بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

حاكمیت اقتصاد زیرزمینی، اصلی ترین عامل در رشد نقدینگی+فایل صوتی

عباس هشی اقتصاددان كشورمان، حاكمیت اقتصادی زیرزمینی ، اقتدار نداشتن وزیر اقتصاد و استقلال نداشتن رئیس بانك مركزی را از عوامل اصلی رشد نقدینگی و مشكلات ساختاری اقتصادی بر شمرد.

1399/12/24
|
15:51
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، عباس هشی اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با برنامه بازار تهران با تایید توئیت روابط عمومی بانك مركزی مبنی بر اینكه رشد نقدینگی مشكلی ساختاری است گفت: دو مشكل اساسی در كشور وجود دارد . اول، حاكمیت اقتصاد زیرزمینی است كه معضل بزرگی برای كشور به شمار می رود. به طوریكه حجم عملیات ورود و خروج پول را نمی توان به راحتی اندازه گیری كرد و به تبع آن نمی توان مباحث اقتصادی نظارتی را به درستی آسیب شناسی كرد.

وی افزود: دومین مشكل اساسی عدم استقلال بانك مركزی است. رئیس بانك مركزی در ایران كارمند رئیس جمهور است. بانك مركزی در اقتصاد درست باید مستقل باشد و تحت تاثیر تصمیمات آنی دولت قرار نگیرد. در روزهای اخیر چاپ اسكناس یكی از خبرهایی است كه در مورد آن خیلی بحث می شود. دولت در حال حاضر نیاز به پول دارد و بانك مركزی هم باید به دستورات دولت عمل كند.

اقتصاددان كشورمان در ادامه اظهار داشت: متاسفانه دو مقوله اقتصادی و نظارت بانك مركزی ما پس از انقلاب دستخوش تحول شد. اول اینكه اقتدار را از وزارت اقتصاد گرفتند و آن را در شورای اقتصاد متمركز كردند كه اداره ای تحت نظر رئیس جمهور است. وزیر اقتصاد كه باید در تصمیمات اقتصادی رأی وتو داشته باشد با وزیر كشاورزی یكی است و هیچ اولویتی برایش وجود ندارد. دوم اینكه اقتدار بانك مركزی گرفته شد و به ستاد تنظیم بازار انتقال یافت و دلیل اصلی این هم به خاطر متكی بودن اقتصاد ایران به نفت بوده و هست. این اتكا در سال های اول انقلاب خیلی اوج داشت و تمامی ارز حاصل از فروش نفت، صرف واردات می شد. پس سیاست تنظیم بازار در بحث ارزی بسیار مهم بود كه آن هم از بانك مركزی گرفته شد و به دفتر ریاست جمهوری انتقال یافت پس هر آنچه اتفاق می افتد مربوط به اقتدار نداشتن وزیر اقتصاد و استقلال نداشتن رئیس بانك مركزی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی بر اقتصاد زیرزمینی به عنوان ریشه اصلی رشد نقدینگی بالا تاكید كرد.

هشی اقتصاددان كشورمان در واكنش به اظهارات همتی رئیس كل بانك مركزی مبنی بر خروج ركود اقتصاد ایران در سه ماهه دوم سال جاری خاطرنشان كرد: در تمامی فروشگاه های زنجیره ای به اندازه كافی محصول موجود است اگر مقصود ایشان افزایش تولید محصول بوده است كه از ركود خارج شده ایم اما انقدر قیمت ها گران است كه متقاضی برای خرید وجود ندارد. بنابراین اینكه افزایش تولید و ورود كالا، فارغ از كیفیت آن رشد اقتصادی است اما تمام قطعات آن چینی است. تمامی لوازم خودرو، پارچه و مواد غذایی با دور زدن تحریم ها چینی است.اما آیا كششی برای فروش آن و بازگشت به چرخه تولید وجود دارد؟


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران