بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 35 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی: با وجود تحریمها؛ تولید و توزیع روغن افزایش داشته است+فایل صوتی



بیرشك دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران گفت: با وجود تحریمها؛ تولید و توزیع روغن افزایش داشته است. تولیدكنندگانی كه به روغن خوراكی نیاز دارند سهمیه آذر و دی‌ماه خود را دریافت كرده‌اند.

1400/10/15
|
15:22
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سندیكای صنایع كنسروسازی در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری ضمن اشاره به اینكه حدود 45 روز است سهمیه روغن صنایع تحت نظر این سندیكا تحویل نشده و خطوط تولید 160 واحد صنعتی عضو سندیكا ازجمله برندهای ملی و مطرح كشور یا تعطیل شده‌اند یا در حال تعطیلی‌اند.

امیرهوشنگ بیرشك دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران اظهار داشت: در 9 ماه ابتدای سال 1399 تولید روغن نباتی مصرف خانگی، صنایع 1 میلیون 260 هزار تن بوده كه در 9 ماه سال 1400 این عدد به 1 میلیون و 692 هزار تن رسیده و حدود 33 درصد افزایش تولید داشتیم.

وی افزود: در 9 ماه ابتدایی سال گذشته 461 هزار تن روغن به كلیه صنوف مختلف كه مصرف روغن‌دارند توزیع شد و در 9 ماه ابتدایی سال جاری این میزان به 660 هزار تن رسید و حدود 39 درصد میزان توزیع افزایش داشت.

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران تاكید كرد: روغن با ارز ترجیحی وارد كشور می‌شود و نحوه تولید و توزیع آن در كلیه مراحل تحت نظارت است و در سامانه جامع تجارت ثبت می‌شود. مراجع ذی‌صلاح باید میزان نیاز تولیدكنندگان به روغن را بررسی كنند. در ضمن باید به این مورد توجه داشت كه ما تحریم هستیم و كارخانه‌های روغن نباتی به‌عنوان یكی از صنایع مادر كشور نیز با مشكل مواجه هستند ولی با این شرایط بازهم تولید و توزیع روغن افزایش داشته است.

بیرشك با اشاره به اینكه به دنبال زمزمه‌هایی درباره حذف ارز ترجیحی روغن تقاضا به‌شدت افزایش پیدا كرده است گفت: تولیدكنندگان در ماه‌های آذر و دی سهمیه روغن خود را دریافت كرده‌اند باید بررسی شود چه میزان نیاز داشتند و چه میزان به آنها روغن تحویل داده شده است.

این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه آیا می‌فرمایید تولیدكنندگان فضاسازی می‌كنند و می‌خواهند تا زمانی كه روغن با ارز ترجیحی عرضه می‌شود تولیدات خود را افزایش بدهند؟ تصریح كرد: نمی‌خواهیم بگوییم فضاسازی ولی باید مردم بدانند ما به‌عنوان تولیدكننده روغن هرچقدر روغن تحویل بگیریم همان میزان را بین تولیدكنندگان توزیع می‌كنیم. مشكل خاصی در این زمینه وجود ندارد، شاید تولیدكنندگان نگرانی ماه‌های آینده هستند و از هم‌اكنون این نگرانی را اینگونه ابراز می‌كنند.

بیرشك در پاسخ به اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه، بنا به اعتقاد برخی از كارشناسان اقتصادی با حذف ارز ترجیحی واردات روغن، عده‌ای به دنبال كسب سود كلان از طریق احتكار این كالا هستند، تصریح كرد: بعید می‌دانم اینگونه باشد، بالاخره حذف ارز ترجیحی تفاوت قیمت دارد و علاوه بر اختلاف قیمت گردش نقدینگی تمام صنایع كه از روغن استفاده می‌كنند مطرح می‌شود این تولیدكنندگان باید برای تولیداتشان آینده‌نگری كنند.

وی تاكید كرد: تا امروز هیچگونه ابلاغی درباره حذف ارز ترجیحی ارائه نشده و كماكان طبق روال گذشته روغن با ارز ترجیحی وارد می‌شود و فكر نمی‌كنم مشكل خاصی وجود داشته باشد.

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران تاكید كرد: هم بخش خصوصی و هم شركت‌های بازرگانی دولتی تلاش می‌كنند مشكلات ارزی بارهایی كه در گمرك انباشته شده را رفع كنند تا آرامش در بازار روغن ادامه داشته باشد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است



دسترسی سریع
بازار تهران