فربد عضو هیات مدیره انجمن لبنی ایران مدعی شد؛ با تورم كنونی، قیمت محصولات لبنی، افزایش بی رویه نداشته ، بلكه تعدیلی در قیمت این محصولات ایجاد شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، روح الله ایزدخواه عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم در گفتگو با برنامه بازار تهران با اشاره به اینكه نهاده ها به شدت گران شده و برای دامداران صرف ندارد آن را با قیمت قبلی بفروشند به همین دلیل وزارت جهاد قیمت آن را در مردادماه سال جاری به 6400 تومان افزایش داد كه به تبع آن با افزایش قیمت محصولات لبنی روبرو شدیم. مااز طرفی با مشكلات تولید و از طرفی با تورم در بازار مصرف روبرو هستیم كه تعادلی باید بین آنها حاكم شود. صادرات هم تا جاییكه به بازار داخلی ضرر نرساند قابل انجام خواهد بود.
وی در واكنش به اظهارات محمدحسین امیدی مبنی بر اینكه هر روز سرانه مصرف برای قشر كم درآمد كمتر می شود گفت: دولت باید از بازاركالاهای ضروری صیانت كرده و هزینه های دولتی را تا می تواند به سمت مصرف كننده نهایی ببرد و یارانه به واردكننده و تولیدكننده داده نشود بلكه به مصرف كننده كه در پایان زنجیره قرار دادرد داده شود. وقتی یارانه به اولین زنجیره داده می شود معلوم نیست به هدف برسد.
با تخصیص ارز 4200 تومانی تعداد واردكنندگان به حدود 5 تا 6 برابر رسید كه موجب رانتی شد كه نمی توان آن را كنترل كرد ولی با توجه به طرحی كه سال گذشته در مجلس هم مطرح شد بنا بر این شد تا یارانه به مصرف كنندگان برسد كه با وجود فناوری آی تی و كارت های هوشمند امكانپذیر است.
با وجود افزایش 52 درصدی شیر خام، فرآورده های لبنی 33 درصد افزایش قیمت داشته است
در ادامه این گفتگو محمد فربد عضو هیات مدیره انجمن لبنی ایران در پاسخ به اینكه آیا بر اساس اظهارات مخبر معاون اول رئیس جمهور مشكل لبنیات در كشور حل شده و با رد افزایش 50 درصدی قیمت كره گفت: بر اساس مصوبات قانونی قیمت رسمی شیر خام از 4500 به 6400 تومان، درب دامداری رسید و چربی شیر هم با 33 درصد افزایش قیمت روبرو شد و باعث شد تا 30 درصد در كارخانجات مختلف به قیمت كره افزوده شود.
وی درباره افزایش قیمت كره گفت: كره محصولی بسیار كم تغییر است و معمولا قیمتی پایدار دارد. اما تغییر در قیمت كره همزمان با افزایش قیمت شیرخام اتفاق نیفتاد و با در نظرگرفتن ملاحظاتی با تاخیر انجام شد. كره محصولی است كه میتواند برای مدت طولانی در سردخانه های كارخانجات نگهداری شود به همین دلیل قیمت چاپ شده روی كره می تواند مربوط به ماه های قبل و كمتر از قیمتی باشد كه در حال حاضر در كارخانه ها پرینت می شود.
فربد تاكید كرد: تغییر 52 درصدی قیمت شیر خام موجب افزایش قیمت موجب افزایش 36 درصدی قیمت محصولات لبنی شد و از طرفی محصولات پتروشیمی مثل بطریها و كارتن بسته بندی هم قیمت را افزایش داده است.
وی با تایید كاهش سطح مصرف سرانه محصولات لبنی توسط مصرف كنندگان همزمان با افزایش قیمت ها گفت: افزایش نرخ های ما فراتر از تورم نبوده است. دولت باید مشكل تورم را حل كند. قیمت 10 كالای اساسی لبنی از آذرماه سال گذشته تا امروز فقط یكبار افزایش قیمت داشته است. ما متناسب با تورم قیمت ها را افزایش میدهیم و این افزایش گرانی نیست بلكه تعدیل قیمت ها است. كمك دولت به دامداریها تاثیر خود را بر قیمت لبنیات گذاشته است به طوریكه حتی با افزایش 52 درصدی شیر خام حدود 36 درصد افزایش محصولات لبنی را داریم.
كالاهای مشمول گروه 2 می توانند تغییرات خود را بر اساس آیین نامه قیمتگذاری مصوب سال 89 با نظارت سازمان های نظارتی میتوانند قیمتهای خود را متناسب با رشد تورم، تعدیل و اصلاح كنند.
فربد با اشاره به اینكه درآمد مردم نسبت به تورم پایین است گفت: در بورس اوراق بهادار 10 شركت لبنی وجود دارد كه متوسط سود 3 ماهه اول آنها در سال جاری 1 درصد است. یك قالب پنیر 400 گرمی در كشورهای توسعه یافته 10 دلار قیمت دارد. این در حالی است كه كاركنان در این كشورها ساعتی 20 دلار درآمد دارد.
وی در پاسخ به اینكه چرا در كشور ما به همراه افزایش حقوق كارگر با تورم چندین برابری مواجه هستیم گفت: ما نقش حاكمیتی نداریم. وقتی در كشور ما پول بدون پشتوانه چاپ شده و خلق پول می شود و وقتی تورم نهادینه شده ، تولیدكننده چگونه میتواند قیمت ها را افزایش ندهد.
65 درصد تورم كشور حاصل تبادلات بانكی بی قاعده و ولنگار بانكهای خصوصی است
روح الله ایزدخواه در ادامه در پاسخ به اینكه تمهیدات مجلس برای كمك به مردم جهت افزایش سرانه مصرف مواد لبنی گفت: بخشی از این تمهیدات با سیاستهای كوتاه مدت مثل اختصاص یرانه و اختصاص شیر مدارس و دانشگاهها مرتفع میشود، ولی این دور باطل با توسعه تولید اصلاح خواهد شد. باید منابع تولیدی در حوزه دام را افزایش داد. ایجاد مراتع دستكار و افزایش تنوع دام از مواردی است كه باید به آنها اهمیت داد.
وی با تایید اظهارات فربد درباره وجود تورم در كشور گفت: مشكل تورم در اقتصاد كلان كشور است و در دامداریها حل نمیشود.مشكل تورم در بانكهای خصوصی و نظام پولی و بانكی حل خواهد شد. 65 درصد تورم كشور حاصل تبادلات بانكی بی قاعده و ولنگار بانكهای خصوصی است. تولیدكنندگان هم جزو همین جامعه هستند و تولید باید وجود داشته باشد. سیاست اصلی، افزایش تولید است. تولید ما انقدر باید زیاد شود تا تورم مهار گردد. سیاستهای كلان در جایی كه مولد تورم است باید توسط دولت مهار شود .
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.