سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی كشور با اعلام این خبر گفت: برنامه ای كشوری با قابلیت خودرویی بیشتر به صورت استیجاری شكل گرفته و مسیرهای شناسایی از ابتدای شهریور ماه آغاز میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمود علی گو سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی كشور در گفت و گو با برنامه فرحزاد 27 مردادماه درباره اولویت های اورژانس اجتماعی گفت: این اولویتها از خودكشی آغاز میشود و كودك آزاری، همسر آزاری ، والدآزاری و سالمند آزاری و پس از آن موضوع كودكان كار و خیابان در اولویتهای بعدی قرار دارند به همین دلیل بسیاری از مواقع افرادی با 123 تماس میگیرند اما این درخواست از طرف بهزیستی با سرعت پاسخ داده نمیشود و گاها به روزهای بعد موكول میشود. اما از شهروندان درخواست داریم اگر كودك كار خیابانی دیدند حتما به 123 اطلاع دهند.
وی با اشاره به ضعف لُجستیكی بهزیستی در تمام كشور گفت :تقریبا نیمی از نیروهای اورژانس اجتماعی در تهران خودرو ندارند البته بودجه آن را دریافت كرده ایم و به دنبال خرید خودرو با مجوز دولت هستیم. اما این دلیلی برای این نیست كه كودكان خیابانی سر چهاراه ها باشند. برنامه ای تدوین شده و شورای اجتماعی كشور آن را تصویب كرده است و در همین راستا برنامه ای كشوری با قابلیت خودرویی بیشتر به صورت استیجاری شكل گرفته و مسیرهای شناسایی از ابتدای شهریور ماه آغاز می شود. ما به دنبال جمع كردن بچه های كار خیابانی نیستیم چون ما با انسان طرف هستیم نه شیء و كالا.
علی گو توضیح داد: در وهله اول مددكاران بهزیستی با بچه ها صحبت میكنند و دلایل حضور آنها در خیابان را جویا میشود. بازدید از منازل انجام میشود و خانوادههای آنها شناسایی میشوند. اگر خانواده از كودك سوء استفاده كنند پرونده قضایی تشكیل میشود و بر اساس قانون پرونده كودك آزاری باز میشود. اما اگر كودك به دلیل فقر خانواده مجبور به كار شده باشد فرآیند توانمندسازی با كمك شهرداری ها، كمیته امداد امام خمینی(ره) و نهادهای دیگر انجام میشود.
وی با تاكید بر اینكه این پروژه به صورت سراسری انجام خواهد شد گفت: در سال 99 این پروژه در استان تهران انجام شد اما پس از چند وقت استان البرز با انبوهی از كودكان كار خیابانی مواجه شد. در آن سال خانوادههای این كودكان به استانهای همجوار مهاجرت كردند.
سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی كشور متذكر شد: تهران 6 منطقه بحرانی دارد. مناطق (بازار)12، 2، 1، 5 و 17(یافت آباد) و 8 (هفت حوض) به ترتیب از مناطق بحرانی شهر تهران هستند. بالغ بر 2 هزار رسیدگی به كودكان خیابانی در 8 ماه اخیرداشته ایم.
علی گو با تایید اینكه مردم با مشاهده كودكان كاربا 123 تماس بگیرند و نباید به كودكان كار كمك مالی كرد گفت: اولویت این است كه بازار كف خیابان فعال نباشد. اما اگر هم از این بچه ها خرید میشود همراه با ترحم نباشد. كالای 10 هزار تومانی را نباید 100 هزار تومان خرید.
وی افزود:24 مركز نگهداری كودكان كار در تهران فعال است . مردم میتوانند در صورت تمایل كمك به كودكان كار به این مراكز كمك كنند.
شایان ذكر است، بخشی از پاساژ پروانه به فروش دست سازههای كودكان كار اختصاص یافته است و قرار است در پارك ملت یا میدان ونك هم مكانی برای فروش دست سازههای كودكان كار در راستای افزایش مهارت آنها اختصاص یابد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهرهبرداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاعرسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.