میر تاجالدینی عضو كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: در صورت تصویب نهایی حذف ارز ترجیحی نهاده های دامی در مجلس؛ این قانون از سال 1401 اجرا خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سید محمدرضا میرتاجالدینی عضو كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس درباره حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه سال 1401 و حذف ارز ترجیحی تهیه دارو و گندم در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران گفت: آنچه كه دولت در لایحه بودجه سال 1401 ارائه داده است حذف ارز ترجیحی نهادههای دامی است.
وی با تاكید براینكه هماكنون ارز ترجیحی به سه گروه كالای اساسی گندم و دانههای روغنی، دارو و نهادههای دامی اختصاص پیدا میكند، گفت: اما پیشنهاد دولت بهمنظور حذف ارز ترجیحی نهادههای دامی با رعایت سیاستهای حمایتی است ولی درباره حذف ارز ترجیحی گندم و دارو در لایحه پیشنهادی نداشته است بلكه توضیحاتی در جلسههای داخلی مجلس درباره طرحها و برنامههای خود درباره تخصیص ارز به این اقلام ارائه داده است.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأكید براینكه یارانه گندم و دارو حذف نمیشود و به شیوه كنونی ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: در صورت تغییر این شیوه بهمنظور جلوگیری از قاچاق بهجای یارانه غیرمستقیم یارانه مستقیم تخصیص پیدا خواهد كرد. اما حذف نهادههای دامی كه شامل تقریباً یكسوم ارز ترجیحی است در لایحه دولت آورده شده است ولی اجرایی شدن آن زمانبر است و در صورت تصویب نهایی سال 1401 اجرا خواهد شد و یارانه كالایی یا نقدی برای جبران این تغییر در نظر گرفته خواهد شد.
میرتاجالدینی تاكید كرد: اگر دولت در آینده طرح دیگری به مجلس ارائه بدهد نیاز به بحث كارشناسی و مفصل دارد و تصمیم مشترك بین دولت و مجلس است. بودجه ظرفیت این را ندارد كه طرح دیگری در آن بررسی شود.
این نماینده مجلس با تاكید بر اینكه جامعه هدف در پرداخت یارانهها تغییر نمیكند گفت: یارانه نقدی 45 هزارتومانی به 79 میلیون نفر و یارانه معیشتی به 60 میلیون كه به دو گروه كمدرآمد و درآمد متوسط تقسیم میشود اختصاص پیدا میكند. ضمن اینكه با حذف ارز ترجیحی برخی از كالاها یارانه جبرانی حتما برای اقشار كمدرآمد و درآمدهای متوسط در نظر گرفته میشود و كسانی كه درآمد متوسط دارند و یارانه معیشتی دریافت نمیكردند نیز به این 60 میلیون ملحق خواهد شد.
وی اظهار داشت: بخشی از جمعیت 79 میلیونی كه یارانه 45 هزارتومانی میگیرند مستحق این یارانه نیستند و برخی پردرآمدها هستند كه شناسایی نشدند و نامشان در لیست یارانه بگیرها است و در لوایح بودجه سنوات گذشته آمده است كسانی كه مستحق یارانه نیستند باید از لیست یارانه بگیرها حذف شوند.
عضو كمیسیون برنامهوبودجه مجلس در پاسخ به این پرسش كه برخی معتقد هستند سیاست دولت در دورههای مختلف باعث شده طبقه متوسط در جامعه از بین برود و جامعه به دودسته فقیر و غنی تقسیم شوند نگران نیستید با اجرای این سیاستها شكاف بین این طبقات بیشتر شود؟ سیاستهای جدیدی كه در نظر گرفتهشده است این شكاف را كمتر میكند. زمانی كه نظام هدفمندسازی یارانهها و سهام عدالت اجرا شد ضریب جینی (معیار نابرابری درآمد یا نابرابری ثروت در یك كشور) در كشور كاهش پیدا كرد. چون در هشت سال گذشته این روند ادامه پیدا نكرد ضریب جینی دوباره افزایش پیدا كرد.
میرتاجالدینی تاكید كرد: ما باید رویهها را اصلاح كنیم اگر رویه بودجه سال 1400 ادامه پیدا میكرد تورم بیشتر میشد كه موجب انتقال گروههای متوسط درآمدی به دهكهای پایین درآمدی میشود. عمده سیاست ما باید در كسری تراز عملیاتی بودجه باید بهگونهای باشد كه موجب افزایش حجم نقدینگی و به دنبال آن افزایش تورم نشود.
وی اظهار داشت: اگر بانك مركزی مدیرت كند كه ماهانه تنها 5 درصد رشد نقدینگی داشته باشیم در طول سال فقط 30 درصد افزایش نقدینگی خواهیم داشت.با این شیوه در سال 1401 شاهد روند نزولی تورم خواهیم بود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.