فرحزاد پنجشنبه و جمعه از ساعت 17:00 به مدت 2 ساعت

رادیو تهران

فرحزاد

اولتیماتوم دولت به دستگاه‌های اجرایی؛ دستگاه‌هایی كه اطلاعات كاركنان خود را در پاكنا ثبت نكرده اند باید تعهد بدهند+فایل صوتی

طبق اعلام سازمان اداری و استخدامی، در راستای اجرای تكلیف قانون بودجه و شفاف‌سازی پرداخت حقوق كاركنان، از روز 29 آبان بالاترین مقام مجاز مربوط به حقوق و مزایا باید تعهد كتبی بدهد كه تا 15 روز دیگر اطلاعات كاركنان خود را تكمیل كنند.

1400/08/30
|
08:44
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سعید صدرائیان رئیس روابط عمومی و بین‌الملل سازمان امور اداری و استخدامی كشور در گفتگو با فرحزاد رادیو تهران، در خصوص پرهیز دستگاه‌های اجرایی از ثبت پرداخت حقوق كاركنان خود در پایگاه اطلاعات كاركنان نظام اداری (پاكنا) و سامانه ثبت حقوق و مزایا، گفت: عدم اجرای این قانون چند دلیل دارد؛ یكی از دلایلش این است كه برخی از دستگاه‌ها خود را مخاطب این قانون نمی‌دانند.

وی افزود: در ماده (29) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه به‌صراحت از دستگاه‌هایی كه باید این كار را انجام بدهند نام برده شده است و فقط سه مجموعه وزارت اطلاعات، نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی را استثنا كرده است كه به نظرم دلیل این استثنا هم برای افراد كاملا مشخص است و به‌جز این سه دستگاه سایر دستگاه‌ها مكلف هستند از ابتدای برنامه پنج‌ساله ششم توسعه یعنی از ابتدای سال 1396 اطلاعات حقوق، مزایا و هرگونه پرداخته‌ای كاركنان خود را در سامانه ثبت حقوق و مزایا ثبت كنند. به دلیل سستی‌هایی كه در طول این سال‌ها اتفاق افتاده بود، مجدداً در بودجه سال 1400 اجرای این قانون مصوب شد و از اردیبهشت‌ماه همه دستگاه‌ها مكلف بودند این كار را انجام دهند.

مدیر روابط عمومی و بین‌الملل سازمان امور اداری و استخدامی كشور تصریح كرد: برخی از دستگاه‌ها سال گذشته اطلاعات مربوط به حقوق و مزایای كارمندان خود را در سامانه حقوق و مزایا ثبت كرده‌اند و عده‌ای اساسا از ابتدا این كار را انجام نداده‌اند. معمولا مجموعه‌هایی كه از ورود اطلاعات پرهیز می‌كنند دودسته هستند، دسته اول آنهایی كه خود را مخاطب قانون نمی‌دانند و دسته دوم معمولا دستگاه‌هایی هستند كه بالاتر از میانگین معمول به كاركنان خود پرداختی دارند كه به نظر بنده این دستگاه‌ها شناخته‌شده هستند.

وی گفت: پرداخت حقوق آبان ماه دستگاه‌هایی كه تاكنون سرپیچی كرده‌اند منوط به واردكردن لیست‌های پرداختی اردیبهشت تا مردادماه آنها در سامانه پاكنا و یا بالاترین مقام مجاز مربوط به حقوق و مزایا كه عموماً معاونان اداری مالی دستگاه‌های اجرایی هستند تعهد كتبی بدهند كه تا 15 روز دیگر اطلاعات را تكمیل می‌كنند و ما مجوز پرداخت حقوق را می‌دهیم.

این مقام مسئول افزود: برخی از این دستگاه‌های هیچ اطلاعاتی را در سامانه پاكنا وارد نكردند و عده‌ای نیز ناقص این كار را انجام داده‌اند به‌طور مثال دستگاهی هزار كارمند دارد ولی اطلاعات شناسنامه‌ای 300 نفر از آنها را در سامانه وارد كرده است.

صدرائیان تصریح كرد: متاسفانه ما نمی‌دانیم چند كارمند در كشور داریم، ما عدد دقیقی از كاركنان دولت نداریم و به همین دلیل طبیعتا عدد دقیقی از كسانی كه ممكن است دو شغله باشند نیز نداریم. هرم وارونه‌ای است كه مشكلات روی‌هم انباشته‌شده است.

این مقام مسئول با تاكید بر اینكه متاسفانه در دورانی در مجموعه دولت و سازمان اداری استخدامی برای به نتیجه رساندن این كار جدیتی وجود نداشته است، گفت: یكی از اهداف دولت سیزدهم مبارزه با فساد است؛ وقتی كه ما از مبارزه با فساد صحبت می‌كنیم لازمه آن ایجاد شفافیت است. بر اساس اطلاعات حدودی كه در مورد اغلب وزارتخانه‌ها داریم می‌توانیم بگوییم برخی از دستگاه‌هایی كه معروف هستند حقوق كمی دریافت می‌كنند درواقع دستگاه‌هایی نیستند كه پایین‌ترین دریافتی را داشته‌اند.اینكه عدالت وجود دارد یا نه بحث دیگری است اما متاسفانه احساس عدالت نیز نداریم و ایجاد شفافیت این حسن را دارد كه احساس عدالت را ایجاد می‌كند.

