سخنگوی انجمن صنفی تولیدكنندگان لوازم خانگی، گفت: اینكه میگوییم باید رقیب خارجی باشد تا كیفیت كالاهای داخلی افزایش پیدا كند ادبیاتی است كه عوامل این برندهای خارجی در كشور رواج میدهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن صنفی تولیدكنندگان لوازم خانگی كشور در گفتگو با برنامه پارك شهر رادیو تهران در خصوص بازگشت كالاهای كره ای به بازار ایران گفت: اواخر تیرماه آمریكا مجوزی داد كه ایران میتواند از محل پولهای نفت خود از كشور كره لوازم خانگی وارد كند كه به نظر من دعوایی زرگری بین آمریكا و كره جنوبی در راستای صدور این مجوز است. كره ایها در كارهای خود دبّه میكنند به طوریكه هنوز پول شركتهای ایرانی كه با آنها معامله كرده اند را پرداخت نكرده اند. بر اساس این مجوز به هیچ وجه كشور كره نباید به ایران پول بدهد. بلكه ایران باید در ازاء دریافت پول خود از محل صادرات نفت، صادرات ژاپن و كره را دریافت كند. ما به جز خودرو و لوازم خانگی هیچ كالای دیگری از كره وارد نمی كنیم. بر اساس نشانی كه در این مجوز است به دو شركت لوازم خانگی(ال جی و سامسونگ) می رسیم. با ما مثل عراق رفتار كرده اند. نفت در برابر غذا!
غزنوی افزود: متأسفانه ما واكنش درستی درخصوص این مجوز آمریكا نداشتیم و نگفتیم پول خودمان است و درازای این پول هر كالایی كه نیاز داشته باشیم وارد میكنیم و آمریكا برای ما تصمیم گرفته است كه به ازای پولمان چه كالایی بخریم.
فرشگاههای لوازم خانگی در انتظار ترخیص كالاهای كرهای هستند
سخنگوی انجمن صنفی تولیدكنندگان لوازم خانگی گفت: مطلع شدیم شركتهای وارد كننده محصولات خانگی كرهای بدون ثبت سفارش، كالاهای خود رابه گمرك آورده اند و برخی از فروشگاههایشان كه در دو سال اخیر كالاهای ایرانی عرضه میكردند را خالی كرده و منتظر ترخیص كالاهای كره ای از گمرك هستند. متاسفانه در سه دولت قبلی ما شاهد همین روند بودیم كه شركتهای وارد كننده بدون ثبت سفارش كالا را به گمرك میآوردند و قبض انبار میگرفتند و بعد مصوبهای از دولت میگرفتند تا كالاهایی كه قبض انبار دارند را آزاد كنند. باید به تجربه قبل توجه كنیم. كره ای ها در اوج تحریم مردم كشور ما را به خاطر منافع تنها گذارند.
تنها با حضور رقیب خارجی كیفیت كالاهای داخلی بهبود نمییابد
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا نبودن كالاهای رقیب در بازار برای تولید داخل خطر آفرین نیست؟ گفت: فرمایش شما درست است ولی به عنوان مثال میگویم آیا كشور كره جنوبی كه محصولاتش را به كل دنیا عرضه میكند و برندسازی كرده نباید نگران ورود كالای خارجی به كشورش باشد؟ درصورتی كه اینگونه نیست و كره جنوبی همچنان اجازه ورود هیچ كالایی را به كشورش نمیدهد و اینگونه از صنعت خود دفاع میكند. اینكه میگوییم باید رقیب خارجی باشد تا كیفیت بالا برود ادبیاتی است كه عوامل این برندهای خارجی در كشور رواج میدهند. این ادبیات اقتصادی نیست.
برای افزایش كیفیت محصولاتمان باید در باشگاه جهانی لوازم خانگی شركت كنیم
غزنوی در پاسخ به این پرسش كه ما در صنعت خودرو چنین دیدگاهی داشتیم و صنعت خودرو در این سالها هیچ رشدی نداشت آیا این دیدگاه درخصوص صنعت تولید لوازم خانگی پاسخگو خواهد بود؟ اظهار داشت: ما در كشور دو خودروساز دولتی داریم ولی در لوازم خانگی شركت دولتی نداریم و حدود 1500 شركت لوازم خانگی در كشور فعالیت میكند این انحصار نیست بلكه رقابت است. قطعاً اتفاقی كه در صنعت خودروسازی رخ داد در تولید لوازم خانگی رخ نخواهد داد. در حال حاضر 220 كارخانه تولید یخچال و فریزر باشیم. اگر میخواهیم كیفیت محصولاتمان جهانی باشد باید در باشگاه جهانی لوازم خانگی شركت كنیم و رقابت كنیم و كیفیت را بالا ببریم باید شرایطی را فراهم كنیم تا شركتهای داخلی صادرات داشته باشند و در این عرصه در كنار كالاهای خارجی قرار بگیریم و مجبور باشیم كیفیت محصولاتمان را جهانی كنیم. ضمن اینكه در تولید لوازم خانگی تنوع و كیفت كالا بسیار زیاد است و مردم حق انتخاب دارند.
كشور كره مرزهای خود را به روی كالاهای خارجی بسته است
سخنگوی انجمن صنفی تولیدكنندگان لوازم خانگی در ادامه اظهارداشت: آیا همین دو شركت كرهای كه مطرح شدهاند در شرایط رقابتی رشد كرده اند؟ خیر اینطور نیست این كشور مرزهای خود را به روی كالاهای خارجی بست تا این دو شركت بزرگ شدند و امروز هم هیچ كالای خارجی اجازه ورود به بازار كره را ندارد. نمیشود با حرف رقابت و حق انتخاب مردم و افزایش كیفیت، تولید خودمان را زمین گیر كنیم.
مقایسه صنعت خودرو و لوازم خانگی غیر منطقی است
وی در پایان افزود: شما اصرار دارید خودرو و لوازم خانگی را مقایسه كنید در صنعت خودرو اجازه فعالیت بخش خصوصی نیست و صنعت لوازم خانگی برعكس صنعت خوردو سازی است مقایسه این دو صنعت غیر منطقی است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.