خروج سپردههای مردم از بانكها در شرایط فعلی، عدم ریسك پذیری برخی سپرده گذاران است. باید نرخ سود سپرده از تورم بالاتر باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.