رئیس هیات مدیره پرورش دهندگان مرغ گوشتی با تاكید بر ضرردهی مرغداران در تولید گفت: مرغداران با ضرر كار میكنند اما این روند ادامه دار نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمد یوسفی رئیس هیات مدیره پرورش دهندگان مرغ گوشتی درباره وضعیت فعلی بازار مرغ گفت: فعلا مرغ از همه چیز ارزانتر و فراوان تراست. نگرانی مرغداران برای تامین به موقع دان است . آنها باید برای زنده نگهداشتن مرغها به بازار آزاد مراجعه كنند. این مشكل از سال پیش همچنان ادامه دارد. مواد اولیه ای كه در اردیبهشت و خرداد خریداری شده هنوز برای برخی مرغداران فرستاده نشده است. وقتی سهمیه تعیین می شود مرغدار جوجهها را در سالن ریخته است و اگر از اردیبهشت كه سهمیه تعیین شده و تا به امروز به دستش نرسیده باید در طی این مدت جوجه ها را با چه چیزی سیر كند؟. مشكل برای مرغداران است و برای مصرف كننده آنچنان حاد نیست.
وی افزود: مرغهایی كه از دانهای با ارز 4200 تومانی تغذیه كرده و رشد میكنند پس از كشتار به میادین میوه و تره بار و فروشگاه ها هدایت میشوند. در میادین قیمت مرغ 24900 تومان است و مرغ های منجمد حتی قیمتهایی كمتر دارند. اما فروشگاههای سطح شهر مرغ را با قیمت بالاتر میفروشند.سیستم توزیع مرغ در كشور مشكلاتی دارد كه جای نگرانی است. وزارت صمت مسئول نظارت بر توزیع مرغ است.
یوسفی تاكید كرد: مرغدار پول دان را واریز می كند و بازارگاه باید به موقع دان را برای او بفرستد كه متاسفانه با تاخیر میفرستد.
وی افزود: فروشگاه هایی كه تحت نظر اتحادیه پرنده و ماهی و جهاد كشاورزی كار میكنند ؛ مرغ را با قیمت مصوب می فروشند. ما نباید خودمان مرغ را از فروشگاه هایی كه گران می فروشند بخریم بلكه می توانیم مرغ را از میادین تره بار و با قیمت مصوب بخریم.
رئیس هیات مدیره پرورش دهندگان مرغ گوشتی خاطرنشان كرد: مرغداران با زیان كار میكنند نرخ تورم سالانه نزدیك 50 درصد و حقوق و دستمزد و خدمات بیش از 50 درصد افزایش پیدا كرده است. مرغ برای تولیدكننده گران تمام میشود.وزارت صمت مگر نمیداند وضعیت دان چگونه است؟ پس چرا تعزیرات سراغ تولیدكننده میآید؟. ما میگوییم ستاد تنظیم بازار باید نظارت كند دان با ارز 4200 تومانی چه زمانی به دست توزیع كننده میرسد. آنها مجبورند برای تامین بخشی از دان جوجهها به بازار آزاد مراجعه كنند و مجبورند مرغ را با قیمت بالاتر بفروشند به همین دلیل حدود 1000 نفر از تولیدكنندگان به ستاد تنظیم بازار فراخوانده شدند به جهت اینكه این مرغدار مقدار كمتری مرغ به قیمت مصوب فروخته و یا اینكه به قیمت مصوب نفروخته اند. جهاد كشاورزی و دامپزشكی استان ها و شهرستان ها مرتب در حال نظارت بر جوجه ریزی، تلفات و باقیمانده فروش هستند و خیلی هم خوب است اما چه كسی بر فروشگاه ها نظارت دارد؟
یوسفی تاكید كرد: مرغ گرم را نمی توان مخفی كرد. جهاد كشاورزی از مرغداران حساب كِشی میكند. میادین میوه و تره بار مرغ را به قیمت مصوب میفروشند اما در فروشگاههای سطح شهر مرغ از كیلویی 25 تا 35 هزار تومان میفروشند. در صورتیكه همه این افراد مرغ زنده را كیلویی 18 هزار تومان خریده اند و مرغ كشته با قیمت مصوب تحویلشان شده است. بازرسی و نظارت باید فاكتور خرید آنها را ببیند. قطعه بندی كردن مرغ مدتهاست كه ممنوع شده است.
محمدحسین امیدی مجری بازار تهران در پایان این گفتگو نتیجهگیری كرد: اینكه قیمت خرید مرغ در میادین همچنان قیمت مصوب است و مشكل توزیع، موجب ایجاد بازار سیاه مرغ شده است.
یوسف تصریح كرد: باید از بازارگاه هم پرسید كه چرا دان مرغ با تاخیر تامین می شود؟. هرچقدر دان در بازار آزاد بخواهید هست. مرغداران با ضرر كار میكنند اما این روند ادامه دار نیست.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.