بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

خروج نقدینگی از بازار ، موجب كاهش جنب و جوش بازار سرمایه می‌شود+فایل صوتی


اسداللهی كارشناس بازار سرمایه گفت: اولویت دولت در شرایط فعلی این است كه بتواند كسری بودجه را تامین كند و همین مساله باعث خروج نقدینگی از بازار می‌شود. جمع‌كردن نقدینگی باعث كاهش جنب‌وجوش در بازارهای مختلف مثل بازار سرمایه خواهد شد.

1400/09/16
|
14:06
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدرضا اسداللهی كارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازار تهران در خصوص وضعیت شاخص بورس در روز دوشنبه 15 آذرماه در پاسخ به این پرسش‌ها كه تحلیل شما از وضعیت بورس پس از آغاز به كار دولت سیزدهم چیست؟ روندی كه بورس تاكنون طی كرده روند قابل قبولی است و آیا تناسبی با سایر شاخص‌های اقتصادی كشور دارد یا خیر؟ گفت: بورس به‌هیچ‌عنوان شرایط مناسبی ندارد به‌خصوص در مقایسه با سایر شاخص‌های اقتصادی كشور.

این كارشناس بازار سرمایه تصریح كرد: چند ماهی است كه بورس در فضای كاملا مبهم پیش می‌رود. یكی از مشكلات دولت فعلی فضای ناامن و عدم اطمینان از تصمیمات دولت است كه در دولت های قبلی وجود داشته و در این دولت هم وجود دارد.

اسداللهی تصریح كرد: در روزهای ابتدایی دولت‌ها فضای ناامنی حاكم است و اطلاعات روشنی در خصوص تصمیمات و رویكرد آن وجود ندارد و در حال حاضر فضای بورس متاثر از این فضا است. رفتار دولت در خصوص وضعیت اقتصادی كشور، تعاملات بین‌المللی و نحوه همكاری با بورس شفاف نیست و اطلاع دقیقی نداریم تا بتوانیم وضعیت بازار را تحلیل كنیم ضمن اینكه بودجه بندی سال آینده را در پیش داریم و بخشی از بازار منتظر است تا ببیند در بودجه چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.

این كارشناس بازار بورس در پاسخ به این پرسش كه چرا حتی خبرهایی كه قاعدتاً باید تاثیر مثبتی بر شاخص بورس داشته باشد تاثیر خود را از دست داده‌اند؟ و اینكه در دوره‌ای اگر قیمت ارز تغییر اندكی داشت تاثیر آن بر روی بورس قابل مشاهده بود، چرا در شرایط فعلی این اتفاق رخ نمی‌دهد؟ تصریح كرد: این بازار متاثر از اخبار و شاخص‌های بنیادی و رفتار سرمایه‌گذاران است. در بخش ابتدایی اگر بخواهیم نرخ ارز و وضعیت رشد آن را در نظر بگیریم به این نتیجه خواهیم رسید كه بازار باید روند مثبت داشته باشد اما تجربه ناخوشایند مردم طی دو سال گذشته از بازار بورس منجر به این شده كه مردم به بورس اطمینان نكنند و اینكه اصولا سرمایه‌گذارها در بازارهای مالی رفتارهای افراط‌ وتفریط دارند یعنی زمانی كه بازار شروع به رشد می‌كند افراط گونه با این بازار رفتار می‌كنند و بسیاری از موارد را در نظر نمی‌گیرند تا جایی كه بازار از روند تعادلی خارج می‌شود كه نمونه این اتفاق را تیر و مرداد سال 1399 دیدیم. برعكس این مساله شرایط تفریط است كه گاهی سرمایه‌گذارها به‌قدری به كاهش قیمت‌ها دامن می‌زنند كه در شرایط تفریط قرار می‌گیریم و هم‌اكنون بازار بورس در این شرایط قرار گرفته است .در شرایط فعلی بسیاری از شركت‌ها شرایط مناسبی برای سرمایه‌گذاری دارند ولی به دلیل رفتار سرمایه‌گذارها با هر منفی شدنی به این وضعیت دامن می‌زنند.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا نمی‌توانیم بازه زمانی برای هیجانات بازار تعریف كنیم؟ گفت: اگر توجه كنید نوسانات در بازار بورس در حد یك هفته است اینطور نیست بازار 20 روز منفی باشد. در شرایط فعلی شاهد رفتار هیجانی نیستیم و بیشتر شاهد عدم اطمینان و اعتماد به این بازار هستیم. این عدم اعتماد و اطمینان در خصوص تصمیمات دولت است. بحثی در درست و یا اشتباه بودن تصمیمات دولت نداریم هر تصمیمی باید اجرا شود تا سرمایه‌گذار اطمینان داشته باشد و بر اساس آن تصمیم‌گیری كند.

