زینعلی خان كارشناس بازار خودرو گفت: راه حل مشكلات صنعت خودرو استفاده از نیروهای كارآمد، متخصص و متعهد است. كسانی كه هم و غمشان اصلاح شرایط باشد نه كسانی كه تنها به ظاهر مدیریت میكنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سعید زینعلی خان كارشناس بازار خودرو در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران درخصوص انتقاد مقام معظم رهبری از صنعت خودروسازی كشور گفت: رهبری در تعطیلات نوروز سال 1389 از ایران خودرو بازدید داشتند و از نزدیك با مشكلات و مسائل صنعت خودرو آشنا شدند. بحث كیفیت خودرو همان روزها هم مطرح شد ولی اهتمامی برای حل مشكلات این حوزه وجود نداشت.
تا زمانی كه از خودروسازهای دولتی حمایت میشود آنها خود را ملزم به ارتقاء كیفیت نمیدانند
وی افزود: ما دوخودروساز بزرگ دولتی داریم كه مشتری خواسته یا ناخواسته مجبور به استفاده از خودروهای بی كیفیت این دو هستند. تا زمانی كه از خودروسازهای دولتی حمایت میشود آنها خود را ملزم به ارتقاء كیفیت نمیدانند.
این كارشناس بازار خودرو گفت: در سالهای متمادی تغییراتی در بدنه مدیریت این دو خودروساز صورت گرفته است ولی هیچكدام برنامه جدیدی برای ارتقاء كیفیت خودروهای تولیدی نداشتهاند. كدام یك از مدیرعاملان این دو خودروساز به علت سوء مدیریت پس از بركناری توبیخ شده و پاسخگو بودند؟ بر اساس قوانین حاكم افراد چند صباحی در پست مدیریت حضور پیدا میكنند و نتیجه عملكرد آنها همین شرایط فعلی بازارخودرو خواهد بود، اگر شرایط اینگونه ادامه داشته باشد 10 سال هم راجع به این موضوع گفتگو كنیم باز هم وضعیت فعلی بازار خودرو به همین شكل خواهد بود.
برای ارتقاء كیفیت هر محصولی وجود رقیب ضروری است
زینعلی خان تصریح كرد: راه حل مشكلات صنعت خودرو استفاده از نیروهای كارآمد، متخصص ومتعهد است كسانی كه هم و غمشان اصلاح شرایط باشد نه كسانی كه تنها به ظاهر مدیریت میكنند. وقتی تولید محصولات یك صنعت به صورت انحصاری اتفاق میافتد و رقیبی در كشور ندارد زمینه ای برای ارتقاء كیفیت محصولات وجود ندارد پس تا زمانی كه این شرایط حاكم باشد نه تنها در صنعت خودرو بلكه در هیچ یك از محصولات ساخت داخل ارتقاء كیفیت نخواهیم داشت. در كشورهای دیگر اگر تولید كنندهای نتواند سطح كیفی محصولات خود را ارتقاء بدهد دولت از آنها حمایت نمیكند و آن تولیدكنننده بازاری نخواهد داشت ولی ما در كشورمان دو خودروساز دولتی داریم كه در هر شرایطی حتی با زیان انباشته به فعالیت خود ادامه میدهند و دولت از آنها حمایت میكند.
باید در صنعت خودروسازی رقابت ایجاد كنیم
وی اذعان داشت: با صحبتهای رهبری چند صباحی مدیران درگیر تذكرات ایشان میشوند و بیانیههای مختلف صادر میكنند ولی عملا همه چیز در مدت كوتاهی به فراموشی سپرده میشود و شرایط همچون گذشته خواهد بود. باید در بازار این صنعت رقابت ایجاد شود.
هیچكدام از مدیران خودروسازهای دولتی برنامهای برای ارتقاء كیفیت تولیداتشان ندارند
این كارشناس بازار خودرو در پاسخ به این پرسش كه آیا ما نمیتوانیم و یا نمیخواهیم در صنعت خودرو پیشرفت كنیم؟ اظهارداشت: اینكه بگوییم نمیتوانیم غیرممكن است تمام كشورهای دنیا توانستهاند پس ما هم میتوانیم. كدام یك از مدیران با برنامه ارتقاء كیفیت تولیدات این صنعت مدیر شدهاند؟ تا زمانی كه شرایط به همین روال ادامه داشته باشد و مدیران این صنعت بر اساس دوستی و ارتباط با عدهای انتخاب شوند مشكلات حل نخواهد شد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.