علی سعیدی معاون پیشین سازمان بورس اوراق بهادار گفت: پیشنهاد ریاست سازمان بورس را نپذیرفته است ضمن اینكه معتقد است ریاست سازمان بورس نباید تغییر كند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی سعیدی در گفتگو با برنامه بازار تهران با اشاره به اینكه سرمایه گذاری در بورس بلندمدت است اظهار داشت: بورس كشور ما در مقایسه با متوسط امسال نسبت به دو سال گذشته وضعیت خوبی دارد چون صنایع گلچین در بورس حضور دارند. بورس مثل دیگر بازارها نوسان دارد ولی چون بورس به لحظه نوسانات را نشان می دهد و شفافیت بالایی دارد برخی اوقات به ضررش هم خواهد بود و نسبت به آن اعتراضاتی شكل می گیرد.
وی افزود: بورس برای سرمایه گذاری میان مدت و بلندمدت مكان خوبی است و می توان سبدهای متنوعی در آن ایجاد كرد و با فاصله هم می توان از آن خارج شد.
معاون پیشین سازمان بورس درباره مشكلات رایجی كه سرمایه گذاران بورس با آن مواجه هستند گفت: در بدو ورود به بازار سرمایه نباید تمام سرمایه برای خرید سهم استفاده شود. حتی اگر بورس در بهترین شرایط خود باشد نباید بیش از 50 تا 60 درصد سرمایه خود را به آن وارد كنیم. با توجه به نظریه گشت تصادفی همانگونه كه بورس می تواند با سرعت بالا رود با همان سرعت هم می تواند پایین بیاید و موقع برگشتن فردی كه 100 درصد پول خود را سرمایه گذاری كرده تحت تاثیر ترس و دغدغه زیادی قرار می گیرد و این وضعیت مانع از تصمیم گیری درست می شود اما اگر تمامی پول خود را برای خرید سهام نگذاریم در شرایط پرفشار تصمیم گیری بهتری خواهیم داشت.
معاون پیشین سازمان بورس با اشاره به زمان شهادت سردار و وضعیت بد بورس گفت: یكی از بهترین دوره هایی كه باید سهم خریده می شد دو هفته پس از شهادت سردار سلیمانی بود اگرچه بیشتر سهامگذاران به اشتباه سهم خود را در آن مقطع زمانی فروختند. كاهش 17 هزار پایه شاخص بورس در آن دوره بسیار مهم بود اما در حال حاضر بازار مثل آن زمان منفی نمی شود.
وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر زمان خرید سهم های مبنایی است. قیمت بسیاری از سهم ها كاهش یافته و متوسط بازار از 2 میلیون و 60 هزار به 1 میلیون و 200 هزار رسیده است و بازار به تعادل رسیده است. زمانی روی شاخص 1 میلیون و 800 هزار برای خروج زمان مناسبی بود چون قیمت ها خیلی شدید بالا رفته و بازار شكننده بود. نظر من این است كه نوسان بازار باید از 1 میلیون و 300 هزار تا 1 میلیون و 600 هزار باشد و در حال حاضر هم شاخص باید از 1 میلیون و 230 هزار باید به جای خود بازگردد.
سعیدی در ادامه اظهار داشت: سهامدارانی كه در 3 ماهه اول امسال وارد بورس شدند سود زیادی كسب كردند اما سود بالا دلیل بر توانمندی های شخصی سهامگذاران نبود. این امر باعث شد خیلی از سهامگذاران بخواهند به صورت شخصی تصمیم گیری گنند اما باید سرمایه گذاری از طریق صندوق های سرمایه گذاری انجام شود.
معاون پیشین سازمان بورس با اشاره به اینكه زمان قضاوت درباره شركت های دارایكم و پالایش یكم نیست گفت: تا سال آینده باید صبر كرد. سیاستگذاری های وزارتخانه های نفت، صمت، اقتصاد و بانك مركزی بسیار مهم بوده و بر روی بورس تاثیرگذار است. بورس موجودی مستقل نیست . سیاستگذاران كشور كه تمایل به دخالت در بورس دارند باید بدانند كه بورس علت نیست بلكه معلول است. وضعیت شركت های پالایشی آینه ای از سیاست های وزارت نفت است.
سعیدی با تایید پیشنهاد ریاست سازمان بورس به وی و عدم پذیرش این سمت گفت: من مسئولیتی در یكی از بانك ها دارم و 11 ماه از مسئولیت من باقی مانده است ضمن اینكه معتقد هستم ریاست سازمان بورس نباید تغییر كند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.