بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

رئیس خانه صنعت‌كاران: توقف تولید در شرایط تحریم را تكذیب می‌كنم+فایل صوتی

بنی‌هاشمی رئیس خانه صنعت‌كاران با تكذیب فرآیند تولیدات صنعتی در شرایط تحریمی كشور گفت: تولیدكننده‌ای داریم كه در شرایط تحریم به 46 كشور دنیا محصولات خود را صادر می‌كند.

1400/07/12
|
14:14
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سیدعلیرضا بنی‌هاشمی رئیس خانه صنعت‌كاران ایران در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران گفت: طبق اصل 44 قانون اساسی در خانه صنعتگران ایران با 8 هزار و 500 عضو صنعتگر، مسیرهای پرپیچ‌وخم تولید را تسهیل می‌كنیم.

توقف تولید در شرایط تحریم را تكذیب می‌كنم
وی افزود: مسلماً تحریم زحمت تولیدكنندگان را زیاد كرده است اما اینكه بگوییم تولید متوقف‌شده است، اینطور نیست و من طبق شواهد موجود در خانه صنعتگران این موضوع را تكذیب می‌كنم. تولیدكننده‌ای داریم كه در شرایط تحریم به 46 كشور دنیا محصولات خود را صادر می‌كند و این نشان می‌دهد اگر طبق سازوكارها حركت كنیم می‌توانیم به‌راحتی تحریم را دور بزنیم.

با افزایش نرخ ارز تولیدكنندگانی كه كاملا بومی هستند سود می‌كنند
رئیس خانه صنعت‌كاران ایران گفت: بالا بودن نرخ ارز برای صادركنندگانی كه صد درصد بومی هستند شرایط خوبی ایجاد كرده است اما متاسفانه صنعت ما كاملا بومی‌سازی نشده و حدود 70 درصد بخش صنعت ما نیاز به واردات مواد اولیه و دستگاه‌های صنعتی دارد كه این مساله ارزبری دارد و بالا بودن نرخ ارز درمجموع به ضرر برخی تولیدكنندگان خواهد بود.

تكنولوژی خطوط تولید را با همكاری كشورهای اروپایی به روز می‌كنیم
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا اقداماتی برای بومی‌سازی صنعت به‌صورت كامل در كشور صورت گرفته است یا خیر؟ اظهار داشت: در خانه صنعت‌كاران به دنبال بومی‌سازی صنعت هستیم و با ارتباطاتی كه با كشورهای اروپایی ازجمله كشور آلمان داشتیم توانستیم تكنولوژی خطوط تولید را با شرایط بسیار آسان برای تولیدكننده تامین كنیم وظیفه ما در خانه صنعت تسهیل‌گری برای صنعت‌كاران است. از سویی تیم نخبگان و دانشجویان ما باید مهندسی معكوس ‌كنند و خطوط تولیدی كه نیاز كشور است را بومی‌سازی كنند.

یكی از اهداف خانه صنعتگران پیوند صنعت و دانشگاه است
بنی‌هاشمی در پاسخ به این پرسش كه آیا خانه صنعتگران با شركت‌های دانش‌بنیان همكاری می‌كند یا خیر؟ تصریح كرد: یكی از سرفصل‌های اصلی خانه صنعتگران، پیوند بین صنعت و دانشگاه است و هم‌اكنون با اكثر دانشگاه‌های مطرح كشور تفاهم‌نامه داریم و سعی كردیم یا صنعت را به‌سوی دانش‌بنیان شدن هدایت كنیم یا حداقل آن را دانش‌محور كنیم.

می توانیم با صادرات كالاهای اشباع شده در بازار؛ خودرو وارد كنیم
وی در خصوص صنعت خودرو و واردات خودروها گفت: باید با واردات خودرو فضای رقابتی ایجاد كنیم نه اینكه تولید داخل شكست بخورد بلكه به تناسبی این واردات انجام شود كه فضای رقابتی ایجاد كند. برخی مواقع دروازه واردات را می‌بندیم درصورتی‌كه اشتباه است. در طرح واردات خودرو، خانه صنعتگران پیشنهاد‌هایی داشت كه هم‌اكنون در كمیسیون صنعت و معدن مجلس در حال بررسی است. ما پیشنهاد دادیم تا تهاتری كه در این طرح است را از قالب خودرو و قطعات خودرو فراتر ببرند و كالاهایی كه تولید آن در داخل اشباع شده و بازارهای خارجی به آن نیاز دارند را در سبد تهاتر قرار دهند تا خدمتی هم به تولیدكنندگان شود. ما در محصولات دانش‌بنیان حرف‌های زیادی برای گفتن داریم و می‌توانیم در بحث تهاتر از محصولات این دانش استفاده كنیم تا بتوانیم با صادرات آن به تولید كشور خدمت كنیم.

بانك‌ها بسترهدایت نقدینگی به سمت تولید هستند
رئیس خانه صنعت‌كاران ایران در پاسخ به این پرسش كه آیا هدایت نقدینگی به سمت تولید اتفاق افتاده است یا خیر؟ اظهار داشت: متاسفانه به دلیل افزایش نقدینگی ارزش پول ملی كاهش پیداكرده است، یكی از مواردی كه می‌تواند ارزش پول ملی را افزایش دهد هدایت نقدینگی به سمت تولید است كه بستر این هدایت بانك‌ها هستند؛ اما بانك‌های خصوصی و دولتی در مقام حرف و بخش‌نامه صحبت‌های زیبایی برای حمایت از اقتصاد تولید محور دارند ولی در فرایند اجرا هیچ حمایتی از صنعت گران نمی‌كنند. پروسه تصویب وام‌های تكلیفی و وام بانكی زمان‌بر است و نظارتی دراین‌باره صورت نمی‌گیرد كه آیا بانكی به وظایف خود عمل كرده است یا خیر.

دولت، مجلس و قوه قضاییه باید به روند تولید در كشور توجه كنند
این مقام مسئول در پایان اظهار داشت: برخی از معاونت‌های حساس و كلیدی هنوز تعیین و تكلیف نشده‌اند كه از دولت درخواست تسریع این روند را داریم. همچنین در بحث دادگاه‌های ویژه تولیدكنندگان، شعبات كم است و پروسه طولانی رسیدگی به این پرونده‌ها باعث لطمه به تولید می‌شود كه از قوه قضاییه درخواست رسیدگی به این مشكل را داریم، ضمنا درخواست می‌كنیم شوراهای حل اخلاف استان‌ها را با حضور كارشناسان و بخش خصوصی فعال‌تر كنند تا تصمیم‌ گیری قضات می‌گیرند به ضرر تولید نباشد. توجه به بخش خصوصی در دولت، مجلس و قوه قضاییه باید به‌گونه‌ای باشد كه بتواند اثرات مثبت در حوزه تولید داشته باشد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.







دسترسی سریع
بازار تهران