میرهادی رهگشای عضو اندیشكده اقتصاد مقاومتی گفت: از نظر من مهمترین حلقه مفقوده اقتصاد كشور بحث حكمرانی گردش ریال است كه اگر دولت وارد این مساله شود مزایای اقتصادی بسیار زیادی برای كشور خواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، میرهادی رهگشای عضو اندیشكده اقتصاد مقاومتی و كارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با برنامه بازار تهران رادیو تهران گفت: اولویتهای اقتصادی زمانی مفید فایده خواهد بود كه معیشت مردم را تا حد زیادی بهبود ببخشد در شرایطی هستیم كه معیشت مردم جزو اصلیترین اولویتهای اقتصادی كشور است.
وی با تاكید بر اینكه مهمترین حلقه مفقوده اقتصاد كشور بحث حكمرانی گردش ریال است گفت: اگر دولت وارد این مساله شود مزایای بسیار زیادی برای اقتصاد كشور خواهد داشت. در همه كشورهای دنیا تمام نقل و انتقالهای پول و خصوصا تراكنشهایی با مبالغ بالا تحت نظارت حكومت است در كشور ما نیز باید این امر محقق شود و مبالغ بالای 500 میلیون تومان تراكنش باید بررسی شود. باید حكومت بداند كسانی كه این پول ها را منتقل میكنند برای چه كاری انجام میدهند از حساب های شخصی استفاده میشود یا حساب تجاری . در سالهای اخیر در عرصه داده كاوی و نظارت بر گردشها پیشرفت های خوبی اتفاق افتاده است و حاكمیت میتواند اقتصاد را به طور كامل به دست بگیرد. نه اینكه یك نفر حساب های مردم را چك كند بلكه به صورت سیستمی این مساله رخ میدهد حاكمیت میتواند اقتصاد را از این راه تحت كنترل بگیرد.
رهگشای كارشناس مسائل اقتصادی افزود: اولین سودی كه نظارت بر گردش ریال دارد بحث فرار مالیاتی است متاسفانه خیلی از گردشهای مالی و درآمدهای كلان چون تحت نظارت نیستند مالیاتی نیز پرداخت نمیكنند.طبق آمارها به اندازه درآمدهای مالیاتی فعلیِ دولت ما فرار مالیاتی داریم.
رهگشای عضو اندیشكده اقتصاد مقاومتی گفت: برخی از مشاغل در اقتصاد مولد نیستند و سودی برای مردم ندارد و نتیجه آن افزایش قیمت و پرشدن جیب عده ای است كه در این كسب و كارها مشغول هستند فعالیت این كسب و كارها باید با كنترل مالیاتی محدود شوند و این انگیزه كه ما پول داریم برویم چیزی بخریم و در آینده گرانتر بفروشیم باید از عرصه اشتغال كشور خارج شود.این درصورتی ممكن است كه ما نظارت بر گردش ریال داشته باشیم و افرادی كه از این طریق درآمد كلان دارند مالیات بدهند تا انگیزه چنین كاری را نداشته باشند.
وی هدایت نقدینگی به سمت تولید را از دیگر منافع نظارت بر ریال دانست و عنوان كرد: اگر بدانیم چه كسی در بخش كلان پول دارد و جابجایی زیاد دارد میتوانیم آن را به سمت تولید هدایت كنیم. فاید چهارم حكمرانی ریال این است كه برای حمایت از خانواده ها باید بدانیم دخل و خرج خانواده ها چقدر است و چقدر درآمد دارند تا بتوانیم نظام متمركز تامین اجتماعی داشته باشیم و در نهایت برای مقابله با گردش مالی بالا و فساد باید جلوی منبع تامین مالی این گردش مالی گرفته شود.
تحلیلگر اقتصادی كشورمان اصلاح نظام بانكی را در اولویت های دیگر دولت سیزدهم خواند و گفت: یكی از مهمترین مشكلات تولیدكنندگان كمبود پول است و از طرف دیگر مدام با رشد نقدینگی در كشور مواجه هستیم كه به تولید نمیرسد چون نظام بانكی در خدمت تولید نیست و متناسب با خلق پولی كه دارد حسابكِشی نمی شود و با خلافهای احتمالی بانك ها خارج از ضوابط بانك مركزی هم برخورد نمی شود.
رهگشای اشتغال و مسكن را هم از دیگر اولویت های دولت سیزدهم عنوان كرد و گفت: در طول سال های اخیر نرخ رشد نسبتا مساعدی داشته ایم اما در بخش مسكن مشكل داریم كه می تواند مانعی برای فرزندآوری و ازدواج باشد. مسكن را نباید به حال بازار رها كرد بلكه دولت باید برنامه ویژه ای برای آن داشته باشد.
وی در زمینه اشتغال گفت: واردات باید مدیریت شود و اگر به طور خاص خریدهای دولتی و نهادهای عمومی را به سمت تولید داخل سوق دهیم و با قاچاق هم مبارزه كنیم می توانیم در جهت رشد اشتغال كمك داشته باشیم. می توان در برنامه ای دراز مدت با تولیدكنندگان داخلی همكاری كرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.