بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

افتتاح دو مركز تولید كاتالیست در اراك+فایل صوتی


مدیرعامل صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به موضوع بومی سازی و خودكفایی صنعت نفت كشورگفت: بهره برداری از دو مركز ساخت كاتالیست ها از ماه آینده در شهرستان اراك آغاز می شود.

1399/11/13
|
13:56
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بهزاد محمدی در گفتگو با برنامه بازار تهران درخصوص دستاوردهای نفت و صنعت پتروشیمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: توسعه چند حوزه در صنعت پتروشیمی از فعالیت های درحال حاضر وزارت نفت است. توسعه حجمی و افزایش ظرفیت این صنعت به عنوان راهكاری مهم پیگیری می شود. با توجه به اینكه سال 99 به عنوان سال طلایی صنعت پتروشیمی نامگذاری شده است، 17 طرح برای بهره برداری در نظر گرفته شد كه 11 طرح آن به سرانجام رسیده و ما بقی آنها هم انجام خواهد شد. با بهره برداری از این 17 طرح حدود 25 میلیون تن به ظرفیت 66 میلیون تنی صنعت پتروشیمی كشور در ابتدای سال 99 اضافه خواهد شد و ان شاء الله این ظرفیت در سال 1400 به 100 میلیون تن و تا پایان سال 1404 به 133 میلیون تن افزایش پیدا خواهد كرد و به تبع آن درآمد این صنعت هم كه در حال حاضر حدود 15 میلیارد دلار است در پایان سال 1400 به 25 و در پایان سال 1404 به 33 میلیارد دلار خواهد رسید.

معاون وزیر نفت با اشاره به فعالیت های پژوهشی و تكنولوژی به ویژه كاتالیست ها در صنعت نفت اظهار داشت: كاتالیست ها قلب صنعت نفت هستند و با نبود آنها تولید متوقف می شود. به همین دلیل با همكاری شركت های متعدد به ویژه شركت پژوهش و فناوری پتروشیمی بحث های پژوهشی آن در حال پیگیری است. در حال حاضر از سبد 270 میلیون دلاری كاتالیست ها با محتوای 85 كاتالیست، ایرانی سازی به شدت دنبال می شود و بر اساس این طرح در ماه آینده بهره برداری از دو مركز ساخت كاتالیست ها در شهرستان اراك آغاز می شود . انتظار داریم در سال 1400 از سبد 270 میلیون دلاری 70 درصد كاتالیست ها در داخل كشور تولید شود و مابقی آن هم با تلاش پژوهشگران ایرانی در كشور تولید شود.

مدیرعامل صنایع پتروشیمی ایران با تاكید بر دانش فنی به عنوان نقطه خاص صنعت پتروشیمی خاطرنشان كرد: در سال 99 از دانش فنی تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی برای اولین بار در مهرماه رونمایی شد و اولین طرح در منطقه صنعتی در اسلام آباد غرب، فاز عملیاتی آن در هفته آتی اجرا خواهد شد.

وی افزود: ما در صنعت كشور كمبود پروپیلن داریم و اگر پروپیلن به مقدار كافی باشد توسعه در پایین دست صنعت كشور به شدت افزایش خواهد یافت. این كمبود با این طرح ها جبران می شود و ما هم از مسیر متانول و هم ازمسیر گاز طبیعی به سمت تولید پروپیلن و پلی پروپیلن و سایر مشتقات پروپیلن حركت می كنیم و این تنوع در محصولات، ضمن حمایت و توسعه صنایع پایین دستی، توسعه محصولات گران قیمت را هم افزایش می دهد.

محمدی در ادامه این گفتگو بر ساخت بخش قابل توجهی از قطعات صنعت پتروشیمی در كشور تاكید كرد و گفت: تجهیزات فیكس به طور كامل در داخل انجام می شود. تجهیزات دوار به مقدار قابل توجهی در داخل كشور ساخته می شود اما در بخشی مثل كمپرسورها به خارج از كشور وابسته هستیم .

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران