بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

كاهش 15 درصدی هزینه مرغداری‌ها با نظارت بر قیمت جوجه یك روزه +فایل صوتی

حبیب اسدالله نژاد نائب رئیس كانون سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: اگر در بحث جوجه یك روزه نظارت وجود داشته باشد قیمت تمام شده هر كیلو مرغ برای واحدهای مرغداری15 درصد كاهش خواهد داشت.

1400/06/14
|
10:08
|

در شش ماه آینده 130 میلیون قطعه جوجه ریزی خواهیم داشت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، پرویز اوسطی عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با برنامه بازار تهران رادیو تهران، گفت: سال 99 به طور میانگین و متناسب با نیاز كشور 118 تا 120 میلیون قطعه جوجه ریزی داشتیم. در سال جاری هم با توجه به بررسی‌ها و پایش‌های كمیسیون كشاورزی همین روند ادامه داشت ضمن اینكه برنامه‌ریزی وزارت جهاد به گونه‌ای است كه برای شش ماه آینده 130 میلیون قطعه جوجه ریزی داشته باشیم و حتی برای نوروز 1401 این عدد باید به 140 میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش پیدا كند تا بتوانیم پاسخگوی نیاز كشور باشیم.

وزارت صمت گرانی مرغ در بازار را مدیریت كند
وی در ادامه درخصوص افزایش قیمت مرغ در بازار اظهارداشت: این افزایش قیمت منطقی نیست زیرا تولید به اندازه كافی وجود دارد و این مشكل تا جایی كه من اطلاع دارم به تنظیم بازار خرده‌فروشی برمی‌گردد كه وزارت صمت باید این مشكل را با همكاری تعزیرات و سایر سازمان‌های ذیربط مدیریت كند.

قیمت مرغ از كشتارگاه تا واحدهای صنفی نظارت نمی‌شود
در ادامه این گفتگو حبیب اسدالله‌نژاد نائب رئیس كانون سراسری مرغداران گوشتی ایران درخصوص اظهارنظرهای اوسطی عضو كمیسیون كشاورزی مجلس مبنی بر اینكه در تولید مرغ مشكلی نداریم و گرانی مرغ منطقی نیست، گفت: درحال حاضر ماهانه 116 میلیون قطعه جوجه ریزی می‌شود كه نتیجه این حجم جوجه ریزی ورود روزانه بین 6200 تا 6500 تن مرغ به بازار است كه از عدد واقعی مورد نیاز كشور چند درصدی پایین‌تر است اما این كمبود جزئی نمی‌تواند موجب چنین التهاب و نوسانی در بازار مرغ شود. واحد‌های مرغداری مرغ را به نرخ مصوب به كشتارگاه‌ها عرضه می‌كنند و متأسفانه از مسیر كشتارگاه تا رسیدن به دست مصرف كننده آنگونه كه باید نظارتی وجود ندارد.

گرانی جوجه یك روزه منجر به گرانی مرغ می‌شود
نائب رئیس كانون سراسری مرغداران گوشتی ایران در ادامه افزود: پیش از این قیمت مصوب جوجه یك روزه 4200 تومان بود درحالی كه قیمت جوجه هم اكنون به حدود 11 هزار تومان رسیده است. اگر جوجه 4200 تومانی را در قیمت تمام شده لحاظ كنیم حدود 12.4 درصد قیمت تمام شده هر كیلو مرغ را تشكیل می‌دهد و اگر جوجه 11 هزار تومانی را لحاظ كنیم این عدد به 23.7 درصد می‌رسد و اثر تورمی آن بر قیمت هر كیلوگرم مرغ برای واحد‌های تولیدكننده 15 درصد خواهد بود.

قیمت تولید مرغ 20 درصد گرانتر از قیمت مصوب بازار است
اسداله نژاد در ادامه تصریح كرد: واحدهای تولیدی ما جوجه را گران می‌خرند ضمن اینكه وزارت جهاد كشاورزی هم با پیشنهادی كه به ستاد تنظیم بازار داده، قیمت نهاده‌ها را نیز افزایش داده است؛ در نهایت حدود 20 درصد قیمت تمام شده مرغ بیشتر از قیمت مصوب بازار می‌شود. ما درخواست اصلاح قیمت دادیم ولی قیمت دستوری است و اگر واحد‌های مرغداری محصول خود را گرانتر از نرخ مصوب و خارج از شبكه عرضه كنند با برخورد تعزیراتی مواجه می‌شود. به همین دلیل این واحد‌ها همچنان با ضرر و به نرخ مصوب در سراسر كشور محصول خود را عرضه می‌كنند.

صفر تا صد روند تولید مرغ رصد می‌شود
پرویز اوسطی عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی در ادامه این گفتگو اظهارداشت: زنجیره تولید گوشت مرغ حلقه‌های متعددی دارد كه باید در تعادل باشند در بحث شفاف سازی این زنجیره در طول یكسال گذشته و بر اساس پیگیری‌های كمیسیون كشاورزی مجلس سامانه‌هایی در این حوزه از جمله سامانه‌های بازارگاه، سماصط و كشتارگاه و سامانه جامع تجارت شكل گرفت و اینها به یكدیگر لینك هستند و اطلاعات شفافی در این زمینه وجود دارد.

