معاون ستاد مقابله با كرونای استان تهران با اشاره به كاهش مرگ و میر دركرونای اُمیكرون گفت: در نوع دلتا از هر 100 نفر بستری 10 نفر فوت میكردند ولی در نوع اُمیكرون از هر 100 نفر بستری 3 تا 4 نفر فوت میكنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر نادر توكلی معاون ستاد مقابله با كرونای استان تهران در گفتگو با برنامه فرحزاد رادیو تهران، درباره علائم بیماری كرونای ناشی از سویه اُمیكرون گفت: این سویه تقریبا تمام دنیا را درگیر كرده و در كشور ما هم فراگیر شده است. آبریزش بینی، احتقان و گلودرد، تب و سرفه علامتهای شایع این بیماری است كه تقریبا شبیه آنفلوآنزای نوع A است.
اُمیكرون میتواند در كودكان موجب سرفه های ممتد منجر به احساس خفگی و استفراغ شود
وی افزود: در كرونای اُمیكرون به دلیل درگیری مجاری تنفسی فوقانی، تنگی نفس شایع نیست چون درگیری ریوی كمتر است فقط در كودكان به دلیل باریك بودن قطر مجاری تنفسی؛ در موارد شدید بیماری سرفه های ممتد منجر به احساس خفگی و استفراغ خواهد شد.
قرنطینه كرونای اُمیكرون در حد 5 روز است
دكتر توكلی با اشاره به اینكه این سویه بر خلاف سویه دلتا بیشتر به افراد جوان و كودكان كمتر از 10 سال تمایل دارد گفت: شدت این بیماری كمتر از بیماری ناشی از سویه دلتا و قرنطینه آن در حد 5 روز است و پس از 5 روز بیماران بهبودیافته میتوانند در محل كار حاضر شوند.
از هر 100 نفر بیمار بستری اُمیكرون، 3 تا 4 نفر فوت میكنند
وی با تاكید بر اینكه مرگ و میر این سویه به شدت كمتر از نوع دلتا است گفت: در نوع دلتا از هر 100 نفر بستری 10 نفر فوت میكردند ولی در نوع اُمیكرون از هر 100 نفر بستری 3 تا 4 نفر فوت میكنند. ضمن اینكه از هر 20 تا 30 بیماری كه به مراكز درمانی مراجعه می كنند یك نفر بستری می شود به همین دلیل مرگ و میر حاصل از اُمیكرون بسیار كمتر از سویه دلتا است.
اُمیكرون؛ سنین پایین، افراد چاق و كسانی كه واكسن نزده اند را درگیر میكند
معاون ستاد مقابله با كرونای استان تهران خاطرنشان كرد: این بیماری بیشتر سنین پایین، افراد چاق و كسانی كه واكسن نزده اند را درگیر میكند. تاكید ما بر تزریق دُز سوم واكسن است اما افرادی كه دُزهای اول و دوم را زده باشند هم بدنشان مقاومت قابل توجهی دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینكه آنفلوآنزای نوع A میتواند شبیه سرماخوردگی شدید باشد گفت: اُمیكرون میتواند طیفی از بیعلامتی و علامتهای سرماخوردگی شدید را ایجاد كند. بدن درد، كوفتگی، احتقان بینی و سردرد از دیگر علائم بیماری ناشی از سویه اُمیكرون است.
دكتر توكلی شدت سرایت سویه اُمیكرون را 70 برابر نوع دلتا عنوان كرد و گفت: سویه اُمیكرون كاملا از طریق تنفس منتقل میشود و به ندرت از طریق چشم انتقال مییابد.
سرفههای خشك تحریكی و آبریزش بینی میتواند نشانه آلرژی باشد
وی افزود: در افرادی كه از قبل سرفههای خشك تحریكی و آبریزش بینی ناشی از مواد حساسیت زا داشتهاند ممكن است همچنان علامتهای ناشی از آلرژی را داشته باشند اما این علامتها بدون گلودرد و تب است . اُمیكرون علائمی همچون تب، گلودرد، كوفتگی بدن، سنگینی سر، سردرد و بدحالی وجود دارد كه در علائم ناشی از آلرژنها وجود ندارد.
وی افزود: سرفههای تحریكی و خشك كه ادامه دار نیست و صبحها بیشتر میشود از علامتهای آلرژی است.
اُمیكرون درمان اختصاصی ندارد
معاون ستاد مقابله با كرونای استان تهران با اشاره به اینكه اُمیكرون درمان اختصاصی ندارد گفت: درمان بیماری ناشی از اُمیكرون مثل سرماخوردگی است. برای درمان كرونای اُمیكرون فقط علامت درمانی انجام میشود. به عنوان مثال برای تب، استامینوفن تجویز میشود، برای آبریزش بینی از آنتیهیستامین و برای درد بدن ناپروكسن و مسكّن استفاده میشود. آنتی بیوتیك فقط در مواردی كه بیمار ترشحات و سرفههای خلط دار شدید مشكوك به عفونت ویروسی و باكتریایی داشته باشد تجویز میشود.
سرما میتواند باعث تجمیع ویروس و باكتری در بدن شود
دكتر توكلی افزود: در سرماخوردگی و اُمیكرون وقتی بدن در مجاورت سرما قرار میگیرد به دلیل اینكه سیستم دفاعی بدن و مخاط سیستم فوقانی تنفسی قدرت دفع ویروس را ندارند به دلیل تجمع ویروس، فرد بیمار میشود. خوردن داروهای ارتقاء دهنده سیستم ایمنی بدن و خوردن غذاهایی كه حاوی ویتامینهای C و A موجب می شود تا عملكرد مخاط مجرای تنفسی فوقانی بهبود كرده و از تجمع ویروس میكاهد و باعث میشود تا بیماری با شدت كمتری بروز یابد. استفاده از آب نمك در بینی و حلق هم ممكن است تجمع ویروس را كاهش دهد.
وی با تاكید بر تاثیر واكسن بر شدت بیماری گفت: تزریق واكسن میتواند از بروز نوع شدید بیماری جلوگیری كند.
او گفت: بسیاری معتقدند موج اُمیكرون آخرین موج كرونا در كشورمان خواهد بود.
دكتر توكلی گفت: علائم بیماری 3 تا 5 روز پس از مواجهه با فرد بیمار بروز میكند. استفاده از دو ماسك و در فضاهای بسته استفاده از ماسكهای فیلتر دار توصیه میشود. ضمن اینكه باید بدن را تقویت كرد و اینكه اگر فردی به بیماری مبتلا شد مراجعه به پزشك لازم نیست. خودقرنطینگی و استفاده از مایعات گرم به بیمار كمك میكند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.