صدرائیان رئیس روابط عمومی و بین‌الملل سازمان امور اداری و استخدامی كشور با اشاره به اینكه بخشی كه متولی اجرای این قانون است باید یكپارچه عمل كند گفت: این بار دولت از خود مطالبه می‌كند. هم‌اكنون مجموعه وزرا و روسای سازمان‌ها در دولت ضرورت شفاف‌سازی را پذیرفته‌اند متاسفانه برخی از مخالفان این شفاف‌سازی، مدیران میانی هستند كه دلیل مخالفت آنها هم كاملا مشخص است.

وی در پاسخ به این پرسش كه اگر خبرنگاری فیش حقوقی مسئولی در وزارت خانه‌ای را منتشر كند منع قانونی دارد یا خیر؟ گفت: ما معتقدیم فیش حقوقی هیچ دستگاه و وزارتخانه به‌جز سه مجموعه وزارت اطلاعات، نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی حتی با مهر محرمانه، محرمانه نیست.

این مقام مسئول افزود: طی سه هفته اخیر یك فیش حقوقی مدیركل دفتر حوزه وزارتی وزارت نفت با مهر محرمانه منتشر شد و شكایت دستگاه اجرایی از خبرنگار انجام شد و بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه منع تعقیب خبرنگار را صادر كرد. ما نمی‌توانیم از مبارزه با فساد صحبت كنیم بعد بگوییم شفافیت ضرورتی ندارد. مردم مالیات می‌دهند و به نسبت مالیاتی كه پرداخت می‌كنند باید بدانند پرداخت حقوق كارمندان دولت چه عددی است. وقتی شخصی بدون وابستگی به فروش نفت و مالیات مردم تجارت می‌كند حق دارد كه مردم از دریافتی آن فرد اطلاعاتی نداشته باشد اما وقتی فردی در دستگاه‌های اجرایی دولتی كه بر مبنای مالیات و پول نفت حقوقی دریافت می‌كند مردم حق‌دارند از میزان دریافتی آن فرد مطلع شوند. حتی این مورد درباره ورزشكاران هم مصداق دارد ورزشكاران باشگاه‌های كاملا خصوصی حق دارند قرارداد خود را محرمانه نگه دارند اما ورزشكاری كه در باشگاه ورزشی دولتی است حق ندارد قرارداد خود را پنهان كند.

وی گفت: به‌جز سه مجموعه وزارت اطلاعات، نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی هركسی كه از خزانه دولت دریافتی دارد مشمول این شفاف‌سازی است. جریان شفاف‌سازی در دولت سیزدهم به‌قدری جدی است كه یكی از این سه دستگاه كه شامل این قانون نیستند اعلام آمادگی كرده‌اند كه فیش دریافتی خود را با كد منتشر كنند.

صدرائیان در پاسخ به اینكه ظاهرا شفاف سازی نمایندگان مجلس در ادوار مختلف هم باید مشخص شود كه هنوز شفاف‌سازی صورت نگرفته است و آیا نمایندگان مجلس اطلاعات فیش حقوقی خود را ثبت كرده‌اند یا خیر؟ گفت: هر فردی كه از خزانه دریافتی دارد به جز كاركنان وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی و نیروهای مسلح مخاطب این قانون است. اما جریان شفاف سازی انقدر جدی است كه بالاترین مقام یكی از این سه دستگاه اعلام كرده حاضر است فیش حقوقی خود و دیگر كاركنان را با كد منتشر كند. قوه مقننه و نمایندگان مجلس تا حدودی اطلاعات دریافتی خود را در سامانه پاكنا وارد كرده‌اند و فیش حقوقی نمایندگان محرمانه نیست.

این مقام مسئول در پایان این گفتگو گفت: یكی از دستگاه‌ها بیانیه‌ای داد و مدعی شد اطلاعات خود را در سامانه پاكنا وارد كرده است، ما به دلیل حساسیت این مساله گزارش سامانه را گرفتیم، آن دستگاه محترم اطلاعات اسفند سال 99 را مرداد سال 1400 وارد سامانه كرده است و فروردین سال 1400 را شهریورماه به‌صورت ناقص وارد كرده است.

ما مدعی این شفاف‌سازی شدیم و تلاش می‌كنیم اطلاع‌رسانی شفافی در این خصوص داشته باشیم. رئیس‌جمهوری بارها رسیدگی به اجرای این قانون را در هیات دولت مطالبه كردند و دبیر هیات دولت یك ماه پیش اجرای این قانون را مجددا به دستگاه‌ها ابلاغ و یادآوری كردند. این ابلاغ تاریخ ندارد و گفته‌شده است در اسرع وقت این اتفاق باید عملی شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
فرحزاد