مصطفی سمیعی نسب عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق در گفتگو با برنامه بازار تهران موضوع بصیرت و رابطه آن با اقتصاد را تشریح كرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی سمیعی نسب با اشاره به واژه بصیرت گفت: وقتی از این واژه استفاده می كنیم باید تشخیصی درست از یك مسئله و انتخابی به موقع داشته باشیم و مقام معظم رهبری هم در راستای تبیین حماسه 9 دی بر این نكته تاكید كردند : مردم ما بصیرتی دارند كه تشخیص درست را به همراه دارد و از پی آن انتخاب و عمل درست را در نظر و عمل دارند.
وی افزود: مسئله امروز ما قوی و مقاوم شدن اقتصاد در برابر ضعف های درونی و بیرونی است. اگر همه ما به عنوان مصرف كننده و تولیدكننده بصیرت داشته باشیم به اهداف خود دست پیدا می كنیم.
بصیرت فقط در كنشگری سیاسی نیست بلكه ضرورت و پیچیدگی كنشگری اقتصادی بسیار مهم تر از كنشگری سیاسی است. بصیرت حماسه 9 دی هم ناظر بر حضور حداكثری مردم بود و راه حل برون رفت از مسائل اقتصادی امروز هم به نقش آفرینی بصیرت گونه مردم بستگی دارد.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) با تاكید بر حمایت از عوامل تولید كار ایرانی گفت: خرید كالای ایرانی، حمایت از تولیدكننده داخلی است. در بسیاری مواقع استاندار بسیاری از كالاهای داخلی قابل مقایسه با مشابه داخلی خود نیست اما در جهتی دیگر كالاهایی هم وجود دارد كه كیفیت بیشتری نسبت به مشابه خارجی خود دارند و مصرف كننده است كه با ایفای درست نقش خود می تواند به تولیدكننده داخلی كمك كند. اگر اقبال مصرف كالای داخلی وجود داشته باشد تولیدكننده هم برای كاهش قیمت و افزایش استاندارد تلاش بیشتری خواهد كرد.
وی افزود: در گذشته ای نه چندان دور كسانیكه در كشور كره جنوبی از كالاها و لوازم التحریر خارجی استفاده می كردند به عنوان خائن به كشور معرفی می شدند. دلیل این كار هم آن است مردم احساس می كردند توصیه كنشگران سیاسی و اقتصادی به ویژه حاكمیت و دولتمردان در خرید و حمایت از كالای داخل برای بهبود كیفیت این كالاها در آینده موثر است. افزایش سرمایه گذاری اجتماعی بین مردم و تصمیم گیران در انجام این فرآیند بسیار موثر است.
سمیعی نسب با اشاره به نقش دولت در سیاستگذاری و مدیریت گفت: متاسفانه دولت وارد كانال تصدی گری شده است و به واردات و توزیع كالا می پردازد كه جایگاه آن در بخش خصوصی است. اما اگر مصرف كنندگان هم از كالاهایی كه با مشابه خارجی خود در رقابت هستند استقبال كنند شرایط به مرور بهبود خواهد كرد. ضمن اینكه كالاهای كشورهای پیشرفته هم از روز اول دارای كیفیت خیلی بالا نبوده اند. اما این موضوع نافی نظام تنظیم گری و استاندارد كیفیت برای كالاها نیست. تمام هزینه ها نباید بر مصرف كننده وارد شود اما باید بپذیریم برای بهبود اقتصاد و خنثی سازی تحریم ها باید سواد و بصیرت اقتصادی خود را افزایش دهیم.
وی در پایان این گفتگوی رادیویی با اعلام اینكه "تحریم برای كشور ما فرصت است" گفت: ما باید با سرعت و استفاده از راه های میانبر به جلو برویم تا به جایگاه كره جنوبی برسیم. در دهه 70 میلادی، كره عقب تر از ما بود ولی سرانه اقتصادی این كشور به شدت افزایش یافته است. در دوره تحریم ها ضعف های داخلی و آسیب های اقتصادی ما هم مشخص می شود و همانطور كه مقام معظم رهبری فرموده اند : فلسفه جهش تولید استفاده از مسیر میانبرهای تولیدی برای قویتر شدن اقتصاد است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.