مدیركل سازمان تعزیرات حكومتی استان تهران با انتقاد از سازوكار تامین مرغ برای استان تهران گفت: در حال حاضر استان تهران با كمبود مرغ مواجه است كه میتواند ناشی از كمبود در تولید یا ارسال به تهران باشد.
محمدعلی اسفنانی مدیركل سازمان تعزیرات حكومتی استان تهران در گفتگو با برنامه بازار تهران با اشاره به اینكه تامین مرغ به دلایل مشكلات ساختاری به بحثی پیچیده تبدیل شده است گفت: مصرف متعارف مرغ در تهران 1200 تا 1500 تن در روز است . 96 درصد مرغ مورد نیاز استان تهران از استان های مجاور تامین می شود یعنی سازوكار تامین مرغ برای این استان از اول اشتباه بوده است. در زمانی غیر از كرونا با سفر گردشگران به استان های مجاور به ویژه استان های شمالی مقدار مرغ ورودی به تهران كاهش یافته و حتی به حدود 360 تا 450 تن می رسد و این استان را دچار مشكل می كند. اگر بنا باشد در هر فروشگاه و صنفی ماموری گذاشته شود تا مرغ به قیمت مصوب به فروش برسد كار درستی نیست و برای طولانی مدت امكانپذیر نیست. در حال حاضر استان تهران با كمبود مرغ مواجه است كه میتواند ناشی از كمبود در تولید یا ارسال به تهران باشد.
وی با اشاره به بازدید از كشتارگاه ها گفت: بازارگاهی برای این صنف تعریف شده تا بازارگاه پول را از مرغدار تحویل می گیرد تا نهاده دامی وارداتی به وی تحویل دهد. نكته مهم این است كه مرغدار با پرورش موجودی زنده روبروست كه با تغییر شرایط می تواند تلفات سنگینی را به مرغداران وارد كند. نهاده هم در زمان مقرر در اختیار مرغدار قرار نمی گیرد. دوره ای در حدود 55 روز برای جوجه ریزی لازم است و 1 تا 1.5 ماه بعد وقت استراحت سالن است. نهاده بعضی وقت ها در زمانی به مرغدار داده می شود كه سالن در استراحت است. در این زمان مرغدار چون نیازی به این نهاده ندارد مجبور است آن را در بازار بفروشد و زمانی كه به نهاده نیاز دارد نمی تواند آن را دریافت كند و مجبور است آن را از بازار آزاد تهیه كند.
اسفنانی خاطرنشان كرد: سامانه جامع انبارها به این دلیل طراحی شد كه كل موجودی نهاده دامی در هنگام واردات مشخص باشد در موعد مقرر به مرغدار تحویل شود به عنوان مثال مرغداری 100 هزار جوجه دارد و به همین اندازه به وی نهاده داده می شود ولی پس از زمان جوجه ریزی فاكتوری وجود ندارد كه از این تعداد جوجه چقدر زنده مانده و قابل تحویل است.
وی در واكنش به اظهارات محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی مبنی بر اینكه تولید با ضرر انجام می شود و به دست توزیع كننده میرسد و اشكال در روند توزیع است گفت: من با نظر ایشان موافق نیستم. در كشتارگاه برخی از مرغ ها با قیمت 24900 برچسب می خورند و به میادین تره بار می روند و بخشی دیگر در همان كشتارگاه قطعه بندی شده و به رستوران ها، بیمارستان ها و دانشگاه ها و ... ارسال می شوند. قطعه بندی ممنوع است اما باید برای آن سازوكاری تعریف شود تا مرغ كامل در اختیار مردم و بخشی دیگر به مراكزی كه به مرغ قطعه بندی نیاز دارند ارسال شود.
سازمان تعزیرات وظایف خود را با تمام وجود انجام می دهد. ما مجموعه بازرسی محور هستیم كه با تخلفات گرانفروشی و عرضه خارج از شبكه كه گزارش می شود برخورد می كنیم. در این حالت اگر بستر درست شود با تخلفات احتمالی هم برخورد می شود. اما خواهش من این است كه وزارت صمت، اتاق اصناف و سازمان حمایت تخلفات را گزارش دهند تا به وسیله همكاران ما رسیدگی شود.
اسفنانی درباره فروش شكر در كشور با نرخ جهانی گفت: برخی ادعا دارند اگر ارز ترجیحی توسط دولت برای نهاده های دامی در نظر گرفته نشود ما مشكلی در عرضه تخم مرغ و مرغ نخواهیم داشت در مورد روغن هم همین اشكال وجود داشت و در عمل این اتفاق نیفتاد و رهاسازی كه انجام شد تا زمانیكه قیمت ها افزایش نیافت با كمبود مواجه بودیم. مراجعی كه تكلیف نظارت دارند تكالیف خود را آن طور كه باید و شاید انجام نمی دهند اما ما آمادگی داریم به تخلفات گزارش شده رسیدگی كنیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.