مسئول اتحادیه چای كشور گفت: صادرات چای منطقی نیست، اما از 20 هزار تن چای تولیدشده در كشور تنها 10 هزار تن آن در كشور مصرف میشود درنتیجه مجبور به صادرات 10هزار تن باقیمانده هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حمیدرضا موثقی مسئول اتحادیه چای كشور در گفتگو با بازار تهران رادیو تهران، گفت: سالانه بالغبر 20 هزار تن چای در كشور تولید میشود و مصرف كل كشور بالغبر 100 هزار تن است و 80 هزار تن كسری تولید داریم كه باید وارد كنیم. بنابراین صادرات چای ایرانی منطق ندارد و مقرون به صرفه نیست زیرا مصرف چای در كشورمان پنج برابر تولیدمان است.
وی افزود: هر كیلو چای ایرانی با نرخ حدود 1.5 دلار صادر میشود درحالیكه هر كیلو چای خارجی را باید با نرخ 5 دلار وارد كشور كنیم.
موثقی تاكید كرد: ذائقه مصرفكننده ایرانی تغییر كرده است و از چای خارجی بهجای چای ایرانی استقبال میكند به همین دلیل از 20 هزار تن چای تولیدشده در كشور تنها 10 هزار تن آن در كشور مصرف میشود درنتیجه مجبور به صادرات 10هزار تن باقیمانده هستیم.
وی در ادامه به برخی از مشكلات موجود بر سر راه صادركنندگان چای اشاره كرد و گفت: یكی از اساسیترین مشكلات مهم در بحث صادرات چای، نوسان نرخ ارز است كه موجب سردرگمی صادركنندگان است. اگر قیمت دلار افزایش پیدا كند سود صادركننده زیاد خواهد بود اما درصورتیكه دلار كاهش پیدا صادركننده متضرر میشود.
مسئول اتحادیه چای كشور با تاكید بر اینكه بروكراسی دولتی از دیگر مشكلات صادركنندگان است اظهار داشت: نمونه چای بایستی از گمرك و مبادی خروجی نمونهبرداری شود و به مركز تحقیقات چای ارسال شود و پس از تایید این مركز اجازه صادرات آن را بدهند. این بروكراسی دولتی 20 روز طول میكشد. درخواست تسریع روند صادرات را داریم كه امیدواریم نتیجهبخش باشد. ضمن اینكه متأسفانه هیچ صادركنندهای به دلیل مشكلات بانكی ناشی از تحریم نمیتواند معامله درستی با كشورهای هدف صادرات داشته باشد.
موثقی گفت: چای ایرانی به كشورهای آسیای میانه، اروپا، هند، سوریه، عراق و امارات صادر میشود. چای نوشیدنی است كه كاملا به ذائقه مردم بستگی دارد. برخی چای ایرانی و برخی چای سیلان را میپسندند و به نظر من مقایسه چایها منطقی نیست. چای ایرانی كیفیت بالایی دارد اما حرف اول و آخر كیفیت چای را مصرفكننده میزند. خوشبختانه به دلیل موقعیت اقلیمی كشورمان باقیمانده سموم، آفات نباتی و فلزات سنگین روی چای بسیار اندك است.
این مقام مسئول با تاكید بر اینكه صادرات چای منطقی نیست گفت: باید به تولید كیفی چای در كشور بپردازیم زیرا مصرف چای كشور 5 برابر تولیدمان است.
مسئول اتحادیه چای كشور در پایان این گفتگو با تاكید بر اینكه كشت چای در شمال كشور تحت نظارت سازمان چای انجام میشود و كاملا دولتی است تصریح كرد: اگر دولت از صنعت چای دست بردارد احتمال بهبود كیفیت چای ایرانی هم وجود دارد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.