بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

صادركنندگان موافق كاهش قیمت ارز نیستند/ تمایل دولت به سمت صادركنندگان است نه مردم+فایل صوتی


حسابرس معتمد بورس و بانك مركزی با شاره به اینكه كاهش قیمت ارز به نفع مردم و افزایش آن به نفع صادركنندگان است گفت: به نظر می رسد دولت به سمت مردم نیامده و به طرف حمایت از صادركنندگان و كسانی می رود كه نانشان در افزایش قیمت ارز است.

1400/02/21
|
11:31
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، عباس هشی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با برنامه بازار تهران درباره اظهارات اخیر رئیس بانك مركزی مبنی بر اینكه كاهش قیمت ارز، سیاسی نیست گفت: زندگی اقتصادی، اجتماعی و معیشت ما در ارز محصور شده و تمامی امورات ما به ارز بستگی دارد و علت آن بودجه ما تك محصولی و متكی به ارز است. علت این امر وابستگی صادرات نفتی و غیرنفتی به ارزی است كه وارد سیستم مالی كشور می شود. تحریم ها مانع نقل و انتقال فیزیكی شده و از طرفی باعث شده رقم نفت ما كمتر شود از طرف دیگر چون اقتصادی متكی به واردات داریم؛ هر چقدرارز می گیریم صرف واردات می شود.

وی افزود: اقتصاد ما متكی به واردات است و تراز پرداخت های ما به جز سال‌های 54 تا 56 منفی بوده است كه با افزایش قیمت نفت تراز مالی ما مثبت شد. مازاد دریافتی برای نسل آینده ذخیره شد كه متاسفانه به دلیل تحریم ها و ناكارآمدی این پس انداز به هدر رفت. در ادامه تراز پرداخت ها از سال 88 تا 92 به علت افزایش قیمت نفت تراز مالی ما مثبت شد كه هنوز هم دنبال 300 تا 400 میلیون تفاوتی است كه در حساب و كتاب ها خود را نشان نمی دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با این توضیح كه ریش و قیچی در دست دولت است اظهار داشت: اعلام نرخ و الزامی كردن آن برای بكارگیری و ورود و خروج پول در فرآیندهای اقتصادی به دست دولت است اما طی سالهای اخیر ورود و خروج پول كه باید به دست بانك های عامل و بانك مركزی باشد به دست صراف ها افتاده است. در این حالت با بازار ثانویه مواجه هستیم.

وی افزود: ارزی كه دولتی با یك رقم گرفته باید با رقمی دیگر به دولت بعدی تحویل دهد. در سال 80 نرخ تك نرخی دلار 800 تومان بود و وقتی تحویل دولت نهم و دهم شد قیمت تك نرخی دلار 1000 تومان بود و در تحویل دولت دهم به یازدهم در سال 92 نرخ دلار به 5000 تومان رسید. دولت یازدهم با دیپلملاسی خارجی و برجام با افزایش فروش نفت و ورود پول، دلار را به صورت دستوری به 2700 تومان رساند. بانك مركزی باید پول را به بازار تزریق می كرد تا نرخ دلار به 1000 تومان هم برسد اما بانك مركزی كف آن را 2700 تعیین كرد. دلار با نرخ 4200 در سال 96 تحویل دولت دوازدهم شد.علت اینكه دلار از 5000 تومان به 25 هزار تومان رسید تحریم و كمبود ارز بود.

هشی تاكید كرد: با برداشتن تحریم ها و دیپلماسی خارجی فروش نفت و ورود ارز افزایش می‌یابد و طبعاً دلار باید بر اساس قانون عرضه و تقاضا ارزان شود. اما صادركنندگان موافق كاهش قیمت ارز نیستند.چون قیمت دلار هرچه افزایش یابد منفعت آن برای صادركنندگان بیبشتر خواهد بود. اگر قیمت دلار پایین بیاید منفعت آن برای مردم است. تولید كالا و خدمات ارزانتر تمام می شود وتورم كاهش می یابد. در این بین دولت دو راه بیشتر ندارد یا باید هوای مردم را داشته باشد یا طرف صادركنندگانی باشد كه متأسفانه عمدتا ویژه خواران ارزی تحریم ها هستند. به نظر می رسد در این انتخاب دولت به سمت مردم نیامده و به طرف حمایت از صادركنندگان و كسانی می رود كه نانشان در افزایش قیمت ارز است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
بازار تهران