سخنگوی گمرك كشور درباره آخرین تحولات در صادرات میوه گفت: هنوز ابلاغیه ای برای ما نیامده است اما در چند روز اخیر خبرهایی شنیده ام مبنی بر اینكه احتمالا صادرات برخی مركبات تا پایان ماه مبارك رمضان محدود خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، گرانی میوه در ماه های اخیر یكی از بحث های اقتصادی خانوارهای ایرانی است كه به گره های كور دیگر اضافه شده است. در همین راستا رئیس سازمان حمایت از ارسال پانزده هزار و 495 پرونده تخلف میوه فروشان به تعزیرات خبر داده و گفته است ارزش ریالی این پرونده ها 200 میلیارد تومان است به دنبال انتشار این خبر برنامه بازار تهران با روح الله لطیفی سخنگوی گمرك كشور گفتگو كرد.
سخنگوی گمرك كشور درباره صادرات و واردات میوه گفت: بر اساس آمار 11 ماهه سال 99 ، حدود 7 میلیون و 881 هزار و 658 تن محصولات كه عمده آن میوه و مابقی آن مشتقات میوه است را به ارزش 5 میلیارد و 522 میلیون دلار صادر كردیم. نسبت به مدت مشابه سال پیش از لحاظ وزنی 23.2 درصد افزایش وزنی و از لحاظ ارزش حدود 6.1 درصد افزایش داشته است.
وی در خصوص موضوع واردات میوه به كشور گفت: در 11 ماهه سال 99 حدود 380 هزار تن به ارزش 267 میلیون دلار بوده است. عمده میوه های وارداتی موز است به طوریكه 345 هزار تن موز به ارزش 234 میلیون و 525 هزار و 220 دلار بوده است. سایر میوه ها هم حدود 34 هزار و 983 تن به ارزش 33 میلیون و 187 هزار و 28 دلار بوده است.
لطیفی با تاكید بر اینكه كاهش چشمگیری در واردات میوه داشتیم اظهار داشت: موز هم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود 75 هزار تن كاهش واردات داشته است.
سخنگوی گمرك كشور در واكنش به این موضوع كه افزایش صادرات می تواند منجر به كاهش میوه در داخل كشور شود گفت: كشور ما چهار اقلیم است و برنامه ریزی های ما هم با تولید محصولاتی با قابلیت صادرات بوده است. در حال حاضر هیچ فردی مدعی كمبود میوه نیست و گرانی میوه هم به دلیل عدم عرضه آن نیست. اگرچه قیمت محصولات جالیزی كه حتی صادر هم نمی شوند افزایش قیمت چشمگیر داشته اند و این امر به دلیل افزایش هزینه ها و سوء مدیریت در توزیع است. این محصولات با قیمت خیلی پایین تر قیمت بازار از كشاورز خریده می شود. ما در كشور به نظام كامل زنجیره تامین از مزرعه تا مصرف كننده نیاز داریم البته سازمان تعاون روستایی ایران قبلا تاسیس شده كه كشاورزان قرار بوده در مدیریت كشت، فرآوری و بسته بندی و بازار رسانی و فروش محصول دخیل باشند كه سود آن مجددا به روستا برگردد اما این زنجیره درست مدیریت نشده و به جایی نرسیده است.
وی افزود: در حال حاضر متولی ثبت سفارش و مجوزها وزارت جهاد كشاورزی است. البته ستاد تنظیم بازار از همه نهادها تشكیل شده و گمرك هر كالایی كه مجوز داشته باشد را وارد یا صادر می كند. طی چند روز اخیر خبرهایی شنیده ام مبنی بر اینكه احتمالا صادرات مركبات تا پایان ماه مبارك رمضان محدود خواهد شد و گمرك هم پس از ابلاغ، آن را اجرا خواهد كرد. اگرچه تا به امروز ابلاغیه ای دریافت نكرده ایم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.