سمیعی نسب عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: راه حل مبارزه با مفاسد اقتصادی افزایش شفافیت از طریق دسترسی عمومی به اطلاعات اقتصادی كشور است كه متأسفانه دولت در هشت سال گذشته خلاف این مسیر حركت كرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی سمیعی نسب عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران گفت: یكی از دغدغههای مهم امروز جامعهی ما مبارزه با مفاسد اقتصادی است، این مساله علاوه بر تأثیراتی كه در حوزهی اقتصاد دارد منجر به موانع جدی و اتلاف منابع ملی كشور میشود و عملا باعث میشود منابع مالی و اقتصادی كشور كه باید در جهت رشد كشور قرار بگیرند در خلاف مسیر حركت كنند.
وی در ادامه افزود: مفاسد اقتصادی علاوه بر تأثیرات منفی اقتصادی تأثیرات منفی سیاسی و اجتماعی نیز داشته است و باعث شده میزان سرمایهی اجتماعی دولت در این بازه زمانی هشت ساله كاهش پیدا كند.
سمیعی نسب با تأكید بر اینكه تكرار تخلفهای مربوط به مفاسد اقتصادی مهم است گفت: مفاسد اقتصادی در هشت یا 10سال اخیر پیامدهای منفی كوتاه مدت و دراز مدتی داشته است. بیاعتمادی مردم نسبت به نهادهای دولتی، تضعیف و نابودی قانون مداری، تشویق به قانون گریزی و سو استفاده از جایگاه های حكومتی از جمله تبعات منفی گشترش مفاسد اقتصادی در این بازه هشت ساله بوده است.
وی افزود: راه حل مبارزه با مفاسد اقتصادی افزایش شفافیت از طریق دسترسی عمومی است كه متأسفانه دولت در هشت سال گذشته خلاف این مسیر حركت كرد.
سمیعی نسب افزود: وقتی رییس جمهوری در نخستین سخنرانی خود در سال 1392 به این مسأله اشاره میكند كه ما به دنبال شفافیت اطلاعات و دادههای مالی و اقتصادی نیستیم به واسطه ی اینكه نمیخواهیم وارد حریم خصوصی افراد شویم، به بن بست و عدم شفافیت تأكید میكند.
وی گفت: از سوی دیگر شفافیت در بودجه و نحوه ی تخصیص بودجه برای هر فعالیت، پروژه و استان مشخص میكند كه هزینههایی كه از منابع عمومی دولت هزینه میشود در چه سمت و سویی حركت میكند.
سمیعی نسب اظهار داشت: ما امروزه بانك های اطلاعاتی متعددی از جمله بانك مركزی، وزارت صمت، سازمان ثبت احوال، سازمان مالیاتی و گمرك در كشور داریم كه این بانك های اطلاعاتی متعدد میتوانند با به اشتراك گذاری و اتصال دادههای خود شفافیت لازم اطلاعات مالی و اقتصادی بوجود بیاورند و از این طریق میتوانیم جلوی بسیاری از مفاسد اقتصادی از جمله قاچاق كالا و فرار مالیاتی را بگیریم.
وی افزود: فقدان اطلاعات دقیق و به هنگام در حوزه ی اطلاعات اقتصادی و از سویی عدم شفافیت یا دسترسی آزادانه به اطلاعات و اقدامات نظارتی كه در هشت سال گذشته اتفاق افتاد مهمترین عامل در افزایش مفاسد اقتصادی بود.
سمیعی نسب خاطر نشان كرد: آنچه كه درباره ی شفافیت و دسترسی به اطلاعات و وضعیت نظارت در سطوح مختلف حكمرانی گفتیم این است كه شفافیت و دسترسی بیشتر به اطلاعات و جریان بهتر اطلاعات با افزایش میزان پاسخگویی مقامات دولتی عملا فساد اقتصادی را كاهش میدهد و حكمرانی را بهبود میبخشد و بهبود حكمرانی كشور منجر به پایداری كشور در عرصهی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی كشور میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.