وی خاطرنشان كرد: اگر نرخ ارز، روند سعودی خود را طی كند با یك‌فاصله زمانی بورس هم خود را با نرخ جدید ارز تطبیق می‌دهد. اگر نرخ ارز رشد آنچنانی نداشته باشد بازار سرمایه به دلیل كاهش حجم معاملات و ورود سرمایه‌گذار جدید وارد یك‌روند ركودی حداقل یك‌ساله خواهد شد و بازار، رشد‌های آنچنانی در قیمت سهام به‌صورت روزانه نخواهد داشت.

اسداللهی در پاسخ به اظهارات مجری برنامه مبنی بر اینكه برخی از كارشناسان معتقدند یكی از دلایل رشد نكردن شاخص بورس این است كه دولت تمایلی ندارد نقدینگی زیادی در دست مردم باشد به همین دلیل شرایط بازار را به‌گونه‌ای مدیریت می‌كند كه مردم نتوانند تحرك اقتصادی در بازار بورس داشته باشند و سرمایه‌هایشان در بورس راكد بماند، گفت: موافق این مساله هستم، البته واژه درست این است كه بگوییم دولت مجبور است اینكار را بكند. وقتی انتشار اوراق برای تامین مالی دولت اتفاق می‌افتد یعنی اینكه می‌خواهد نقدینگی را از بازارهای مختلف جمع كند و جمع‌كردن نقدینگی باعث كاهش جنب‌وجوش در بازارهای مختلف می‌شود. اولویت دولت در شرایط فعلی این است كه بتواند كسری بودجه را تامین كند و همین مساله باعث خروج نقدینگی از بازار می‌شود و در بازار بورس هم كه نقدینگی حرف اول را میزند این مساله كاملا مشهود است.

این كارشناس بازار بورس در پاسخ به پرسش شنونده برنامه دراین خصوص كه با سهم‌هایی كه دو سال منفی است چه باید كرد؟ گفت: باید خود سهم به‌صورت موردی تحلیل شود و پس‌ازآن باید خود سهامدار تحلیل شود كه پولی كه در این سهم دارد چه بخشی از زندگی مالی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر سرمایه گذاری در بورس، بخش عمده‌ای از منابع مالی فرد است قطعا باید از بازار سرمایه خروج كند.

وی در پاسخ به پرسش شنونده برنامه مبنی بر اینكه چرا در بازار بورس شفافیت نداریم؟ آیا 24 ساعته شدن بورس امكان‌پذیر است یا خیر؟ گفت: اینطور نیست كه شفافیت نداشته باشیم خوشبختانه شفافیت وجود دارد اما نسبت با آمال و آرزوی ما فاصله زیادی دارد. اینكه چه مقدار این شفافیت مطلوب است جای بحث دارد می‌تواند بهتر از این باشد ولی باید شرایط اقتصادی و سیاسی داخل كشور را نیز در نظر بگیریم. 24 ساعته شدن بورس در ایران امكان‌پذیر نیست. زمانی این اتفاق می‌افتد كه با بازارهای بین‌المللی در ارتباط باشیم. از سوی دیگر حجم معاملات بازار ما بالا نیست كه بخواهیم 24 ساعته معامله داشته باشیم. بازارهایی كه 24 ساعته هستند با بازارهای بین المللی در ارتباطتند.

اسداللهی در پایان تصریح كرد: بازار رمز ارز با بازار بورس ما متفاوت است و بازار رمز ارزها ساختار حاكمیتی نمی‌طلبد نمی‌توانیم چنین شرایطی داشته باشیم و شاید سال‌ها زمان ببرد تا بخواهیم به این سمت حركت كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.






دسترسی سریع
بازار تهران