گرانی گوشت قرمز و ماهی، تقاضا برای خرید مرغ را افزایش داده
این نماینده مجلس گفت: قیمت گوشت مرغ در حال حاضر 24900 تومان است اما قیمت كالاهای مشابه از جمله ماهی بالا رفته است و گرانی سایر محصولات مشابه باعث شده تقاضا برای خرید گوشت مرغ افزایش پیدا كند. ما برای تولید مرغ در سنوات گذشته یك روال منطقی داشتیم اما هم اكنون به دلیل گرانی سایر محصولات مشابه تقاضا برای مرغ بیشتر شده است و افزایش میزان تولید تا 140 میلیون جوجه ریزی در آینده به دلیل همین افزایش تقاضا است.

برای تأمین نیاز بازار، تخم‌مرغ نطفه‌دار و جوجه یك روزه وارد می‌كنیم
وی تصریح كرد: دولت متعهد شده نهاده‌ با ارز ترجیحی را در اختیار تولیدكنندگان قراردهد تا آنها دچار مشكل نشوند همچنین كسری جوجه‌ریزی بر اساس پیش بینی‌های انجام شده را از طریق واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار و جوجه یك روزه تأمین خواهیم كرد.

جهاد كشاورزی و مجلس مخالف قیمت‌گذاری دستوری است
اوسطی گفت: افزایش هزینه‌های تولید باید در قیمت نهایی لحاظ شود وزیر جهاد كشاورزی و كمیسیون كشاورزی مجلس مخالف قیمت‌گذاری دستوری هستند و خط قرمز ما هزینه تمام شده تولید به اضافه سود متعارف برای تولیدكنندگان است. دولت باید تدابیر لازم را در این حوزه داشته باشد و برای كمك به سبد خانوار نباید از جیب تولیدكننده هزینه كند.

وزارت صمت باید بربازار خرده فروشی نظارت داشته باشد
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس افزود: صفر تا صد تولیدات بخش كشاورزی و مواد پروتئینی باید در اختیار وزارت جهاد كشاورزی باشد اما نظارت بر بازار خرده فروش‌ها هم اكنون در اختیار وزارت صمت است و باید این حوزه را مدیریت كند. تولید به اندازه كافی وجود دارد و تحویل شبكه توزیع و خرده فروشی می‌شود اما نظارت بر این بخش كه بر عهده وزارت صمت است به خوبی اتفاق نمی‌افتد. وقتی دراین مرحله دچار مشكل هستیم باید حلقه‌ای از این زنجیره تولید و عرضه كه دچار مشكل است را حل كنیم.

با نظارت كافی می‌توانیم التهاب در بازار مرغ را به حداقل برسانیم
حبیب اسدالله‌نژاد نائب رئیس كانون سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت با تأكید بر اینكه بیشترین افزایش قیمت مرغ در تهران است گفت: روزانه 700 تن مرغ با نرخ مصوب وارد بازار تهران می‌شود اما در اكثر واحد‌های صنفی مرغ را بالاتر از نرخ مصوب می‌بینیم و این نمونه بارز از عدم نظارت بر عرضه مرغ از كشتارگاه تا بازار مصرف است. با نظارت‌های كافی می‌توانیم این التهاب‌ها و نوسانات ناشی از سودجویی در بازار مرغ را به حداقل برسانیم.

با نظارت بر بازار جوجه یك روزه قیمت تولید هركیلو مرغ 15 درصد كاهش می‌یابد
وی در ادامه افزود: متأسفانه به دلیل نبود نظارت برخی سودجویی می‌كنند و فشار ناشی از سودجویی مستقیم به مردم و تولید كننده منتقل می‌شود و اگر در بحث جوجه یك روزه نظارت وجود داشته باشد قیمت تمام شده هر كیلو مرغ برای واحدهای مرغداری15 درصد كاهش خواهد داشت.

اسدالله‌نژاد عنوان كرد: هم اكنون 16 میلیون قطعه جوجه تولید می كنیم. اگر بخواهیم به عدد 130 میلیون قطعه كه آقای اوسطی نماینده مجلس گفتند برسیم باید بخشی از این نیاز را از طریق واردات تخم مرغ نطفه‌دار تأمین كنیم.

اگر قیمت جوجه یك روزه اصلاح شود مرغ 15 درصد گران می‌شود
نائب رئیس كانون سراسری مرغداران گوشتی ایران در خصوص نرخ مرغ در آینده گفت: تغییرات قیمت گوشت مرغ در حدودی نیست كه بگوییم سونامی اتفاق می‌افتد و اگر قیمت جوجه یك روزه منطقی شود، حداكثر 10 تا 15 درصد قیمت مرغ افزایش پیدا می‌كند.

اظهارنظر برخی از مسئولان موجب التهاب بازار می‌شود
اوسطی عضو كمیسیون كشاورزی مجلس در پایان افزود: شرایط به گونه‌ای پیش می‌رود كه جای نگرانی نیست متأسفانه برخی از مسئولان بدون شناخت از وضعیت كشور اظهارنظرهایی می‌كنند كه موجب التهاب بازار می‌شود. دولت و مجلس به جد موضوع را رصد می‌كند و نگرانی درخصوص تأمین گوشت سفید و گوشت مرغ در بازار نخواهیم داشت.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.







دسترسی سریع
بازار تهران