بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

صدور بخشنامه های زیاد در حوزه تجارت خارجی موجب سردرگمی فعالان اقتصادی شده است+فایل صوتی



رییس كنفدراسیون صادرات گفت: طبق گفته ی مسئولان در 3 سال گذشته بالغ بر 250 بخشنامه در حوزه‌ی تجارت خارجی صادر شده است كه هم فعالان و هم مسئولان اجرایی را در دستگاه‌های مختلف مثل گمرك با سردرگمی مواجه كرده است.

1400/05/10
|
13:29
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمد لاهوتی رییس كنفدراسیون صادرات در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران در پاسخ به این پرسش كه هم اكنون در وضعیت توقف دوباره ی وادرات در مقابل صادرات هستیم و این وضعیت چه تأثیری بر اقتصاد كشور خواهد داشت؟ گفت: همانطور كه می‌دانید از سال 97 تاكنون كه تحریم‌ها به شدت بر اقتصاد ایران تأثیر گذاشته است، صادرات غیرنفتی ما و ارز‌آوری از این راه تنها محل تأمین مواد اولیه كارخانجات و واردات كالاهای واسطه ای و تولید بوده است.

وی افزود: در مقابل این تحریم‌های بیرونی اشكالات داخلی هم در وضع قوانین وجود داشته است كه طبق گفته ی مسئولان در 3 سال گذشته بالغ بر 250 بخشنامه در حوزه‌ی تجارت خارجی صادر شده است كه هم فعالان و هم مسئولان اجرایی را در دستگاه‌های مختلف مثل گمرك با سردرگمی مواجه كرده است.

لاهوتی در ادامه گفت: درباره‌ی رفع تعهد ارزی در سال گذشته حداقل 3 بخشنامه‌ی مهم توسط كمیته‌ی ماده 2 و بانك مركزی ابلاغ شده است كه هر كدام روش‌های جدیدی داشته است و بخشنامه‌های قبلی را منسوخ كرده است و این نشان دهنده این است كه بخشنامه‌های قبلی خیلی كارشناسی نبودند و یا ما در حوزه‌ی تنظیم بازار ممنوعیت‌های یك شبه در حوزه مرغ، تخم مرغ، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی داشتیم همه‌ی اینها یك نابسامانی و عدم ثبات در برنامه ریزی تولید كننده و صادر كننده ایجاد كرده است.

رییس كنفدراسیون صادرات افزود: یكی از موضوعات مهم اخیر در حوزه صادرات موضوع برگشت ارز و رفع تعهد ارزی بوده است كه در این خصوص جلسات متعددی در این سه سال برگزار شده و در نهایت پیشنهادات روز اول اتاق بازرگانی در اسفند ماه تصویب و فروردین ماه توسط بانك مركزی ابلاغ شد و 5 روش رفع تعهد ارزی به رسمیت شناخته شده است.

لاهوتی اظهار داشت: ما باید صادرات را به دو بخش تقسیم كنیم، یكی شركت های بزرگ كه غالباً شركت‌های خصولتی و وابسته به دولت هستند و دیگری كه بخش‌های غیردولتی و صادراتی خالص بخش خصوصی هستند.

وی افزود: در حال حاضر روش واردات در مقابل صادرات، واگذاری كوتاژ به وارد كننده و ورود اسكناس و فروش به صرافی های مجاز سه روش عمده است و می‌تواند در این بخش گسترده ی فعال كه عمدتاً صادركنندگان كوچك و متوسط ما هستند و 90 درصد كارت های بازرگانی را در اختیار دارند؛ كمك كننده باشد. ولی متأسفانه این قانون علیرغم مصوباتی كه از سران داشته، مصوباتی كه در كمیته ی ماده 2 داشته و اختیاراتی كه به سازمان توسعه تجارت واگذار و تفویض شده و تمام امكاناتی كه در كلان به این موضوع پرداخته شده اجرا نمی شود و ما در اجرا می‌بینیم كه به صورت سلیقه ای اتفاق می‌افتد. واردات در مقابل صادرات قرار بود در 3 روز تأیید شود ولی الان به بیش از 20 تا 30 روز می رسد.

لاهوتی افزود: نتیجه ی این موضوع عدم رفع تعهد ارزی به موقع صادركنندگان، عدم برگشت ارز به چرخه ی اقتصادی در موعد مقرری كه دولت روی آن حساب كرده و از همه مهم‌تر عدم واردات مواد اولیه‌ای است كه از محل این ارزها برای واحد های تولیدی ما وارد كشور می‌شود. لذا اگر مصوباتی كه ابلاغ شده به طور دقیق اجرا شود و از برداشت‌های سلیقه ای جلوگیری گردد و همه خود را ملزم به رعایت و اجرای قوانین بدانند قطعا این مشكل برطرف خواهد شد. این بارقه امید در فروردین ماه در جامعه‌ی صادر كنندگان بوجود آمد ولی در اجرا می‌بینیم بعد از چهار ماه كماكان مشكلات پا برجاست.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
بازار تهران