درستی رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه و لوازم جانبی گفت: اگر درگذشته تعداد اندكی از واردكنندگان، كالای بیكیفیت وارد میكردند هماكنون این مساله اپیدمی شده و تعداد زیادی از شركتها كالای غیراصل وارد میكنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی تصویری تلفن همراه و لوازم جانبی در خصوص وضعیت این بازار در شرایط فعلی گفت: بازار تلفن همراه و لوازم جانبی وضعیت آرامی دارد و كمبودی در این وجود ندارد.
وی افزود: حدود 800 شركت واردكننده داریم كه 500 شركت در حال فعالیت هستند. كالا هم به صورت انبوه وجود دارد. شركتهای تازه تاسیس میتوانند 500 هزار گوشی وارد كنند.
وی با اشاره به اینكه پیشازاین چهار صنف تلفن همراه، روغن، لاستیك و كاغذ كارگروه نداشتند، گفت: در سال 99 تصمیم گرفته شد كه مبنای واردات گوشی تلفن همراه دو برابر وارداتی باشد كه شركتها در سال 97 و 98 داشتند. با این تصمیم كسانی ضرر كردند كه تلفن همراه را بهصورت قاچاق وارد كشور میكردند و دیگر سهمیهای برای واردات نخواهند داشت اما سهمیه واردات شركتهایی كه تلفن همراه را به صورت قانونی وارد كردند دو برابر خواهد شد.
درستی افزود: تنها موردی كه موجب آسیب رسیدن به مصرفكننده و فروشنده میشود این است كه برخی از كالاهای وارداتی استاندارد لازم را ندارند. متأسفانه برخی از شركتهای واردكننده كالای بیكیفیت وارد میكنند كه با این اقدام آنها هم مصرفكننده و هم برخی از شركتهایی كه كالای اصلی وارد میكنند متضرر میشوند. واردكنندگانی كه كالای اصلی وارد میكنند میتوانند تخلف سایر شركتها را به اتحادیه اعلام كنند ما وظیفهداریم پیگیری كرده و مشكل را رفع كنیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی تصویری تلفن همراه و لوازم جانبی در ادامه افزود: مثلا یك تولیدكننده مشهور در جهان كالایی را به سفارش كشور هند تولید ، نه اینكه آن كالا استاندارد نباشد بلكه استاندارد تعریفشده در ایران را ندارد. قیمت كالایی كه به سفارش كشورهایی چون نپال، اندونزی یا هند ساخته میشود باقیمت همان كالا در كشور تولیدكننده اصلی متفاوت است بهطور مثال یك شركت واردكننده كالای اصلی را به قیمت 7 میلیون تومان میفروشد و شركتی كه كالای سفارشی كشورهای هند، نپال و اندونزی را وارد میكند به قیمت 6 میلیون 800 تومان میفروشد درصورتیكه این كالا استاندارد لازم را ندارد و ارزشی معادل 4 میلیون تومان دارد. برخی از تولیدكنندگان برای كسب سود بیشتر این كار را میكنند و ما بهعنوان اتحادیه این صنف موظف هستیم با كمك وزارت صمت و سازمان تعزیرات به این تخلفات رسیدگی كنیم.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا فروشندگان نمیدانند چه كالایی میفروشند؟ گفت: فروشنده و تعمیركار لوازم صوت و تصویر مقصر نیستند. اگر كالایی در بخش خدمات به مشكل برمیخورد، خدمات را باید شركت واردكننده آن ضمانت كند. شركت توزیعكننده اگر كالا را به قیمتی كه خریده بفروشد قابلقبول است ولی اگر گرانتر بفروشد مغازهدار نباید زیر سوال برود البته اگر مغازهدار هم بداند كالایی كه خریده اصل نیست ولی به قیمت اصل بفروشد قابل بررسی است.
این مقام مسئول اظهار داشت: كسانی كه كالای اصلی را وارد میكنند نامههای آن را به ما اعلام میكنند ما مكلف هستیم اگر این كالاها اصلاح قیمت نشود با كمك از تعزیرات و وزارت صمت ورود خواهیم كرد.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا فروشندهها میدانند كه كالایی كه میخرند اصل یا غیر اصل است؟ و اینكه طرح رجیستری گوشیهای همراه تأثیری در تشخیص این مساله دارد یا خیر ؟ تصریح كرد: 99 درصد مغازهدارها نمیدانند كالایی كه میخرند اصل است یا غیر اصل. طرح رجیستری تنها نشان دهنده این است كه این كالای را چه كسی از كجا و چه تعداد وارد كرده است.
این مقام مسئول تصریح كرد: اگر درگذشته تعداد اندكی از واردكنندگان كالای بی كیفیت وارد میكردند هماكنون این مساله اپیدمی شده و تعداد زیادی از شركتها كالای غیر اصل وارد میكنند. این كالاها استاندارد كشورهایی مثل نپال، هند و اندونزی را دارد و استاندارد كشور ما را ندارند واردكنندگان اگر كالایی را ارزان میخرند باید ارزان به فروشندهها بفروشند و آنها هم موظف هستند بر مبنای سود عادلانه آن كالا را به خریدار بفروشد. كالای اصل و غیر اصل شباهت بسیار زیادی باهم دارند و تنها میتوان با توجه به اینكه چه كسی این كالا چه كی و از چه كشوری وارده كرده است تشخیص دهند كه كالا اصل است یا خیر.تنها افراد حرفهای و واردكنندگان میتوانند این دو نوع كالا را از هم تشخیص دهند.
وی با تایید این موضوع كه برخی واردكنندگان بر سر اتحادیه و مغازهداران كلاه میگذارند اذعان داشت: سال گذشته هم این مشكل به وجود آمد وعدهای كالای غیر اصلی را وارد كرده و بهجای كالای اصلی فروختند كه به دلیل اظهارنظرهای متفاوت در اتحادیه متخلفان از این قضیه فرار كردند. اما این بار اجازه نمیدهیم كه گرانفروشی اتفاق بیفتد و و كالاهای واردشده توسط شركتها را با كارشناسی اعضای اتحادیه بررسی كرده و با متخلفان به صورت قانونی بر خورد میكنیم. اگرچه برخی سایتهای فروش هم در حق خریداران اجحاف میكنند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.