سخنگوی انجمن صنایع لبنی كشور با انتقاد از تصمیم گیری های كلان دولتی طی 16 سال گذشته گفت: این تصمیمات باعث كاهش قدرت خرید مردم و تحمیل افزایش هزینه های تولید به تولیدكننده شده است مقصر این شرایط، تولیدكنننده نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدمحمدرضا بنی طبا در گفتگو با برنامه بازار تهران با اشاره به گران شدن چندباره قیمت لبنیات در كشور به ویژه كره گفت: هرچقدر هزینه های تولید افزایش پیدا كند منطق اقتصاد هم اقتضا می كند كه كالا گران شود و گران شدن تضمینی برای تولید است، چون كمبود كالا بسیار بدتر از گرانی كالا است.
وی افزود: وقتی هزینه های تولید در كشور افزایش پیدا می كند طبیعتا هزینه تولید كالا هم افزایش پیدا خواهد كرد. در این بین دو راه پیش روی ما است. راه اول این است كه تولید كننده باید كالا را با سود معقول عرضه كند كه كالا هم در بازار موجود خواهد بود. راه دوم این است كه تولیدكننده را مجبور كنیم تا كالا را با قیمت پایین تر عرضه كند كه این راه به اخراج كارگران و محدود كردن خط تولید ختم خواهد شد و یا اینكه دولت عدم النفع را به تولیدكننده پرداخت كند كه در حال حاضر این امر برای دولت میسر نیست. بنابراین باید تولیدكننده هزینه تولید كالا بعلاوه سود خود را دریافت كند تا كالا در بازار موجود باشد.
وی درباره گرانی كره حیوانی اظهار داشت: تا آخر سال 97 ارز 4200 تومانی به كره تعلق می گرفت و در ابتدای سال 98 این ارز تخصیصی قطع شد ولی 45 هزار تن كره ای كه وارد شده بود طی یك سال و نیم مصرف شد و تا آخر تابستان سال جاری عرضه آن تمام شد. قیمت واقعی كره طی این دوسال حدود 8 هزار تومان بود ولی چون ارز 4200 تومانی به آن تعلق می گرفت برای مصرف كننده سود بیشتری داشت و قیمت این كالا با نرخ كمتری به دست مصرف كننده می رسید اگرچه قیمت واقعی كره بیشتر بود.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی كشور در ادامه افزود: از آخر تابستان كره به قیمت واقعی در كشور تولید می شود. قیمت 10 هزار تومانی كره در نقطه سر به سر است. یعنی قیمت كره در سه ماه گذشته كه 8 هزار تومان بود با ضرر برای تولیدكننده همراه بوده است و دولت برای اینكه فشار كمتری بر مصرف كنندگان وارد شود نرخ را بر روی 8 هزار تومان بست. واقعیت این است كه اگر بخواهیم كره را با ارز نیمایی وارد كنیم نرخ آن به 16 هزار تومان می رسد و هنوز واردكنندگانی هستند كه سال گذشته كره را با ارز نیمایی وارد كردند و حالا هم مجبورند با همین نرخ آن را به فروش برسانند. قیمت تمام شده كره برای تولیدكنندگان داخلی حدود 40 درصد كمتر از نرخ جهانی آن است ولی نرخ تمام شده آن باز هم برای مصرف كننده گران است.
بنی طبا با اشاره به اینكه مسئولیت تولیدكنندگان، تامین كالای كشور است گفت: باید از تولیدكننده توقع داشت كه كالای سالم را در تمام نقاط كشور به بهترین نحو تامین كرده و در اختیار مصرف كنندگان قرار دهد. مسئولیت نظام سیاست گذاری كشور این است كه از قدرت خرید مردم حفاظت كند اگر تصمیمات كلان كشور طی 16 سال گذشته باعث كاهش قدرت خرید مردم و تحمیل افزایش هزینه های تولید به تولیدكننده شده است مقصر این شرایط، تولیدكنننده نیست. افزایش قیمت برای مصرف كنندگان ناشی از افزایش هزینه های تولید است و دولت باید با تصمیم گیری درست قدرت خرید مردم را تضمین كند.
وی با اشاره به آخرین اطلاعات آماری كشور گفت: بر اساس این اطلاعات تورم برای اقشار مرفه كاهش یافته ولی برای چهاردهك پایین جامعه افزایش یافته است كه معنی آن استفاده كمترلبنیات توسط اقشار متوسط و محروم است. درخواست ما این است برای دهك های پایین جامعه این كالاها به صورت رایگان عرضه شود چون دهك های بالای جامعه و مرفهان كشور به راحتی می توانند این كالاها را تهیه كنند.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی در پایان این گفتگوی رادیویی از نمایندگان مجلس در راستای تایید بودجه 1400 خواست: تمام یارانه هایی كه تبدیل به رانت و یارانه سیاه شده است را قطع كنند و آن را به مصرف كننده انتقال دهند و اجازه دهند منطق عرضه و تقاضا حاكم شود. اگرچه طی مدتی كوتاه شوك گرانی را خواهیم داشت اما طی این فرآیند نظام عرضه و تقاضا شفاف شده و رانت ها حذف می شود و دهك های محروم و نیازمند یارانه از آن بهره مند خواهند شد. آن زمان است كه تولیدكنندگان قدرت دارند بازار را توسعه داده و حتی كالای رایگان به نیازمندان ارائه دهند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.